Trekant

Bilde av akvarium

Etter 20 års opphold og unger som ville ha kjæledyr, bestemte jeg meg for å plassbygge et kar i entreén; der plassering og lysforhold (ikke naturlig lysinnslipp) var optimale. Det ble en trekant på nærmere 200 liter og fyller spissen på huset. Jeg laget også en ramme av rustfritt stål og en lyskasse med 4 stk.18 watts rør. Ungene skulle på død og liv ha grønn dekorgrus(!), men denne har nok tilfeldigvis(?) blitt gravd lenger nedi etter påfyll av mer. Fronten er 90 cm og meteren dypt (bakover) til spissen! En utfordring å innrede, men vinkelen på rutene, gjør at det ser mye større ut innvendig fra de fleste betraktningsvinkler. Etter litt innkjøring er det nå godt igang. Jeg ominnredet litt etter noen uker, det ble rett og slett for mye planter! Så da gikk restene inn i et nytt kar i kjelleren. He, he. Kona føler seg litt lurt, men jeg bedyrer at jeg ikke skal få litersyken. Platyene (som var ungenes valg) ynglet etter noen få dager så det ble livat. Ungene storkoser seg! (og mater litt for mye). Nå har jeg satt inn 4 diskus her, og platyene gikk i kjelleren. Er klar over at karet er litt lite, men det er høyt og med gode muligheter for fiskene å trekke seg tilbake. De skal vel flyttes til et større kar snart!?
Teknisk informasjon
Status:
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 03.04.2006 Sist endret: 23.04.2006
Mine andre akvarier
  Kommentarer
munda
munda Kjempefint!! :)
Kirsti
Kirsti Veldig pent, du har gjort en fin jobb!
Grusom
Grusom Takk! Det er virkelig gøy å a opp igjen akvariehobbyen. Det blir kanskje vanskelig å begrense seg, tror jeg......
Malldrian
Malldrian 0 Du bedyrer hva??
At du ikke skal få litersyken?
Eh - du lover ikke litt vel mye nå?
Dette er en skummel sykdom, vet du.. Den kommer snikende enten man vil eller ikke ;-)
Utrolig lekkert kar var det iallefall :-)))
Kesol
Kesol 0 Heh...
Pent kar, men også en usaklig stilig gang dere har! Ligner på innredningen i en Princess-båt... ;)
Shutinc
Shutinc Hvordan filtrering har du i karet?
Grusom
Grusom 0 Filtrering m.m
Jeg kjører en Eheim 2324 utvendig. I tillegg har jeg bunnfilter med en powerhead på toppen Aquclear 50 tror jeg..Det spesielle jeg har gjort her, er å la powerheaden kun gå på dagen da lyset står på. Luftinnslippet på powerheaden er koblet til et hjemmelaget CO2 anlegg som da på grunn av en overtrykksventil, kun slipper cos en igjenomm da powerheaden går da plantene trenger CO2.!!
Jeg har også en luftpumpe Eheim 100 gående i det små kontinuerlig.

Som belysning er det installert 2 T5 24 wattere med powerglo, og to standard 18 wattere med plantelys ca. 11 timer i døgnet..(på timer)