54 liter plantekar

Bilde av akvarium

User imageEtter mange år med drømmer har jeg endelig fått et 'stort' akvarium. Planteakvarium, ganske low-tech med ikke så fancy lys, tropica plant soil og Tropica's co2 system 60. 

Innredningen består av elvegrus som grenser mot biltemasand. På elvegrusen er et sammensurium av redmoor røtter som er omgitt av planter. En enslig fin stein bak røttene som jeg vurderer å ta vekk siden jeg aldri fant flere steiner.

4/8 - 2015
Plantingen er nå offisielt ferdig. Selv om det klør etter å finjustere må jeg nå bare sette meg tilbake og stole på at plantene gror fint til, for sist jeg justerte fløt halve Monte Carloen opp. Lastet opp bilde; er fortsatt noe sopp og alger på røttene, men dette forsvinner så fort jeg får dyr. Innkjøringen er i 2. uke med kickstarting, og i dag var nitritten endelig borte, så i morgen skal jeg gå til innkjøp av et par ancistrus. GLEDER SEG!

15/8 - 2015
Ancistrus ble utsatt på ubetinget tid. I stedet har jeg flyttet over de to amanorekene fra balja (+thiara sneglen) og kjøpt 3 amano til, så nå driver de på og styrer nedi der. Algene og soppen er så og si borte nå, og rekene stortrives. Plantene ser også ut til å vokse fint, med unntak av monte carloen som er plasser litt i hjørnene. Ser ikke ut til at lyset når dit ordentlig, så skal i fremtiden plante noe staurogyne repens der i stedet. På onsdag den 19. er det kampanje på Endlers guppy på Buddy, så da skal jeg kjøpe meg noen av dem. Ancistrus blir vel uken etterpå om økonomien står til. Blir bra!

24/8 - 2015
Trimmet av skudd av javabregnene. Innså at Alternanthera reineckii'en faktisk bare fløt over bunnlaget, og at det kanskje var grunnen til at den har mistet rødfargen, så har presset denn litt ned igjen og skal finne en stein eller noe som kan holde den ordentlig nede til røttene setter seg. Den har vokst da, men mistenker mangel på bunnnæring har gjort at den falmet en del. Har også nå satt inn siste ladning med Endlers levendefødende, så nå er det 7 små som svømmer rundt i karet og lager litt mer liv; 2 hanner og 5 hunner.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Biltemasand og tropica plant soil under elvegrus.
Lys: Heldekkende armatur med en bedriten 11w pære.
Filtrering: Innebygd filter
Bakgrunn: Ingen
Vannverdier: pH: 8   GH: 10   KH: 6
Temperatur: 24°C
Registrert: 04.08.2015 Sist endret: 06.09.2015
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Kathrel
Kathrel 0 Flott oppsett
Veldig stilig akvarium :) Jeg mestrer ikke "nok-er-nok" kunsten, det gjør tydeligvis du. :)
Majones
Majones Takk takk :D
Ommund Øvrelid
Ommund Øvrelid 0 Meget fint kar
Hei. Har ett 60l juvel som jeg ønsker å lage plantekar av. Det du har bygget her er absolutt ett forbilde. Men er det ikke lite lys for å få plantene til å trivs?
Majones
Majones Joda, lyset irriterte meg veldig, og fikk tak i en LED-stripe for ikke så lenge siden som jeg fested opp under lokket og som gir en del ekstra lys. Plantene trives mye bedre nå :)