Vannstrøm i akvariet

Hei!

Jeg tenkte å starte et malawi akvarie. Forstår at dette er fisk som forurenser en del og krever god filtrering av vannet. Akvariet mitt på 180l er kanskje i minste laget, men satser på at det går greit. Har i dag en utvendig pumpe som yter 1050 l/t.

Vurderer å skaffe meg en identisk pumpe slik at jeg har to som jobber sammen. Mitt spørsmål er da: På hvilken måte anbefaler dere å sette disse opp for å skape så god vannstrøm/water flow i karet som mulig?

Legger ved noen bilder slik at dere skjønner i hvilke baner jeg tenker.
Setter pris på alle svar.Skal nevnes at akvariet har prefabrikrerte nedsenkninger i karet. Er mest praktisk (og penest) om filterslangene føres inn og ut her.

Se bilde
Noen som leser dette..?
Fortsetter å snakke til meg selv jeg da!

På hvilken måte vil vannet strømme med et slikt oppsett? Blir det et system som gagner fisk og miljø, eller vil det bare lage kaos?

Er takknemlig for alle synspunkt.
For best filtrering på begge filterene så er det best å ha inn/utsug i kryss slik du viser på bilde nr 2 i ditt siste innlegg
http://akvaforum.no/images/forum/41975_687190_2.jpg.
Takker for svar, da prøver jeg meg på det

En utfordring jeg tenker på er retningen på vannet som kjøres inn i akvariet. Skal det vinkles mot overflaten for å bryte den og tilføre vannet oksygen? Eller skal jeg vinkle den skrått ned mot bunnen/hjørnet for å "spyle" bunnen for slam og skit?

Og hva skjer egentlig med vannstrømmen når disse to vannstrålene møtes på midten i akvariet?
Hei, og godt nytt år!

Tror du får få svar da dette ikke er helt enkelt å svare på utover hovedprinsippene du selv har postet. Planter og inventar kan ha stor innvirkning på strømmen.

Jeg vil anbefale å teste litt når du har satt opp. Ganske interessant å observere. Bruk litt (understreker litt) finknust for eller andre ufarlige fine partikler, så kan du se selv. Pass på å gi vannet litt tid til å etablere ny strøm etter du har foretatt endringer.

Lykke til med vannleken
Tilfeldig bekjentskap
© May Conny Darup
Reklame for plussmedlemskap