fluval edge

Bilde av akvarium

User imagevar på jule handel før jul på kvadrat.så måtte eg bare innom dyrego.der hadde de fluval edge.et ganske fint selskapsakvarie.så dette måtte eg bare ha.

27/3 reiste ut til kvadrat og kjøte fluval edge.og reiste rett hjem og starta det opp.heilt max..

31/3 reiste ut til kvadrat etter 3 dager og kjøpte 3 guppyer,men desse dødde i løpet av 3 dager.

3/4 så da tok eg turen te dyrebutikken på ikea og kjøpte 3 guppyer der dei var litt større og mye finere i fargene..
så ventet eg 4-6 dager før eg igjen tok turen ut til ikea og kjøpte 5 neon tetra.flotte fisker
så fant eg "akvariereker.no.der hadde de ferskvanns skjell,men det var så dyr frakt (192.- for 4 skjell som kostet 49.- pr stk)så da ringte eg rundt til forskjelige dyrebutikker i nærområdet.å da var det kilden i stavanger som hadde desse.så da reiste eg til kilden og kjøpte Gule Kuleskjell (Corbicula javanicus) 1-2 cm. 29 kr pr stk..fin pris

22/4 så tenkte eg at algeeter det må eg ha.fant Otocinclus affinis, passer bra i dette karet. reiste til kvadrat og kjøpte 2..

23/4 reiste eg til klepp å kjøpte 5 kirsebærreke yngel.
så nå har eg en liten flokk med forskjeligt i mitt fluval edge kar.

28/4 nå har eg fått 6 nye voksne kirsebær reker..ganske flotte farger...

30/4 fant en kokonøtt som hadde blitt brukt til fuglefòr.kokte denne i 1-2 timer skifta vann 2-4 ganger unders veis.sagte ut en oppning og borte et hull i toppen slik at den ikke flytter opp..nå har eg sett nøtta oppi karet.blei ganske bra.:)

3/5 fisk og reker lever beste velgående.rekene har flytta inn i kokosnøtta og nå har eg bestilt javamose til nøtta.blir spenande..:)

4/5 nå har javamosen fått sin plass på kokosnøtta:) blei bra..

6/5 satt og så inn i karet mitt i dag.for det var en av rekene som hadde egg.da oppdaga eg 1 rekeyngel:)heilt konge:)men d som er litt klatte er at på tirsdag skifta eg vann og slamsugte litt..tenke jo ikke over at det kunne ver yngel i karet da..så eg vet ikke om eg kar sugt ud noen:( men eg vet ikke alså såg bare 1 nå kan jo ver det er meir..håper d:)

25/5 nå formere rekene seg ganske bra.har fått et par kul nå,og ser at det er mange små reker,det er heilt max..:)
fiskene og er i topp form.friske og raske.har ikke hatt noe poroblem med verken fisker eller kar..

26/5 i dag solgte eg 12 kirsebær reke yngel. og fekk 3 sandsnelger:)
sneglene er ganske fasinerende å se på dei og,mår dei beveger seg i
sanden..

10/6 alt går som det skal ,sandsnegle yngel har eg fått og:)
er et fantastiskt akvarie..har en rutine på at kver mandag er det vann skift 20-30 %.

18/6 nå har eg kjøpt meg GH,KH og PH tester..bare for å se hvordan verdiene ser ut..

16/7 skiftet vann i akvariet i dag,så satt eg meg ned og så på fiskene og rekene..så kom eg plutseligt på hvor er Otocinclus affinis mine,kan ikke finne dem verken døde eller levande..hmm...mekeligt..ikke er i dei i filtere(der kommer dei ikke inn uten at dei er mikroskopiske):) jaja.får bare reise ut og kjøpe noen nye...

28/7 var på kvadrat i dag og kjøpte 2 nye Otocinclus affinis og en guppy var en ganske kul guppy

29/7 i dag var den eine Otocinclus affinis død...:( vet ikke hvorfor..var nok den vanskelige føste uka..

2/8 var ute og skulle få ny Otocinclus affinis siden den andre døde..men dei hadde ikke meir igjen..så eg kom hjem med enda en fin guppy eller så går det veldigt fin med både reker,snegler og fisker..er veldigt fornøyd med dette fluval edge akvariet...

27/8 var på kvadrat i går og kjøpte en guppy og en salt og pepper pansermalle.guppyen va så finn i fargene at eg bare måtte ha den.salt og pepper kosta bare 21 kr så da tok eg den og.2 av guppyene mine har død i de siste.vil tro det er inavl så gjør det.for det er ingen frare i vatnet.

27/8 i dag kom kjæresten min heim med 2 platy xiphophorus maculatus til meg:) va 2 ganske flotte fisker.

31/8 i kvell skulle eg bare se oppi karet før eg gjekk og la meg,da så eg 2 små skapninger nede i javamosen..ser litt ut som det er platy yngel en orange og blank..men når samboeren min kjøpte dei sa hun at hun bare skulle ha hanner.men det ser ikke sånn ut nå.hmm...men kan bli spennende dette..

17/9 i dag tidlegt var den ene guppyen død kirsebær rekene hadde spist opp heile halen,så da reiste eg til kilden i stavanger og kjøpte meg 4 endlers guppy + 4 gule kuleskjell(hadde 4,men 3 av dem har død i løpe av 3-4 måneder.så da var det på tide med nye.ellers så er alt bare bra med alle sammen i fluval'en..

10/10 nå har det komme 9 platy yngel til verden dei er kansje noen dager.så na er det 11 platy yngel til sammen..så nå har dei 9 flyttet til VASEN MIN.måtte ta livet av 1 voksen platy i går.den var ganske tynn og lå bare på bunn.eller så er alt bare bra med alle.kjøpte catappa og noe reke fòr fra akvariereker.no det var noen store blader..så får vi se om kirsebær rekene liker dette..kjøpte også moseball..den var kanske fin...kjøpte også et akvarie på 10 liter som eg har tenkt og ha red bee reker oppi så det er til innkjøring

16/10 var ute på kvadrat og kjøpte 2 krystall reker en svart/hvit og en rød/hvit
den svart/hvit hadde egg under magen så det kan bli spennande og se når desse kommer.men desse hadde eg oppi "vasen min"

23/10 i dag døde den svart/hvite krystall reka..kunne ikke forstå hvorfor..men når eg sjekket verdiene så viste dei PH 5!!! ikke løye den var dødd da:(men den rød/hvite levde enna så da hadde eg den og kirsebær rekene  + platy yngel tilbake i fluval'en

31/10 var på kvadrat i går og kjøpte 3 leopard danio som flyttet inn i går+ 1 svart/hvit krytall reke.

24/11 var på ålgård (magneten) en tur var inne på dyre butikken og såg om det var någe nytt og spennande der.fant 2 slangeskinn guppy og en gravid guppy hunn som eg kjøpte.
den svarte og hvite krystall reka går nå med egg under.det skal bli spennande og se hvordan det går med dei.og hvor mange av ver farge som kommer ut og vokser opp for mor er svart/hvit og far rød/hvit...

3/12 har nå fått 10 guppy yngel fra den gravide guppyen som eg har flyttet til zolux 10 liter til oppfòring.krystall reka har ikke fått noe yngel ennå.venter i spenning.hadde en skikkelig renngjøring oppi her på mandag så nå ser det ganske fint og bra ut..

15/12 har nå tatt ukens vannbytte.ser at den svart/hvite krytall reka ikke har egg under seg lengre så da får eg bare vente og se om det dukker opp noen yngel av denne typen.tar kansje 1-2 måneder til dei kommer ut av javamosen.ellers så ser det ut som alt er bra.guppy hunn er gravid igjen og kirsebær rekene går alltid med egg og ser alltid yngel av dei

26/12
igår fant eg noen guppy yngel som låg i javamosen.tenkte dei kunne gå der ei lita stund.krystall reke yngel har eg ikke sett ennå..venter fortsatt i spenning på når dei kommer frem fra mosen.

1/1 i dag flyttet eg over 5 av dei 7 guppy yngelene til zolux til opp foring.dei 2 siste tenkte eg dei kunne bare gå her.så får vi se kor dei vokser fortest:) solgte litt av javamosen også.den vokser ganske greit.så hadde eg oppi 1 guppy yngel fra zolux som har godt der en stund.

4/1 den svart/hvite krystall reka går nå med egg under igjen.:) kan ikke se noen krystall reke yngel fra sist gang..:( dei over levde nok ikke.og den guppy hunnen døde og i dag.men den klarte å føde 17 yngel før den tok kvellen...

