Reke Akvarium

Bilde av akvarium

User imageKaret er et slags artsakvarie hvor Reker av forskjelig type er temaet. De andre fiskene som er oppe i karet er tilpasset rekene slik at yngel skal kunne leve opp. Oppe i høyre hjørne ses ei ynglekasse hvor det bor noen kirsebær reker. Karet er under utvikling, derfor ses noen gummistrikker osv. Hvis det noe dårlige bildet av karet studeres litt nøye så vil man se at akvariet har ett slags skrått oppsett, du kan på en måte trekke ei linje fra hjørne til hjørne. Dette er gjort fordi jeg har dataen og arbeidsbord til høyre, ca 45 grader på akvariet. Derigjenom så skjules pumpe (Eheim Aqvaball) og varmekolbe, bak ei kraftig såkalt mangrove rot og beplantning. Da oppnår jeg også å få fritt innsyn fra sitte plassen min og inn i akvariet, pluss at hvis man ser inn i akvariet gjennom frontglasset oppnås en hvis dybde virkning.
Karet er hovedsaklig befolket av en gjeng med Neocaridin sp, hovedsaklig fordi jeg kjøpte av rekekongen på forumet og minstebestillingen gjorde at det ble en haug. Flere av huene har egg og de ser ut til å trives. De første rekene jeg kjøpte var Amanoreke (Caridina japonica), jeg fikk anbefalt de i en butikk og jeg viste ikke bedre. Det er ikke noe galt med Amanoer, men jeg ønsker å ha reker som formerer seg slik at jeg kan følge prosessen. Jeg gikk lei av at Amanoene rappa hele fortabletter og stakk av med den. Den ene som er igjen klarte jeg ikke å fange. De Rød Krystallreke (Caridina sp. ´crystal red shrimp´) var de andre rekene jeg kjøpte, opprinnelig var de 5 men en avgikk med døden. Det er muligens 3 hanner og ei hu, men jeg er ikke sikker. Hunnen har sluppet egga for noen dager siden og jeg speider etter yngel, men ingen er sett. Gulnesereke (Xiphocaris elongata) ble kjøpt av nyskjerighet og de er utrolig vakre, synd de ikke formerer seg etter den spesialiserte metoden. De svever rundt i karet som engler innimelom. De er rett og slett betagende vakre. De liker seg foresten best med hodet mot marken og baken til værs.Kirsebærreke (Neocaridina denticulata sinensis ´red´)
var en sprekk, da jeg kom over dem i en butikk greide jeg ikke å stå i mot. Sprekken går ut på at de muligens kan krysse seg med Neocaridina sp. og jeg har ikke plass til dem noe annet sted enda, derfor må de tilbringe tiden oppe i ynglekassa som ses øverst i høyre hjørne av karet. En av dem utvikla egg tre dager etter at de kom i hus.
Ancistrus er det to av, en gul og en svart, sammen med 3 ottoer skal de hjelpe til med å holde karet i balanse. Jeg spekulerte lenge hvilke fisk jeg skulle velge for å få litt mer liv i toppskiktet i karet. Da jeg kom over noen Øksefisker som ble solgt som DvergØksefisk, så kjøpte jeg de. Hvilken type det er, driver jeg å undersøker. Dvergøksefisk (Carnegiella schereri) tror jeg ikke det er, men intil videre så har jeg satt opp dette som navn for å markere at det skal være en dverg. De oppholder seg kun i toppskiktet og som forventet så synes de for lite, men de er nok ingen trussel for eventuelle rekeyngel. Gul eplesnegle (Pomacea bridgesii) er satt i for å forsøke å holde snegle bestande i sjakk, da også jeg har fått med noen uønskede beboer da plantene ble satt i.
Teknisk informasjon
Status:
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 11.04.2006 Sist endret: 15.04.2006
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Kulefisken
Kulefisken Dette var fint :)