Koi.dør!?

håper,det,er,noen,der.ute.som.kan.hjelpe.en.som.blir.litt.veldig.frustrert.av.atfisken,dør,
Har byttet 30% vann i dag en ser litt slapp ut og di store tar fart og skraper siden ned mot bunnen s¨det er noe som plager dem
Den minste er slapp og er helt oppe ved vannskorpen
Den minste døde nå har skiftet filtere rengjort og skiftet 30% vann masse døden fortsetter fysj fysj fysj,6 Døde totalt
Så på den siste døde den hadde ikke noe dritt i gjeldene men gjeldene var mørke røde ser ut som vanlig ingen skader
slim var det nokk av
å.han.gjør.at.det.samme.før.det,har,vert,flom,der,nede.
får,han,som.har.fiksene.bor.ithailand
Inaktiv bruker
Høres ut som at du har renset filteret, det er FY FY. Med mindre du har mindre effekt i utblåsningen. Det er i filteret at bakteriene sitter, de som gjøre at fisken ikke dør.
Kan også høres ut som en parasitt.

Tidlig stadie av hvitprikk?
Hvitprikk:
Hvitprikk (Ichthyophthirius multifiliis), er den mest vanlige parasitten i akvarier. Denne gjenkjennes ved hvite, små (maks 1mm) prikker på fisken. Dette kommer gjerne først på finnene til fisken, for så å angripe mer kjøttfulle områder.
Hardt angrepne fisk puster betydelig fortere enn vanlig. De kan også klø seg voldsomt mot planter, røtter, steiner og grus. Parasitten sprer seg svært raskt, og kan i løpet av kort tid ha infisert alle fiskene i akvariet. Dette er en svekkelsesparasitt, som vil drepe fisken om den ikke drepes.

Parasitten lever i tre stadier, der det er det tredje stadiet vi ser på fisken. Første stadie er parasitten gjemt i grusen, og andre stadie er den frittsvømmende, på jakt etter en vert. Tredje stadie lever den på fisken, for etter ca 48 timer, sprekke og strø ut masse "babyparasitter". Skallet fra den døde parasitten kan bli hengende på fisken noen dager etter at den har sluppet avkommet. Det er kun i andre stadie at parasitten er mulig å drepe.

Behandlingsforslag: Parasitten kureres oftest meget lett med temperaturkuren. Dette er en behandling som er skånsom, og ikke koster masse penger. Les mer om gjennomføringen av denne nederst i artikkelen. Merk at enkelte arter ikke tåler den høye temperaturen, se på forhånd hvordan temperatur som er oppført som makstemperatur i fiskebasen. Fisk som maksimalt skal ha 26°r;C bør behandles med medisiner. Her anbefaler jeg eSHa Exit - denne har vist seg usedvanlig effektiv, og skånsom, så vel mot fisk, som planter og ikke minst filterbakteriene.

Eller Karpelus?
Karpelus (argulus foliaceus) er relativt uvanlig i akvarier, men finnes fra tid til annen.
Parasitten er 3-9mm stor, og kan henge på hele fiskens kropp. Men ett yndet område er nær ryggfinnen. Farge på parasitten er enten gråaktig eller glassklar. Angrepne fisk klør voldsomt, samtidig som dem får en voldsom rykkvis svømming.

Parasitten kan fjernes med pinsett. Legg da fisken på et vått håndklede, og fjern parasittene en etter en. La fisken gå i rent vann etter dette, for å hindre sekundære infeksjoner. Les gjerne om sopp også, dette infiserer lett sårene etter lusa.

BTW! Ikke skirv med pungtum mellom ordene, er ekkelt å lese. :/
Inaktiv bruker
JA! Hvor stort er akvariet de går i? Og hvis du vet vannverdiene så hadde det vært fint om du skrev dem her.
Det virker som det er noe galt med vannverdiene. Ammoniakk i vannet kan "brenne" gjellene slik at de blir røde og ødelagte. Tilstanden er alvorlig, og tar livet av fisken.
Den eneste måten du kan finne ut dette på er å måle kvaliteten på vannet. Dråpetester. Førstehjelp for de gjenlevende fiskene er å skifte vann for å tynne ut forurensningen. Det skulle vel ikke være en fisk som har dødd og ligger i karet og råtner og forpester det?

Jeg skjønte ikke den siste setningen din. Passer du fiskene for en som er i Thailand?
Ser det står det er skiftet filtere!!!
Ikke bra¨å fjerne godt innkjørt filter med nytt.
Man fjerner da alle filter bakteriene som er i det gamle filteret, disse bakteriene trengs for å bryte ned amoniak og nitrit.
Nitrat fjernes med jevnlige vannbytter.
Sjekk vannet for amoniak, nitrit og nitrat.
Er det mange Koi?
Ca hvor store?
Stort akvarie og filter?

Håper han klarer å berge rsten av fisken.
Tina du kan ringe meg på 45601985
Hei
ja jeg har sagt det til han som har fiskene..
å jeg beglager det med ..
men han fant ut hva problemer var, så han takker veldig mye forhjelpe
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap