Salt

HAR HØRT AT DET KAN BRUKES VANLIG SALT UTEN JOD. HAR BRUKT GH-SALT TIL NÅ!! KAN NOEN HJELPE MEG ME INFO
GH-salt er ikke det samme som det vi kaller for salt, det er salter som øker hardheten i bløtt vann. Hvorfor bruker du GH-salt? Er GH-verdien i karet for lav i forhold til de fiskene du har?

Du kan bruke vanlig bordsalt uten jod, men hvorfor vil du bruke salt i akvariet?
Har du brakkvannsfisk, saltvannsfisk? Er de syke?
Les gjerne denne tråden om det å bruke salt
Hei.

vanlig salt og GH salt er to forskjellige ting, og begge kan brukes, til ulike formål. GH saltet tilsetter du for å øke hardheten i vannet (eller GH om du vil). Om du skal bruke GH salt eller hvor mye du skal bruke kommer an på hvor hardt vannet i springer er der du bor og hva slags fisk du har. -Noen liker hardt vann og andre liker det bløtt.

Vanlig havsalt uten Jod gjør kort og godt at du får saltvann/brakkvann. Det brukes av mange akvarister for å behandle eller forebygge sykdom på fisk. Greia er at inne i en fisk er det en rekke salter og mineraler. På utsiden er det rent vann. På grunn av osmose vil en fisk derfor bruke energi på å opprettholde væskebalansen i kroppen. Idéen er at hvis man har litt salt i vannet vil fisken lettere kunne oprettholde væskebalansen. For mange fisker er det helt greit med litt (!) salt i vannet, men vær klar over at det er enkelte akvariefisk som overhode ikke liker salt i vannet.
Som Lisbeth skrev så er Gh ikke samme som salt.
Har du behov for å øke hardheten i vann så kan du bruke Utah Ice. Ta kontakt med bruker: KBI. Han kan hjelpe deg.
Tilfeldig bekjentskap
© Frode Storheim
Reklame for plussmedlemskap