Akvastabil 128L

Bilde av akvarium

Dette er mitt første akvarium, jeg kjøpte dette brukt november 2009 da fulgte det med sverddrager, guppy, neon tetra, ancistrus og kileflekkrasbora, av disse er det bare ancistrusen som fortsatt er i dette akvariet. Jeg kom frem til at dette skulle være en Sør-Amerikansk biotop.

Jeg kjøpte først en Boliviansk Sommerfuglciklide og 10 Rødmunntetra, Den ene sommerfuglcikliden min var litt ensom så jeg måtte ut å kjøpe en dame til den da jeg trodde jeg hadde en hann (det er veldig vanskelig å se forskjell på disse). Nå i ettertid har jeg grunn til å tro at jeg har to hanner da den ene, den med klarest farger, har territorie på den høyre siden av akvariet og hvis den andre beveger seg på den andre siden av roten blir den ganske raskt jagd tilbake. Jeg har nå tenkt å bytte ut den ene med en hunn.

Nå på fredag bestemte jeg meg for å få nytt blod i akvariet og valget falt på Regnbueciklide (Apistogramma agassizii) så jeg kjøpte en hann og en hunn. De første timene gjemte de seg under rota, men etter en stund begynte de å bevege seg utenfor rota. Og i dag da jeg sjekket akvariet hadde faktisk begge to funnet seg til rette ved kokosnøtthulen og sanden hvor den dominante sommerfuglcikliden tilbringte mesteparten av tiden, det merkligste er at viss han nærmer seg blir han jagd bort av regnbue-hunnen. Så nå ser det ut som sommerfuglcikliden ikke lenger er sjefen av akvariet.

Jeg har også fjernet cabombaen fordi jeg skal skaffe meg en annen plante.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand ca 2-4mm
Lys: Heldekkende armatur m/ 2 stk T8
Filtrering: Fluval 205 Utvendig
Bakgrunn: Ingen
Vannverdier: pH: 7   GH: -   KH: -
Temperatur: 25°C
Registrert: 29.01.2010 Sist endret: 07.02.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.