Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Andre fisker Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
Andre har fisken sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Pål A Hegland © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Pseudomugil gertrudae

Vanlig akvariefisk

Flekket blåøye

Ivar Simonsen
© Ivar Simonsen

Hvordan drette Pseudomugil gertrudae

Dette er en fisk som er ganske enkel å få i lek. Trenger tett beplantning i overflaten, så utrimmete hurtigvoksende planter er å anbefale.

Fisken leker i grupper mellom de lange plantene og sprer eggene i toppskiktet av akvariet hvor eggene klebes til plantene som finnes der.

Når yngelen klekkes lever de av mikroorganismer og annen næring som finnes i vannoverflaten. Yngelen er lett å få øye på grunnet de neonblå øynene. Yngelen vokser svært fort og er rellativt hardfør.

Personlige erfaringer:
Fant 4 yngel etter å ha tømt et skittent og forlatt oppbevaringsakvarium (med bl.a. denne arten) for så å fylle akvariet senere med ubehandlet springvann. Ante ikke at jeg hadde yngel, så akvariet sto vel 30min uten vann, kun fuktig grus, og når jeg fylte nytt vann endrett jo gh seg fra 12 til 4 på 5 min. Det var på dette tidspkt. at jeg oppdaget yngelen og tenkte "jaja...de dør vel om et par timer fra sjokket", men to dager senere svømte de rundt like happy som før. Dermed ble de hedret med et oppvekst akvarium og tok tetramin baby med en gang. Vet ikke hvor gammel de var da jeg oppdaget dem da. Den fisken som senere viste seg å være han fisk var det ekstra morsomt med for han vokste litt fra dag til dag og fikk fort farger og slør..

11 medlemmer har registrert oppdrett på Pseudomugil gertrudae
Klikk for å seKlikk for å se
Endre info Endret sist: 18.07.08-03:57 av Admin