Mysteriet

Bilde av akvarium

User imageJuwel Rio 240 liter. Innredet med 50 Kg, engelsk sjøsten (3-5 mm) iblandet 3 poser Terra Zero bunngjødning, 5 kg Chinchilla sand, 3 store planter, 9 mindre planter, en liten algeball, en STOR rot med mange huler, 2 ganske store lava-stener med huler.

Under innkjøringen oppstod det et mysterium, se denne tråden. Årsaken viste seg å være lavastein med organisk materiale som fungerte minst like godt som filterguffe når det gjelder "quick-start" av et akvarium; Hele nitrifikasjonssyklusen var over på 2 uker og vi satte inn fisk i "helsosamt" vann nøyaktig 14 dager etter oppstart. At miljøet var bra burde denne videoen bevise: <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/P2UqhZkKAZY"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/P2UqhZkKAZY" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"></embed></object>
Vi har litt fler planter i karet enn det som er listet opp, men jeg vet ikke navnet på dem. Hvis noen vet navnet på den store planta i midten så legg gjerne til en kommentar her.

Planlegger å befolke karet videre med noen små guramier, et Pterophyllum leopoldi par, en kardinaltetrastim og kanskje noen platy-er.

14.05.2007: Lagt inn oppdaterte bilder av det ominnredete karet.

08.06.2007: Oppdatert fiske-lista etter massedød pga. parasitter, beskrevet i denne tråden.
Teknisk informasjon
Status:
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 02.03.2007 Sist endret: 08.06.2007
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Felina
Felina 0 Hej!
Växten längst bak i mitten ser ut som en crinum thaianum, får upp till 2 meter långa blad.
Harald Krystad
Harald Krystad 0 Takk!
Du har helt rett, dette må være en crinum thaianum (thai-lilje?). Den vokser noe enormt og okkuperer snart halve karet. Bladene vokser i spiral og blir liggende i overfalten som en flyteplante, nyttig hvis jeg en dag bestemmer meg for å skaffe noen levendefødere...
Jan Erik J
Jan Erik J 0 Hei
Har sittet her og sett på videoopptak jeg, og det var bedagelig å se på. Flott kar forresten. gleder meg til å se det nygamle du har fått deg.
Harald Krystad
Harald Krystad 0 Video
Desverre lever ikke noen av de to hovedrolleinnehaverne lenger, men det er jo bra at jeg har dem på video.

Takk for komplimentet for karet. Det nygamle trenger en del opppussing, både på stativ og kar. I mellomtiden planlegger jeg... ;-)