4/2 var på ålgård og kjøpte 2 han guppy og 1 hun guppy i dag.var ganske flotte dei 2 han fiskane.svart/hvite krystall reka med egg under ser ingen ting te yngel..:(

9/2 va sjå tor kåre  i går var nere og såg på akvarie han.meget flott:) så såg me oppi pompå der var d 3 fiske yngel 2 platy og 1 svart liten fisk vet iche ke slags fisk d e..men eg fekk me meg den svarte og 1 platy yngel heim som går oppi her..blir spennande å sjå ke slags fisk denne e...:)

12/2 var på auksjon i dag på stangeland..va en del spennande.men hadde bestillt 4 guppy 2 han og 2 hu snakeskin guppy viltfanget i bolivia.:) ser ut som dei går fint oppi her...blir spennande og sjå om d blir meir av dei:P

13/2 i dag måtte eg ta ut 1 guppy og 1 neon tetra som iche var heilt i form..guppyen svømte loddrett mens tetraen var d noen merkeligt med munnen..

22/2 ser at den svart/hvite krystall reka er vekke..den har nok daua:( eller så går alt fint oppi her...blir spennande og sjå ke ti d komme snakeskin guppy yngel:)

1/3 i dag var eg ute og fekk nye lystopp til akvarie.siden den andre gjekk i stykker.den sluttet og virke på lørdag.vet ikke hvorfor.så kjøpte 1 Ancistrus og 1 amanoreke som skal gå oppi her og spise seg mett på alger..(er en del av dei nå)...ser også noen yngel tror det er guppy yngel..vet ikke om det er vanlig guppy eller snakeskin guppy eller endlers guppy...

3/3
har hatt vann skift i dag.ser ut som amano reka og ancisrusen kosser seg oppi her.(mye alger dei kan kosse seg med) og ser en del guppy yngel og som svømmer rundt oppi der..:)

27/6 har flyttet inn i nytt/gammelt hus nå..
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: svart sand.
Lys: 2 spotter
Filtrering: aqua clear 20
Bakgrunn: ingen
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 4   KH: 4
Temperatur: 24°C
Registrert: 24.04.2010 Sist endret: 27.06.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Marius Øie
Marius Øie 0 fiske butikken på IKea??
er de fiske butikk på Ikea, det er ikke det i Asker :(
thomsen
thomsen ja det er det.(ikke inne på ikea men i samme bygg..:)
KristinCaT
KristinCaT jøss.. på ikea? det er noe jeg ikke har fått med meg, haha :P liker ikke dyrebutikken på kvadrat. virker som de ikke har peiiling.
KristinCaT
KristinCaT veldig fint akvarium forresten :D
thomsen
thomsen takk for det..:)
er ikke heilt fan av dyrebutikken på kvadrat eg heller.er ikke beste kvalitet på fiskene..men di har litt og velge i når det gjeller tilbehør akvarium..
KristinCaT
KristinCaT ja, de har masse flott tilbehør :) stemmer det!!
Nesso
Nesso Det var utruleg pent med så lys sand i Edge karet! Kledde karet godt =)
thomsen
thomsen takk for det..:)
eg ganske fornøyd selv...:)
Martin Gilje
Martin Gilje 0 Tøft
Dette va jo skamm kult!! :D
Kajjuus
Kajjuus Har du fått oppdrett på kuleskjellene? :)
thomsen
thomsen nei.men har prøvt litt.men trenger nok et nytt kar for å drive med det.:(
hvordan viste du det?
Kajjuus
Kajjuus Hehe, jeg visste det ikke, men jeg var bare nysgjerrig ;)
thomsen
thomsen hvet du om noen som har prøvt oppdrett på skjell?
Kajjuus
Kajjuus Nei, men det hadde vært spennende å fulgt med om du klarte å få til et vellykkett oppdrett ^^
Jan Tore Skogen
Jan Tore Skogen Hvilken dyrebutikk var du i på Klepp for å få tak i reker?
thomsen
thomsen kjøpte av en her inne på forumet..
Neon Bebop
Neon Bebop Nice!
Åse Britt Larsen Ullebust
Åse Britt Larsen Ullebust 0 Pris på Kvadrat?
Hvor mye koster det akvariet på Kvadrat?
thomsen
thomsen 1300 eller 1400 hundre tror eg d var..
Kjartan Gilje
Kjartan Gilje Fint kar!
Moha
Moha Kanonflott akvarie og sammensetning... gleder meg til å få mitt fluval edge på plass :-))
Larsdog
Larsdog 0 blåfarge
hvordan hart du fått blåfargen på akvariet
thomsen
thomsen kjøpte detttepå ikea..så tape eg det fast under kantet..:)