Scalare yngel

da he ej og min mor fått fram yngel foreldra valgte vi å ta vekk fra egga da dei for 7 gang spiste kaviar...
men vi he noe vi lurer på, ifølge artikkelen ang scalareavl så skal egga klekke 4-5 dagen, frittsvømmande etter 2-3 dager.

Egga vart lagt i et oppdrettskar på 60 liter av foreldra, temp 27 og normale vatnverdier. satte ein luftestein ved bladet egga var på.
Egga klekte dag 3, og etter 4 dager er yngelen endå ikkje frittsvømmande?? det er 4-5 som svømmer fint omkring, resten er fortsatt festet til bladet eller på glasset.
plommesekken er enda ikkje oppbrukt og siden vi da satte på artemiaen dag 2 etter klekking så he vi da endel artemia som "går ut på dato" næringsmessig sett.

er det noe vi har gjort feil?
og vi he fått det ej trur er vannlopper også, dei ser ut som en stor prikk med to små prikker rett bak, dei er litt større en nyklekka artemia og er mest på glasset, er disse skadelige for yngelen eller mat
Tror ikke du har gjort noe feil. Eggeklekking og sånt avhenger en god del av temperaturen i karet. Ang yngelen, så bør du ha MYE mer plass enn 60l. Skalarene legger mange egg, du får mange yngel, som trenger god plass for å vokse opp. Har hørt at dem som holder på med det har flere store kar til yngel. Det vil si MYE arbeid.:P Men du kan jo prøve å få frem et lite antall yngel evt putte dem i flere kar. Uansett, lykke til
Det gjelder å ha litt tolmodighet når det gjelder oppdrett. Ikke alltid at alle egg klekker samtidig, og ser på meg selv at en da kan bli litt stressa og tror at en har gjort noe feil. Som regel ordner fiskene alt selv. Det er også vanlig at egg og yngel går til spille slik at det går noen ganger før de klarer det helt alene.

Er enig med Robert med det han sier om str på karet ditt. En 60L er ikke noe oppdrettskar for scalarer. Har selv en 160L som jeg hadde lyst til å ha et avelspar i, men selv 160L er for lite til et par scalarer. Derfor ble det ikke noe av.

Mener det er Mona O som har en artikkel i basen her, om scalarer og oppdrett som er veldig bra. Anbefaler deg å lese den

tusen takk for gode svar
Yngelen er nå frittsvømmende og vi gir dei artemia som dei tar san noenlunde bra
veit jo at karet er i minste laget, det var planen å kunn få fram yngelen i det karet , men he tre andre kar som yngelen skal delest opp i, (126/150/90). Skulle gjerne ha hatt dei i 450 l men der er der diskus som ikkje kan flyttest i mindre kar.
Desverre gikk artemiaklekkingen kruken tre ganger! grunnet en dårli utforma klekkar. og yngelen svelter ihel... he mista dei fleste men en liten stim er igjen. håper håper at neste ladning i klekkaren går bra slik at yngelen får mat.. krysser fingrene
artemian klarte biffen og nå vokser yngelen kjempebra! men he eit spm.
Foreldra er svarte, men noen av yngla er helt kvite? menst noen er svarte med kvite stripe ved ryggraden. trudde det skulle bli svarte med noen få overraskelser innimellom. Dei som døde under artemiamangelen var kunn dei svarte.. he hørt at dei svarte er generelt svakere en andre farger, som vi fikk bevis på nå. Men dei kvite, blir det gylne eller marmorerte??
Tilfeldig bekjentskap
© Harald Krystad
Reklame for plussmedlemskap