Henriflette

Bosted:
Oslo / Helsfyr
Status:
Medlem
Medlem siden:
08.03.2007
Sist pålogget:
15.02.22 kl 17:29
Antall innlegg i forum:
419
Hjemmeside:
Mitt første møte med akvaristikk (nåja, akvarier ihvertfall) var i barndommen sent på 70-tallet, da foreldrene mine hadde akvarium en kort stund. De ga opp etterhvert, siden fiskene - uvisst av hvilken grunn - alltid begynte å svømme med buken i været etter rens av karet. Underlig det der, de hadde jo gjort det SÅ nøye også, byttet alt vannet (fiskene var i en alt-mulig-bøtte i mellomtiden), skurt tanken, skylt grusen og skrubbet filteret. Kan også huske at jeg - som samlet på sånt - hadde en drøss klistremerker fra Tetra med bilder og artsnavn på forskjellige fisk. Elsket de klistremerkene...

Da jeg så ble student tok min daværende samboer med seg en gullfiskbolle hjemmefra hvor vi hadde først en liten orange gullfisk, så et par små golfballer. De sistnevnte fikk vi faktisk yngel på også. Men etterhvert døde både yngel, golfballer og forhold, så da ble det ikke noe mer på en stund.

Da jeg etterhvert begynte å jobbe fikk jeg lyst på fisk igjen. Hadde siktet meg inn på en sylindrisk helstøpt glassbeholder jeg fant i kjelleren på jobben og hadde lyst til å ha fisk i den. Men min daværende samboer blånektet, mente det var for mye jobb. Han syns nok (med rette) at jeg var litt lat. Etterhvert tok det også slutt, og tanken ble med hjem. Den var ca 30 L, tung som bare det. Heldigvis hadde jeg vett til å skylle den i dusjen først... hvorpå bunnen selvsagt falt ut... Men en kamerat drev og ryddet i kjelleren på jobben sin, og der fant vi et nytt kar, en 50-L tank av helstøpt, ruglete og veldig tykt glass med målene 50*20*50 (L*b*h). Fikk låne luftdrevet filter av en kollega, og så var det igang. Selv om karet var upraktisk som bare det, var det kjempestas, og jeg hadde det oppe i flere år. Satte det opp i 2002, tror jeg.

Fant etterhvert et nettforum og begynte å lese og faktisk lære om det jeg drev med, og siden har jeg blitt mer og mer interessert, selv om antall kar er forholdsvis beskjedent (vel, venner og familie er ikke enige i det). Og nå går jeg og funderer på å ta et røsk på gjeste/roterommet mitt, for der er det vel plass til en aldri så liten reol??

Ellers er jeg 33 år ung, og navnet klarer vel de fleste å gjette fra nicket. Er medlem av ASA (Anonyme Single Akvarister), noe som gir en del utfordringer når nye kar skal i hus eller gamle skal flyttes rundt i leiligheten. Bor i Oslo, og jobber som forsker innen organisk analytisk kjemi (hvis det sier noen noe som helst). Har nok alltid vært naturfaglig disponert, derfor er fisk en ypperlig hobby. Selv om det ikke frister spesielt å sette igang med vanntesting etter en lang dag på laben. Yrket forklarer vel også tilgangen på store glasskar i kjellere ;)
Mine akvarier (6)
Min akvarieblogg

Bruker har ingen personlig akvarieblogg

Mine interessefelt
Ingen
Mine lister
Ingen offentlige lister
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap