Storkaret

Bilde av akvarium

User image05.03.09
Den minste av Sverddrager-hannene fra barnas 110-liter, Skygge, ble første innflytter i Storekaret. Han var blitt jaget lenge nok av de 2 andre hannene.. Vi kjøpte en dame til ham, og hun måtte bare få navnet Lys ;)

07.03.09
Kjøpte 3 små scalarer som fikk komme inn i karet. Og byttet en blåsvamp fra 110-literen for å hindre dårlig vannkvalitet. Men målte både ammoniakk og nitritt, helt fint!:) Den svartspettede scalaren heter Urrgh, de to svarte heter Gorgh og Onkel Hjørdis :D Scalarene er kjæresten min, Fjelltorsk, sine :)

09.03.09
To av de siamesiske algeeterne til barna fikk flytte over i karet i dag. Og senere på dagen så vi noe merkelig! Et yngel! Den ny-inflyttede sverddragen, Lys, er overhodet ikke synlig gravid. Men vi oppdaget at ene guppyen til ungene holdt på å føde i dag, så på et eller annet underlig vis har ett yngel kommet med da vi flyttet de to siamesiske. :D Så litt javamose har vi lagt i karet, selv om det nok ikke er lenge til yngelet blir spist..

10.03.09
I dag fant jeg den ene scalaren død (Onkel Hjørdis). Og plutselig var de to andre scalarene også i ulage, finnene var ikke bra.. De ville ikke spise, og bare hang i vannskorpen. Medisinerte karet med Esha 2000, og på ettermiddagen kviknet Urrgh veldig til, og også Gorgh var mer i bevegelse. Men den sannsynlige finneråten har tatt heftig på. Sånn er det å være nybegynner og ikke oppdage at nyinnkjøpt fisk er syk...

11.03.09
Den minste scalaren, Gorgh, lå død av finneråten i morges :( Men den var også kraftig rammet. Siste scalaren, Urrgh, klarer seg bra og spiser :)
Medisinert i dag også.

12.03.09
Alle fiskene, inkludert Urggh som er angrepet av finneråte, ser ut til å ha det bra :) Siste dagen med medisinering.

13.03.09
Siste scalaren døde :( Men ingen andre fisk ser ut til å være smittet, kun de scalarene vi kjøpte samlet.

17.03.09
Kjæresten min, Fjelltorsk, kjøpte planter til akvariet og ommøblerte skikkelig på det. Karet ble knallfint! :) Frodig og klart for ciklider med mange huler og gjemmesteder :)

18.03.09
I dag oppdaget jeg det jeg trodde var guppyyngelet som hadde fulgt med fra barnas 110 liter. Men det var mer orange enn jeg husket det. Og da jeg fikk fanget det og satt i yngelkaret med guppy-yngelet, var det tydelig forskjellig... Jepp, et sverddrageryngel! :) Og etterpå så jeg ett til, men de andre skal få klare seg på egenhånd..

De to siste siamesiske algeeterne fra barnas 110 liter fikk komme over i Storkaret. Nå er alle de fantastiske fire samlet igjen. og de har god plass til å boltre seg. :)

25.03.09
De 5 Krobia sp. Xingu fra karantenekaret fikk flytte over i Storekaret. En nytelse å se dem i et større kar der de slipper å småjage hverandre hele tiden. Og den største av dem, vi kaller ham Naboen, har okkupert en plass under ene roten. Merkelig denne fisken, den holdt til i en hule i karantenekaret også :D De andre er stort sett frittsvømmende hele tiden, slik disse fiskene skal være... Men Naboen er sær, sjefete, og begynner å få flott orangefarge enkelte steder nå :)

18.04.09
Forrige uke hadde vi 20 kardinaltetra opp i karet. Flott stim! Helt til jeg talte etter, og det bare var 16 igjen.. Da så jeg akkurat at Naboen hadde en hale stikkende ut av munnen... Dermed var det ut med tetraene i full fart :D
I dag fikk vi en siamesisk algeeter av Legolaks, så nå har vi 5 :)Ungene sier nå at de 5 siameserne heter: De fantastiske fire pluss en... :D

01.06.09
Nå har 5 bolivianske sommerfuglciklider vært i karet en stund. Og de begynner å bli mer husvarme. Men her er alt for mye ciklider i ett kar, håper på pardanning snart... Bolivianske sommerfuglene er forresten nydelige :) Den største, som jeg tror er enn han, har fått navnet Bolso.

06.09.09
Karet er nå bebodd av et krobiapar, de har allerede egg for 3. gang siden de dannet par i slutten av juli. Da tok vi ut de 3 andre krobiaene. 5 bolivianske sommerfuglciklider går fortsatt, ikke sett tegn til pardanning, men de er feemdeles små. Det var 5 indiske kloreker her, men jeg tok enn hunn med egg ut for å redde yngelet, og fjernet da en hann og en hunnreke som skal gis bort. Fremdeles 5 siamesere og et sverddragerpar som svømmer rundt her.

01.05.11
Karet har byttet stuevegg, og huser nå to krobia sp, Xingu, barn av krobiaene vi først hadde.Disse to begynner også å få størrelse, og forhåpentligvis vil de finne tonen. :)  I tillegg bor det to blå acara her, får se om de også vil danne par. 8 siamesiske algespisere, godt voksne, 3 klovnepleco og en liten stim Corydoras schwartzi bor også her. Med andre ord, litt av hvert.. ;D
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand 0,8-1,2
Lys:
Filtrering: Innvendig juwel-pumpe
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 01.03.2009 Sist endret: 01.05.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.