R3128B: Apistogramma bitaeniata F1 (Rio Tigre)

Bilde av akvarium

User imageInnkjøring
Akvariet ble innkjørt med Salmi-metoden rett før sommerferien 2011.

Historikk
Har kommet til noe røtter og jeg har rota litt rundt med noe planter siden det ble satt opp, men ellers ikke mye endringer. Litt ut og inn med forskjellige fisk har det også vært.

Utstyr
Bruker en 200w varmekolbe plassert bak bakgrunnen for oppvarming. Har ikke noe CO2-anlegg men bruker Happy Life Carbo daglig (sammen med ukentlige doser av Happy Life Plant og Ferro). Akvariet står i et porsa-reol sammen med 2 andre 128l.

Vann
Vannverdiene i krana her i Asker er på ca 7 pH og ca 0-1 GH og 0-1 KH og ikke noe nitrat. Som følge av lav KH var pH noe ustabil under innkjøring. Ligger ellers til vanlig rundt 6.5 i karet.

Innredning
Innredningen består av 1 mangrove-rot, 1 mopani-rot, et par halve kokosnøtter og en del visne nedfalne eikeblader jeg har plukket, samt et catappa blad eller to.

Fisk
Det begynte med kun Apistogramma alacrina yngel, som jeg etter hvert solgte de fleste av på auksjon. Disse har hatt selskap av en enslig Apistogramma macmasteri hann, men han flyttet ut og inn kom et Apistogramma hongsloi par og noen Otto. Hongsloiene døde dessverre. Tror ikke de klarte en hel dag på auksjon så bra. Så flyttet et par Apistogramma bitaeniata og en stim Sprøytetetra inn sammen med Ottoene og den enslige alacrina hannen. Alacrina hannen var borte når jeg kom tilbake fra sommerferien. bitaeniata paret døde etter en måneds tid sammen med halvparten av Sprøytetetraene... Tror de var synderne...Sprøytetetraene er nå flyttet over i et annet kar og nye bitaeniataer er på plass. Denne gangen en trio F1 med lokasjon "Rio Tigre". Sammen med dem går ca 15 stk Nannostomus marginatus (begynte med 10, men de har formert seg:-) og 7 stk Otto.

Planter
Tenkte egentlig at dette skulle være et enkelt yngel kar med bare flyteplanter, men det har blitt invadert av planter fra de andre karene etter hvert, så nå er det litt av hvert der.

Andre dyr
Noe sandsnegler.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand
Lys: Akvastabil Effectline 2x18W T8 Life-Glo
Filtrering: Bak bakgrunnen med blåsvamp og en New-Jet 800
Bakgrunn: Papillon steinimitasjon
Vannverdier: pH: 6.5   GH: 1   KH: 1
Temperatur: 26°C
Registrert: 09.07.2011 Sist endret: 05.10.2013
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Lachris
Lachris 0 Målinger 2012-02-11
PH 6.0
KH 1
GH 1
FE 0.1
NO2 mindre enn 0.1
NO3 mindre enn 0.5
PO4 mindre enn 0.02
Temperatur 27