Oasen

Bilde av akvarium

Lungefisken er solgt. Imponerende fisk :) Jeg hadde den fra August 2005 til Januar 2010. Den vokste fra liten til 75cm. Nå har jeg begynnt på nytt med småfisk. 50 stk Kardinaltetra stimer fram og tilbake i akvariet, afrikanske sommerfuglfisk flyter i overflata, gurami, killi og guppy, golden nugget, praktbotia++++ :)
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: lys grus
Lys:
Filtrering: 1 stk tetratec 1200 pumpe, utvendig.
Bakgrunn: hvit steinvegg
Vannverdier: pH: 8   GH: 17   KH: -
Temperatur: 26°C
Registrert: 17.11.2006 Sist endret: 30.01.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ciklide
Ciklide Du må legge ut bilder! Jeg vil se Lungefisken! :D
Kristin&fiskene
Kristin&fiskene Bilder? Jeg vil også se den! :D
Kjetil Gangdal
Kjetil Gangdal 0 Det kan jeg jo gjøre :)
Jeg skal legge ut bilder av lungefisken så fort det lar seg gjøre :)

Det kan ta litt tid, men ikke mer enn en uke fra nå :)
Kjetil Gangdal
Kjetil Gangdal Nå har jeg lastet opp bilder av lungefisken :)
Tom B
Tom B 0 Spennende fisk
I 1993 solgte gutta på gamle Bogerud zoo i Oslo meg en veldig kul fisk på 12 cm. Den skulle gå fint med det jeg hadde i akvariet før, en 120 liter. De første dagene gikk fint, men så dro jeg på ferie med foreldrene mine til Danmark.

Kom hjem en uke senere, og den hadde vokst masse. Og var eneste fisk igjen i akvariet. Det var en lungefisk av samme type som du har. Den ble med meg i mange år, og jeg dvalet den også i en klump leire. Dette burde du prøve med din. Jeg fyllte opp en tønne med leire, en meter dyp ca, og 15 cm med vannet fra akvariet på toppen. Den gravde seg ned i leiren umiddelbart, mens jeg sugde ut vannet på toppen. Slik sto denne tønnen i skapet på gutterommet i et halvt år eller noe, før jeg slapp den ut i akvariet igjen,.

Lungefisken bruker denne teknikken i naturen når vannet tørker ut på savannen. Den kan ligge slik i opptil flere år med tørke, i en kokong laget av et sekret den utsondrer fra huden. Kokongen holder fuktigheten i organismen intakt, og hjerterytmen er minimal. Lungefisken er et ekstremt spennende dyr, et evolusjonsmessig bindeledd mellom fisk og amfibie.