Trenger råd ang filter og grønne alger.

I vårt nye akvarium , fikk vi med en pumpe av typen body guard , AP800F ,
Den er visst beregnet for 500 l , og vi synes vannet allerede virker litt grønt det nye akvariumet er på 200 l , hva kan en gjøre for å evt minske oksygen tilførselen litt?
kan en ta av den slangen på toppen og sette inn en AM-topp professional cr-20?
Det er jo kun oksygen.
Bør vi kjøpe en ny pumpe?
Bodyguard ap800f er ikke beregnet for et akvarium som er 500 liter, men mye mindre. 500 l/t referer seg til hvor mye vann som pumpa maks på en godværsdag klarer å flytte fra inntaket til utblåsningen av pumpa. Dette er en teoretisk verdi og har liten eller ingen praktisk verdi for deg som akvarist.

Bodyguard ap800f er nok bedre å bruke på et 60 lites akvarium f eks.

Grønt vann har ikke noe med O2 (oksygen) innholdet i vannet å gjøre. Grønnfargen er fra alger som nok lever herrens glade dager med mye avfallstoffer som ikke blir nedbrutt i tilstrekkelig grad pga bl a alt for litene filterkapasitet.

Når du snakker om størrelsen på pumpen er dette som sagt av liten interesse, det er filtervolumet og hvor stort areal det er i filtermassen som er av interesse hvis du skal ha et biologisk filter i ditt akvarium. Nitrosomas bakteriene er avhengig av å finne en plass å slå seg ned på og formere seg for at du skal få en biologisk nedbrytning av avfallstoffene fra fiskene. Gjennom å ha et stort nok filter, gode vannbytterutiner og planter som tar næringen fra algene vil disse forsvinne og vannet ditt vil bli klart igjen.

Det er også en stor missforståelse å snakke om oksygentilførsel til akvarievannet. Atmosfærisk luft inneholder ca 20 % O2 resten er stort sett nitrogen og andre gasser.

Når du setter på en luftslange på diffusoren på utblåsningen på pumpa, suger denne ved hjelp av venturiprinsippet atmosfærisk luft og blander dette med akvarievannet. Fordelene med dette er at du øker vann bevegelsen i akvariet ditt og har dermed ikke noe med oksygentilførsel. Da måtte du ha ei oksygenflaske med O2 som du tilsatte igjennom diffusoren.

Luftpumpa AM TOP CR-20 behøver du ikke å bruke på diffusoren.

Nei, du bør ikke kjøpe deg ei ny pumpe.

Ja, du bør kjøpe deg et større filter og som de fleste her inne vil jeg anbefale deg et utvendig filter og gjerne et som er kraftig overdimensjonert i forhold til hva produsentene anbefaler. Kjøp gjerne et filter med et filtervolum på 6-12 liter.
Tusen takk :)
Tusen hjertilg takk for svaret.

Det var de vi kjøpte akvariet av som ga oss den info om at det var til en 500l.
Det ser ut som det er satt på ekstra stort filter på pumpa, ca 20-25 cm langt og ca 10 cm i diameter. Slik ser pumpa ut ->

Vi skal kjøpe planter til onsdag, og da blir det både flytteplante og vanlig.
Har du muligheten til å anbefale noen typer planter som vi bør ha i akvariet. Vi har en del algespisere og maller.

Vi ønsker å lære mest mye om akvarielivet for å kunne gi fiskene et opptimalt liv.

Vi lurte på om du har holdt på lenge med denne hobbyen. Vi kommer til å følge dine råd, og vi lurer på om det er greit om vi spør deg om råd i senere anledning...
Har holdt på noen år med akvarie, men det finnes mange dyktige akvarister her på forumet. Noe av utfordringen med å få svar på sine spørsmål og undringer på Akvaforum er å lage gode overskrifter som lokker de som har kunnskap om det du spør etter til å gå inn i din tråd.

Når det gjelder planter er jeg nok ikke rette personen å spørre, dessverre.

Bildet av ditt filter bekrefter at dette er et Bodyguard ap800f, og regner du ut filtervolumet i filterpatronen vil du finne ut at det er under 1 liter. Det er alt for lite til et akvarium på 200 liter.
Dere skal bare stille spørsmål etterhvert som de dukker opp., men anbefaler på det varmeste også å lese "Forside > Artikkelsamling > Akvarieskolen " der dere finner mye informasjon.

Til et 200 liters kar bør man absolutt ha et utvendig filter. Anbefaler dere å investere i dette. Et skikkelig filter er nesten alfa-omega for å lykkes med akvariehobbyen.

Til et såpass stort kar bør dere satse på f.eks. Eheim Pro 3 2073. Eheim har levert kvalitetsfiltere i mange ti-år, filtere som går uten problemer i år etter år.
Tusen takk , nils og mona :)
Da investerer vi i det på onsdag , hva ca tror du at det ligger på i pris , er det noe mere vi trenger utover det?
Tilfeldig bekjentskap
© Ronny Bjercke
Reklame for plussmedlemskap