Mannefall av ancistrus sp.

Hei,

Har et kar på 180 liter med en god del godt voksne og halv-voksne ancistrus sp. Disse har begynt å dø som fluer de siste ukene, og det er de største hannene som har omkommet. Det begynner med at de blir veldig passive og ikke spiser. Etter noen dager ligger de livløse på bunnen. Disse har bodd i samme karet i mange år og noen av dem er ihvertfall 5-7 år gamle.
Andre fisk i akvariet svømmer som en glade fisker oftest gjør og er kjempeform.
Kan dette være et virus som kun går på disse fiskene eller en parasitt? Noen som har vært borti lignende?

Se vedlagte bilder.

Kan desverre ikke hjelpe med annet en sympati. Dette ser svært tragisk ut! Håper di finner ut av det...!

Takker for sympatien og det er nok ingenting å gjøre med dette. Må bare la tiden gå sin gang og se om noen tilslutt overlever og eventuelt starte på nytt.
Hei. Prøver med noen tips/erfaringer. Har du introdusert noen nye fisk i akvariet? Første tanke er at hannene rivaliserer med hverandre, og da blir det knuffing og puffing - og det ender med katastrofe. Mange ganger ender man merkelig opp med en eller flere dominante hanner med noen hunner. Ser også her hjemme at hunnene får hard medfart hvis det er lektendenser. Sykdom kan jo "nesten" utelukkes hvis det ikke er gjort store forandringer eller satt inn ny fisk. Sjekk selvfølgelig vannkvalitet. Pass på at alle får tilstrekkelig med mat (mange maller dør av sult). Pass på at de har røtter i akvariet så de har noe å gnage på, røtter gjør at de opprettholder en bra fordøyelse. Eventuelt kan det være bakterier i mage/fordøyelsessystem som plager de, og da må det eventuelt medisin til. Håper det ordner seg med de du har igjen. Spør hvis noe er uklart.
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap