Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Maller - L-maller/sugemaller Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
Andre har fisken sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Corydoras schwartzi

Vanlig akvariefisk

Maskepansermalle

Ian Fuller
© Ian Fuller (2 bilder)
Morten Kirkevåg
Beskrevet: Rössel, 1963
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Callichthyidae (Pansermaller)
Orden: Siluriformes (Maller)
Engelsk populærnavn: Schwartz's catfish
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
SØLV
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 6.0 cm
Kjønnsforskjell: Hunner noe rundere i kroppsformen og blir ca en halv cm lengre enn hannene. Fullvoksne hanner utvikler en forlenget, høy ryggfinne. Hos en variant, kalt Corydoras cf Schwartzi, kan hannene få en ekstremt høy første finnestråle i ryggfinnen.
Fór og fóring: Omnivore help

Altetende. Frossenfôr. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunnsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Corydoras': Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh.

De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene.

Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale.

Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras!

Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen.

Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange.

Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: En lignende art er Corydoras parallelus men artene kan enkelt skilles fra hverandre ved at parallelus har en oransje flekk foran ryggfinnen og første finnestråle er svart, mens Corydoras schwartzi har en transparent eller grålig første finnestråle fulgt av et svart område.

Målinger av vanntemperatur i Rio Purus gjort både vår og høst viser ganske høye temperaturer. Fra 27°C og helt opptil 31,8 °C (tørketid). Ph kan synke så lavt som 5,4 under tørketiden, men stiger ved regntiden til langt over 7-tallet.
Lokasjon
Sør-Amerika » Rio Purus basin
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 60 cm
Min. størrelse i liter: 60 Liter
Temperatur: 23-25o C
PH i vannet: help 5.5 - 7.5
GH (Hardhet): help 0 - 8o dH
Endre info Endret sist: 03.08.16-12:40 av Admin