Jmb ip68 ledlys

Kan jeg kjøpe
JMB IP68 Ledlys
Her I Norge ?
Kan ikke si jeg har sett/hørt om denne utenfor kontinentet. Her i Norge er det jo knapt nok mer "mainstream" LED til akvarium å få kjøpt.
Kan du ikke bestille direkte fra Nederland, da ?
Jeg fikk Sunstrip 70* (en av LED-mulighetene hos Imazo som leverer til mange butikker i Norge) til en god pris ved å gjøre et større innkjøp. Kan du finne det du vil ha der?

Det burde gå å prute på en bestilling fra Imazo så man får den til samme pris som en tilsvarende lampe med egenimport. Der kommer jo fortollingsgebyr (rundt 150,- når jeg sjekket dog for en god stund siden) og MVA på både lampe, evt strømforsyning og frakt i tillegg.

Jeg tror en del butikker vil godta det, for de har en del avanse på dyre produkter som dette og rimeligere frakt enn deg. Det kan likevel være fair å legge på litt, siden du får fordelen av en butikk å levere evt. defekt vare til.

*IP67
Hvordan er Sunstrip 70 i forhold til planter, og hvordan med en sunriser ?
Jo kanskje jeg skal prøve å søke på nettet?
Fordelen med en butikk er jo som "Livsforvalteren" skriver. At du har noen å gå til, hvis der er problemer
Mine planter stortrives i lyset (litt bilder i min tråd) ihvertfall, urover det bør du sjekke specs selv. Jeg har bare hatt lyset i noen uker, men er så langt godt fornøyd.

Sunriser vet jeg ikke, du får bla igjennom linken, evt søke ellers. Er Econlux som er produsenten.
De selger de på http://www.unimati.biz/ butikk I danmark men de sender til Norge. Meget greie folk der. Eventuelt kan neste ferietur gå til Randers
Det der var jo et fint tips, gitt Takk! Var ikke så gale pris når de trekker dansk MVA og gir gratis frakt! Går du for det Roland, blir jeg kjempeglad for bilder og rapport
--
Kikket litt til og ble litt betenkt ift (avanserte) planter. 30W/meter er ikke veldig kraftig..
Ingen gratis frakt til Norge, nei !
"Vi tilbyder gratis forsendelse ved køb over 400 kr. Dette gælder ikke forsendelser udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne)."

Livsforvalteren : Du kan ikke overføre watt-mengeberegning fra lysrør når det er snakk om LED. Derimot savner jeg PAR-målinger for disse enhetene, det er egentlig det eneste som sier noe konkret om lyset. Lux er relativt lite interessant, og særlig tall for avstander på 2 meter (har til gode å se "normale" akvarister med 2meter dype kar) . Med 80 graders linser vil man også få ganske mye tap ut mot sidene.
Akk, er det for godt til å være sant...

Nei sant det, sammenlignet med mitt LEDlys, som er 70 W/m (Derav Sunstrip 70). Det gir drøye 3000 lumen på 8000 K og "topper" på blått og rødt. Par har jeg ikke satt meg inn i enda, for plantene vokser så det spruter selv uten CO2 og jeg må nok tilsette nitrat om jeg ikke øker bestand eller mating.
Lumen (og dermed lux) har lite med hva plantene kan bruke. Det er tall basert på følsomheten i det menneskelig øyet. Og som sagt, W/m er ikke noe brukbart mål. Sunstrip har en fin topp i blå-enden av spekteret, men lite i plantenes absorbsjonsområde i den røde enden (rundt 660nm). Man kan se en liten "knupp" rundt 625nm, som er typisk for generiske 5050 RGB LEDs.
Men Sunstrip har da ihvertfall giddet å legge ut et spektrum...for JMB finnes det ikke et eneste ett, på hverken Unimati eller produsenten sine sider. Det er for dårlig.
OK, så kan man si at det er "riktig" spektrum som først og fremst kjennetegner gode plantelys? Så kommer de andre parameterne etter det?

"Man kan se en liten "knupp" rundt 625nm, som er typisk for generiske 5050 RGB LEDs."
Hva er det du IKKE kan o.O

Men er det solopp/nedgangsfunksjon man er ute etter kan man kanskje kombinere godt plantelys i deler av tanken på mindre varighet og type JMB som hovedlys. Skal si jeg ble fristet av det for en "billig" penge
Livsforvalteren : Jeg kan ikke spille fiolin, f.eks.
Oh oh, nu blev det teknisk
Men; jeg har allerede et JMB IP68 Ledlys fra Unimati. Men syntes det er blir for dyrt. Jeg slipper den Danske toll, men må så betale den Norske + fortolling + frakt. Derfor ville jeg høre om de var i Norge.
Tror de er helt fine, de. Har også et led som fulgte med akvariet, et akvastabil Move, men dette tror jeg ikke er noe bra.
Så med et Akvastabil, et JMB + et mere JMB + sunriser, så blir det altså litt dyrt, bare i lys. Og så er det ikke et " plantekar", men jeg vil bare gerne ha litt pene planter.
Købte desuten og en sunriser til akvastabilen. Den virkede bare ikke sammen med ledlyset ?
Fikk ikke med, må jo og kjøpe en ny JMB sunriser .
Glemte og at den Danske kr koster 1,30 Norske .
Så da blir priserne helt anderledes .
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap