piraya-akvariet

Bilde av akvarium

  • Et 660 liters Artsakvarium som er eid av tinaj
  • Dette akvariet er med på 10 favorittlister!
User image"ett dyr inn, ett dyr ut" var oppskriften jeg fikk av min samboer. han liker dyr veldig godt, men syns nok kanskje det er litt mye innimellom. etter to katter, en hund og en 300 liter i stua måtte jeg tenke meg om.. jeg hadde jo innmari lyst på et akvarie til!! etter litt småhinting og diskutering fram og tilbake, sa han endelig: "hvis vi kan ha piraya der, er det greit:)". som sagt så gjort. akvariet er 250x60x45 og er plassert bak sofaen på "gutterommet" til samboeren min. der inne har han alt han måtte ønske av anlegg, spill, filmer osv... og nå et digert akvarium;) han smilte stort når fiskene endelig ankom, men han syns kanskje de er litt små enda. alikevel sitter han og ser på de så mye han kan.

jeg kjøpte 20 små, fordi jeg regner med at noen dør, pluss at jeg gjerne vil ha de i en samlet stim når de blir større. blir det da plutselig bare noen få igjen må jeg supplere, og da vil de antakelig ikke gå i stim. derfor kjøpte jeg heller litt flere, og selger de unna om det skulle vise seg å bli for mange. men akkurat i øyeblikket er de så små at det kan være vanskelig å se de oppi det svære karet:) siden karet er sa langt er det ypperlig til piraya, da de har bedre av stort bunnareal fremfor høyde. da får de svømt seg store og sterke!!

pumpa er en utvendig eheim 2260, plexiglass som lokk og armaturene er to lysarmaturer som fulgte med. de er egentlig til tak, men fungerer fint selv om jeg syns de er litt store for akvariebruk. har tatt ut ett lysrør i hver av dem, da de var overflødige.

24. januar 08
I dag fikk jeg mosen jeg hadde bestilt, og kunne nå få inn bambusstengene jeg har kappet til. jeg føler jeg må få akvariet sånn noenlunde ferdig innredningsmessig, da jeg ikke orker å få bitt over en sene eller blodåre, når pirajaene blir større.:) jeg boret hull i plexiglass og tredde pinnene nedi. hadde fosrskjellige dimensjoner på borene. så festet jeg mosse på ca halvparten av pinnene (dette med fiskesen) før jeg puttet platene oppi. dekket deretter med grus og plantet imellom pinnene. fiskene elsker det så langt. jeg fikk også plantet litt gress som jeg håper sprer seg som uvær!! målet er å få dekt en del, eller helst hele bunnen, med gress.

flere bilder kommer når innredningen er noenlunde ferdig.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: biltema blåsesand
Lys: 2x126 cm lysarmaturer
Filtrering: eheim utvendig, 2260
Bakgrunn: ingen. grå vegg bak akvariet
Vannverdier: pH: 6   GH: -   KH: -
Temperatur: 26°C
Registrert: 18.01.2008 Sist endret: 01.02.2008
Mine andre akvarier
  Kommentarer
BeritK
BeritK Liker måten du har innredet akvariet på:) Artig med de stengene:) Så du hadde kommentert mitt piraya akvarie:)
Har jo 3 temmelig store piraya nå, men de skal selges da jeg er drittlei dem, for å være ærlig... Har dem i en 540 liter nå, og de skal skal byttes ut med maller.

Men det var jo knallmoro i begynnelsen:P Men nå begynner de å bite etter meg under foring og oppføre seg litt skummelt, så da er det ikke så artig lenger:P
tinaj
tinaj jo takk.. brukte litt tid på å finne ut hva jeg kunne gjøre oppi der. det er jo så stort, og de liker å ha noe å gjemme seg litt i. skal få lagt ut noen bilder av hele akvariet snart. må bare få somlet meg til det:)

de er blitt litt skumle ja... hehe.. syns mine begynner å bli store liksom. men de er ganske tøffe da. pene på en spesiell måte. håper du får solgt dem da, det er kanskje ikke så lett?
richard82
richard82 Dette var utrolig stilig, Tina;)
tinaj
tinaj tusen takk:) har flyttet det nå da.. fra bak sofaen til en annen vegg. skal og inn med skiferstein-bakgrunn en av de nærmeste dagene. har hogd til stein i dag.
Haimat
Haimat Kjempestiligt akvarie:)
Roy Vidar
Roy Vidar 0 kult
et rått og fett kar dette :)

har noen rødbuk selv:) men dette var rått :)
Jan Tore Olsen
Jan Tore Olsen kjempe kult kar!:D