Lido 120

Bilde av akvarium

User imageAkvariet ble beplantet og startet opp 13. april 2010.
Etter ca to uker startet jeg "fiskeløs innkjøring med Salmiakk" - svært lærerikt. Der var alt for stor variasjon i plantene, for mye røtter og så var det den plagsomme næringssubstraten som vanskeliggjør alle flyttinger av planter... Men de fleste plantene ser ut til å trives etterhvert. Ville ha sand til Coryene, men orket ikke begynne på nytt - så løsningen ble en "sandkasse" forann i akvariet. Tiden vil vise om dette kan fungere.

Fiskene flyttet inn 10. mai 2010. Ville ha med med coryene og kampfisken fra gamle-karet. Nye innbyggere ble valgt utifra hvordan de ville passe med disse. Valget falt på en yndig liten stim med Sort Fantomtetra og et par Amanoreker. Kampfisken hang seg straks fast i innsuget på pumpen, løsningen ble flyteplanter, mens coryene for rett ut på matjakt både i sand, grus og gress. Famtomtetraene holder seg vakkert midt i karet, men har ikke sett særlig til amnorekene.

21-23. mai: Grusen og sandkassen er fjernet fra midten av karet, masse Biltema-sand lagt inn, 10 nye Amano reker flyttet inn.

27. mai: Tok bort en stor rot, ommøblerte litt.

10. juli 2011: Plantene vokser og fiskene er blitt store og fine. Amanorekene er svært store og forsyner seg ubesjedent av cory'enes mat. Alle arter av fisk samt reker og snegler er svært aktive sammen under mating. Og helt fredelige!

August 2011 : Fisk og planter er flyttet til nytt Rio 240 liter. Akvariet er lagt ned.
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Sort polert grus, sand Biltema 0,2-1 mm
Lys: To 24W lysrør, T5
Filtrering: 600 l/h innvendig
Bakgrunn: Sort folie
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 5   KH: 4
Temperatur: 26°C
Registrert: 27.04.2011 Sist endret: 20.08.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Geir Breimo
Geir Breimo 0 Nydelig
Gøy å se andres valg på innredning av Lido 120 :)