Tykt lag alger på plantene

Jeg har et lite nanoakvarie på 27 liter. Ettet jul begynte det å blomstre opp med alger i akvariet. De vokste fram når jeg var på juleferie og har siden bare blitt flere. De vokser på glasset og på plantene, men ikke på bunnen eller på de steinene som plantene vokser på. Jeg har slørhaler som spiser på algene, som først er lysegrønne og senere helt mørke- nesten brune.
Kommer algene av dårlig renhold/vannbytterutiner? Skyldes de dårlig vannkvalitet?Hvordan bør jeg i tilfelle gjøre vannkvaliteten bedre?

Algene dekker nå plantebladene, de ser ut som et tykt "skogmoselag".
Noen som har råd om hva jeg kan gjøre for å fjerne algene far bladene?Kan plantene "vaskes/børstes" rene på noen måte?Er det bedre med algemiddel?Plantene heter bl.a anubias barteri petite.

Jeg har forsøkt i to uker å slå lyset av i akvariet, men det virker ikke på algene. Det eneste som holder dem tilbake er beitingen til gullfiskene og skraping av rutene.

Er det bedre å fjerne algene mekanisk og kjøpe inn nye planter?
Algeetere er ikke noe alternativ da karet er så lite.
Spiser eplesnegler opp alger, og er det i tilfelle noe jeg kan forsøke?
Du kan sette inn noen reker som kan ta seg av algene dine eks:Takk for svar.
Har lite lyst til å sette inn reker, da det er dyr som jeg er litt fobisk for.Minner om redselen jeg har for edderkopper.Vet det er helt irrasjonellt, men jeg ville være mer komfortabel med noe annet enn reker.
Finns også snegler du kan sette inn da. Gå igjennom snegledatabasen under kunnskap, og let deg frem:P
Tusen takk.
Tror du at eplesnegler kan egne seg eller er tigersnegler bedre?
Er i tilfelle tigersnegler enkle å få tak i?
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap