Asia biotop

Bilde av akvarium

  • Et 275 liters Biotopakvarium som er eid av E.B.
  • Dette akvariet er med på 7 favorittlister!
User imageDette er et hjemmelaget akvarie som jeg kjøpte brukt. Eneste minuset er at jeg ikke har skikkelig lysarmatur enda, men om ikke lenge skal jeg ha opp 2stk. T5 lysrør og co2 anlegg. Moonlight blir det også.Foreløpig ligger det bare 2 stk T-8 lysrør med aluminiums folie over...
Prøver meg fram, det er en jungel... Er veldig facinert av planter, men kan ikke så mye om dem enda. Vil gjøre dette til et kombinert plante og biotop kar.
August.08
Nå har jeg fått opp 2 stk T5 og moonlight, men mangler deksel over lysarmaturet enda. Mye annet å prioritere. Kaver med å få montert på co2 anlegget, venter på en del. Akvariet var ikke shinet for anledningen fotografering -ikke luket engang, men det var den dagen jeg fikk lånt et kamera... Håper å få tatt nye bilder når co2 anlegget er i gang.
Lite fisk er det også akkurat nå. Har "ryddet" i fiskebestanden, og har ikke bestemt meg for hvilken stimfisk som skal få bo her.
24.03.09
Legger inn noen bilder jeg knipset med mobilen en dag. Desverre noe uklare. Fiskene mine er visst fryktelig pr-kåte, krangler om plassen foran kameraet. Co2 er oppe og går. Lotusene trives veldig og har gått fra å være to til å bli 14 om jeg skal ta med alle små avleggerene jeg ser rundt om kring. Ikke alle som er så små heller lenger. Det gleder meg, for denne planten er min favoritt!! Ikke helt Asia kanskje, men den er kommet for å bli. Det har også flyttet inn 5 viftereker og én kileflekkrasbora. Den skal få selskap av en stor stim. Bak rota med javabregne på i midten av karet er det et rør som lager en tunell slik at fiskene kan svømme bak all dekorasjonen. Røtter, planter og stener gjør at det er fullt av ganger og hulrom som de kan gjemme seg i. Får ikke med dybden i det på bildene. Under rota er det også ei kokosnøtthule.
Teknisk informasjon
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: Grus m. noe sand
Lys: 2xT5 lysrør 54 w + 2 stk T8 36 w
Filtrering: JBL Cristal profi 500
Bakgrunn: folie
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 09.08.2006 Sist endret: 16.01.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Mufcy
Mufcy Jeg synes det var nydelig med masse planter, spesiellt lotusen og de lange duskete plantene:)
E.B.
E.B. Tusen takk! :D Nå har jeg koblet til co2 og fått det mer på stell, men har ikke kamera. Håper jeg får lånt meg et snart. :o)
RunarH
RunarH Vakkert! Lotusen kommer forresten fra Afrika... Veldig fint likevell;)
Lillian Ulriksen
Lillian Ulriksen Et meget pent akvarie!

mvh
J9fer
J9fer flott kar!=)
E.B.
E.B. 0 : )
Takk for hyggelige kommentarer! Skulle fått tak i et skikkelig kamera så jeg fikk frem flere detaljer, mye artig i kriker og kroker inni der. Og vifterekene som er så kule!
Steinar E
Steinar E 0 lotus
hei flott kar det der.var det en av disse lotusene jeg fikk kjøpt av deg? den er blitt veldig flott forresten.har lagt ut nye bilder så ta turen innom å sjekk ut:)
E.B.
E.B. 0 Hei noddy!
Ja, det er her lotusen din kommer fra. Ser den har fått seg et godt hjem! ;) Og så 1000 l. da!! *sikle*