- Hjem
- Forum
- Nybegynner
- Høy ph under innkjøring
Høy ph under innkjøring
Postet 19.11.13 kl 12:37
Postet 19.11.13 kl 15:16
Det er vel strengt tatt ikke helt riktig Kontorstol?
Amoniakk er basisk og vil øke pH, men når innkjøringen kommer godt i gang vil bakteriene utjevne økningen og pH'en gå tilbake til normalt.
Innkjøring med Salmi kan det leses masse om her
Amoniakk er basisk og vil øke pH, men når innkjøringen kommer godt i gang vil bakteriene utjevne økningen og pH'en gå tilbake til normalt.
Innkjøring med Salmi kan det leses masse om her
Postet 19.11.13 kl 15:26
Ammoniakk, NH3, er en base, mens ammonium, NH4, er en syre, og siden salmiakk inneholder ammonium og ikke ammoniakk vil den senke pH. For sikkerhets skyld sjekket jeg Wikipedia; "Ammonium chloride, an inorganic compound with the formula NH4Cl, is a white crystalline salt, highly soluble in water. Solutions of ammonium chloride are mildly acidic.".
Postet 19.11.13 kl 16:02
Hmm! For å være sikker bestemte jeg meg for å utføre et like eksperiment, og målte pH i rent vann (pH 6), og deretter i vann med litt salmiakk (pH 10). Og da gikk det opp for meg at jeg hadde glemt en ting! Selv om saltet NH4Cl inneholder den svake syren NH4, vil det når likevekten oppstår være mest av den (relativt) sterke basen NH3, og dermed blir pH > 7. Nå føler jeg meg litt dum.
Postet 19.11.13 kl 16:17
Postet 19.11.13 kl 16:29
KontorstolSalmiakk et et salt som består av NH4 og Cl, der NH4 er en svak syre og Cl ikke påvirker pH
Rengjøringsmiddelet salmiakk (Salmi) er en løsning av NH3(g) i vann, ikke NH4Cl. Den norske Wiki-artikkelen er veldig misvisende, regner med det er der du tok dette fra? Den refererer til "smaken" salmiakk, som rett nok kommer av saltet NH4Cl. Produktet Salmi er noe annet
Uansett: Rengjøringsmiddelet Salmi er altså basisk, og det er helt naturlig at pH forhøyes når du tilsetter det i karet. pH vil synke etterhvert som bakterier bryter NH3/NH4+ ned til NO2- og deretter NO3- .
Postet 19.11.13 kl 16:33
kaiVell det er betraktelig mer enn hva jeg visste, så dum skal du ikke føle deg:-) jeg fikk svar på det jeg lurte på:-) tusen takk. Skal jeg bare la ph styre seg selv under innkjøringen eller skal jeg forsøke å få den ned holde den rundt 7?
Innkjøringen går raskest dersom du holder pH på mellom 7 og 8, men fungerer også ved lavere pH. Hvor du skal legge deg er også avhengig av type fisk du skal ha. Om du skal ha levendefødere eller f.eks. Malawi, kan du tilsette pH+ slik at du holder pH oppe.
Om du vil ha søramerikanere, altså stort sett fisk som vil ha vann med pH under 7, for enkelte arter som f.eks. Apistogramma gjerne ned mot 5 - 6 (A. Atahualpa helt ned på 4), kan du la pH synke ned til ca 6. Da er du tryggere på at de bakteriestammene du utvikler tåler den lave pH du senere skal ha i karet.
Synker pH under 6 vil prosessen ta veldig lang tid, eventuelt stanse opp, og da bør du tilsette litt pH+.
Postet 19.11.13 kl 17:03
Postet 19.11.13 kl 17:03