Spørsmål om eheim air pump 200

Hei!

Kjøpe en Eheim luftpumpe her om dagen. Har noen spørsmål Har et lite akvarie på 20 liter med fisk, reker og en snegle.

- Går det fint å skru den av om natten?
- Har muligheten til å ha to slanger i om gangen, vil boblene bli mer typ fordelt på luftkraften? Har bare 1 slange i nå og synes nå kanskje det var litt mye kraft i den.
- Bør jeg bruke vanlig filter pumpe med denne? De i butikken mente luftpumpen hadde samme effekt som filter pumpe. (Har en Eheim pickup 45)

Har dere noen flere tips så bare sleng med!

Legger ved ett bilde av akvariet
Hei

Kjenner ikke denne spesifikke pumpen, men generelt kan jeg si at luftpumper ikke er nødvendig så lenge filterpumpen lager krusninger i vannoverflaten. Nok luftutveksling det med mindre du har for mye fisk.

At en luftpumpe skal erstatte filteret er en ganske drøy påstand. Filteret inneholder vekstmedie for nitrifikasjonsbakteriene som er livsnødvendig for dyrene i karet. Bakteriene eksisterer også ellers i karet, men overflaten de kan vokse på der er sjelden tilstrekkelig for å få nok bakterier til å kvitte seg med giftstoffene fort nok. Det finnes riktignok luftdrevne filter, kanskje du har noe slikt på enden av slangen din? Men tipper fra bildet at du har en vanlig luftstein, og det holder ikke til mer enn den visuelle effekten og lage litt bevegelse i vannet.

I dette oppsettet føler jeg meg ganske sikker på at du snart vil få problemer med amoniakk og nitritt. Har det vært i drift lenge?

Var jeg deg ville jeg tatt luftutstyret tilbake til butikken og byttet i et lite filter og fått med filtergugge fra ett av karene deres. Filterguggen heller du i det nye filteret og sannsynligvis overlever nok bakterier til at du ikke får problemer. Uansett må du følge med på vannverdiene dine nå, og bytte vann ofte. Vannet/fiskene dine er nå i en sårbar fase i noen uker.

Lykke til, og spør gjerne videre
Karet har vi hadt siden i sommer. Filter pumpen er egentlig i, men ble tatt ut da noe satt fast i den. Var det jeg tenkte att luftpumpen bare er litt pynt egentlig. Kjekt å få det oppklart, det er fin pynt da som fiskene ser ut til å like å svømme inn i
Mens det egentlig ikke er i, dør filterbakterienr dine, og du må kjøre inn karet på nytt...
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap