Fisk setter seg fast hele tida

Vi har et 120 liter akvarium med en innvendig Eheim pumpe. Problemet er at det er så innmari mange fisker som har dødd ved at de setter seg fast mellom pumpa og akvarieglasset. Vi har tatt av sugekoppene for å få pumpa så langt inn til glasset som mulig, men likevel setter de seg fast. Dette er spesielt vanlig for gyppyene og platyene våre. Er det flere som har problemer med dette?

Noen som har tips til hva vi skal gjøre med dette? Vi kan umulig være de eneste som har dette problemet...
Stikk noe bak pumpa, som f.eks filtersvamp. Da får de nok problemer med å komme bak der
Det kan ikke være det at fisken har død, for så å havne der pga strømninger? både platy og guppy er rimelig innavla, og har lett for å dø.
Nei fisken er ikke død også setter seg der pga strøminger. De puster og rører på seg, også når vi ser det og slipper de løs svømmer de/detter de ned. Men dør gjerne like etterpå av skadene de har fått..
Er det uro i karet siden de flykter bak pumpa? Friske fisker som ikke er stresa/jaget pleier ikke ha problemer med å sette seg fast.
Hvor lenge siden er det karet ble startet?
Vi har hatt problemet hele tiden siden vi startet akvariet for 9-10 mnd siden.
Noen av fiskene som jager/mobber?
ser ikke ut som noen blir jaget eller mobbet nei. Men det er virkelig et gjentagende problem, så vi må se over pumpa (utenfra akvariet) flere ganger daglig, for plutselig sitter det fast en igjen. Det ser ut som alle trives oppi akvariet også, så dette er en snodig greie.
Lurer på om dere har lagt merke til om det er flest hunner som setter seg fast?

Har ofte lagt merke til med guppy, at når det nærmer seg fødsel vil de komme seg unna de andre, og har lett for å ty til trange steder, enten bak filteret eller midt inni en haug flyteplanter.

Mine gjør dette, så nå passer jeg på at det er godt med plass bak filteret fremfor å prøve å lage åpningen mindre

Evt. om fiskene virker svekket (rolige/apatiske, synlige symptomer) på noen måte. Syk fisk vil ofte trekke vekk fra de andre på lik linje med fødeklar fisk.
Det er både gutter og jenter, ingen har vært gravide av de som satt fast foreløpig. Han siste som satt seg fast var en frisk og vilter guppy gutt, som døde etter han fikk komme løs igjen. Han fikk tydelig sår av å sitte fast. Ikke virker de syk heller.

Men det kan jo selvfølgelig være en idè å lage plassen større framfor mindre
OT: Bikkja mi heter Tingeling -forkortet til Ting

He he, måtte bare nevne det
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap