Oktagonen

Bilde av akvarium

User imageAkvariet er en åttekantet greie med plastbunn og plastlokk.
Lyset i lokket er et 11W kompaktlysrør fra Biltema.
Filteret er en Bjarnifisert Fluval 2+ med en svart nylonstrømpe utenpå.
I bunnen en "Reflector"-plate (à la Depron) med Blåsesand fra Biltema oppå.

22.09.07
Dette er under oppføring ennå.
Planen er at det skal bo en liten stim med Galaxy Rasbora her!
Jeg bestilte fiskene i dag, så nå er det bare å få karet ferdig.
Pumpa, en Fluval 2+, er allerede innkjørt, og i dag kjøpte jeg en rot.
Javamose har ligget og godgjort seg, må få festet den på rota nå!

18.10.07
Har har det skjedd ting!
Alle Guppyene mine har gått en stund her fordi det ble så fullt i Overfloden, og for å kjøre inn karet skikkelig.
Så kom plutselig Galaxyrasboraene, tistykker. Den mest seigliva levde i tre dager. Det samme hadde skjedd mer resten av det paritet som butikken hadde tatt inn, så det var en skrøpelig sort. De skulle få inn flere nå i dag, og de skal få gå litt i butikken, så jeg er litt mer sikker på kvaliteten.
Foreløpig går guppyene der, de skal selges neste uke (snufs).
I dag ble det med TRE små Pygmé pansermaller. Skikkelig søte, litt stressa. De går seg vel inn.

24.10.07
Fluval 2+-pumpa ble erstattet med en "Akvaball à la Aggi"! -En sirkulasjonspumpe (ukjent merke, fulgte med akvariet) som er pakket inn i en blåsvamp-pose. For at det ikke skal komme biltemasand i den, la jeg en gammel dessertslål nedi sanda og runde fine pyntesteiner fra IKEA oppå der (for å skjule skåla litt), og så akvaballen. Har satt en slangebit på utblåsermunnstykket, det står rett til værs, så det er en liten "geysir" midt i akvariet! Skal plante Javabregner på svampen, så den ikke vises så godt. Fornøyd foreløpig, den fikk en fin og naturlig rund form!
Svampen har gått et par uker i ei bøtte, men jeg får vel ta hyppige vannskift framover likevel.
I dag ble guppyene solgt. Det vil si, jeg klarte ikke å fange all yngelen som kom forrige uke, så helt guppyfri er jeg altså ikke. Er en fire-fem småyngel igjen ennå.
Var innom Zolsiden Zoo i dag, og Galaxyrasboraene har kommet, og de så friske og fine ut. Henter dem i morgen eller fredag! Jo-hu!

25.10.07
I dag hentet jeg Galaxy'ene. De var det en helt annen futt i enn de forrige, selv om disse er litt mindre. Har håp om at dette skal gå bra. De har til og med begynt å spise!
Surret litt javabregner på akvaballen, ser helt håpløst ut akkurat nå, men det gror vel til!
Det er bortimot 10 guppyyngel igjen! De får jeg prøve å kvitte meg med når de vokser til litt, har ikke plass til dem når de blir større!

25.01.08
Nå er akvariet nedlagt!
Galaxy'ene er midlertidig flyttet over i 19-literen. Der er det trangt om saligheten, men snart skal alle i 19-literen flytte over i en 85-liter som jeg har kjøpt. Skal pusse den litt opp og starte den snart...
Til oktagonen kjøpte jeg et hang-on-filter (Eheim liberty av den nest minste typen), og det fungerte ok, men bråkte veldig! Det skulle det antagelig ikke gjøre. Det var impelleren som lagde en rar skrapende lyd. Kanskje var det feil størrelse på impelleren. Vel, siden jeg uansett ikke kom til å bruke det filteret til 85-literen (av praktiske og estetiske årsaker må jeg enten ha et innvendig eller et utvendig filter), så gadd jeg ikke finne ut av det...
Gyppyene "flyttet" til de paradisiske vakre elvestrømmer i det hinsidige. Litt trist å ikke ha guppyer... De er så VENNLIGE fisker! Men de passer ikke inn i akvariene mine nå.
Det er ingen kategori for "nedlagt" her, så jeg setter akvariet som solgt/gitt bort. Kommer vel til å selge det om noen vil ha det!
Teknisk informasjon
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: Blåsesand fra Biltema
Lys: Skrivebordslampe fra IKEA.
Filtrering: Akvaball à la Aggi(Sirkulasjonspumpe med blåsvamp)
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 22.09.2007 Sist endret: 25.01.2008
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.