Alger i karet, hva kan jeg gjøre?

Hei!
Jeg har pådratt meg såkalte slim-alger i mitt kar(I følge dyrebutikken, men de viser seg å ikke være så kloke after all). De klistrer seg rundt det de kan og jeg synes de er veldig vanskelig å fjerne.(ligger på plantene som edderkoppnett og når de får to-tre dager på seg så "blåser" det lange tråder fra plantene)

Jeg ble anbefalt å ta vannskifte en gang i uken og det har jeg gjort i to uker nå, redusert lystiden og gitt fiskene mindre mat enn de vanligvis får (2-3 ganger i uken). MEN det kommer bare mer og mer alger!
Skulle ta vannprøve, men så har svigermor vært overivrig i sitt "kast alt man eier og har" raid, så mitt dråpetest-sett er kastet. (Nytt skal kjøpes når lommeboka sier ja)

Jeg har søkt en del på nett, men jeg finner ingenting annet en om alger på badegulv osv, og det er jo litt uaktuelt når det gjelder akvarie. Så da prøver jeg her, en gang til; Er det noen som vet hvordan man får bukt med såkalte slimalger?
Finnes det noe middel jeg kan bruke i karet for å fjerne algene?

Med vennlig hilsen
Sjøstjerna
Ser ut som BGA (Blågrønne alger) som faktisk ikke er en alge, men bakterie.
veldig vanskelig og bli kvitt når det har fått skikkelig tak.
Kommer ofte med dårlig vannverdi, dårlig sirkulasjon og dårlig "behandling" av karet.
Kan du fortelle litt om karet i seg selv? Rutiner, lysrør type/alder. Hvor ofte byttet du vann før du fikk beskjed hos dyrebutikken om en uke? Og hvor mye vann byttet du?
Hei!
Karet er fra 2012, hadde en periode med svevealger som ble borte etter at jeg behandlet karet med noe algedrepende. Byttet da lysrør i tillegg og mørkela karet i ca to uker med hyppig vannskifte.

Jeg skifter vann på karet ca hver tredje uke, en tredjedel av vannet. Har helt nye T8 lysrør, de er ca en uke gamle.

Kan også nevne at algene kom etter at en av algespiserne døde av alderdom (Finner ingen annen forklaring da vannverdiene var helt fine på det tidspunktet) i desember.

Kjøpte en ny algespiser, men det ser ikke ut til å hjelpe på problemet.
BGA er giftig, så du finner neppe noen som spiser dette som første valg.
Hver tredje uke er ALT for sjeldent, til vanlig selv om/når dette forsvinner, så er det lurt og fortsette med 30-40% vannbytte en gang i uken, og fortsett med mørklegging.
Det du kan prøve nå er, slamsug gørra bort, og bytt 30-40% vann til du ser at det ikke kommer tilbake (ca en uke eller to). Det må du nesten se an, og om du ser det kommer tilbake, ta frem slamsugeren og sug det ut.
Hva legger du i "fine" vannverdier? Hva tester du med?
Fine vannverdier legger jeg i at jeg tester med strips og alt ser normalt ut.
Finnes det noen form for middel jeg kan ha i karet (fra webzoo) som kan hjelpe på?

Jeg har den siste uken renset to ganger og hatt hovedfokus på de stedene det har vært tydelig mye "slam" som må opp.
Når jeg tar algene fra plantene så er de mørkegrønne og kjennes slimete ut, slitt sånn som når du har hatt et glass med vann stående litt vel lenge og du tar oppi det og kjenner på kantene at det er såpeglatt.

Vurderer sterkt å gå til innkjøp av en del nye ting til karet som mulig kan hjelpe på også; f.eks nye filtersvamper, selv om det ikke er veldig lenge siden jeg byttet de. Kan hende jeg er litt for sløv med å bytte eller skylle de filtersvampene i "båsen" som er nederst i pumpa..
Her er en veldig interessant artikkel om alger jeg kom over via Sissimors personlige tråd:
http://buddendo.home.xs4all.nl/aquarium/redfield_eng.htm
Nettopp...forholdet nitrat:fosfat bør ligge på 10:1.
Små og sjeldne vannbytter og livlig mating fører gjerne til overskudd av fosfat, og da har man brått BGA. I tillegg hoper det seg opp organiske avfallsstoffer som disse algene kan bruke. De er også vanlige rett etter oppstart av et kar.Karet ville antagelig ha godt av et stort vannbytte på 70%.

Filteret har svært lite med algene å gjøre, så du må ikke finne på å bytte ut filtermedier. Disse skal kun krystes forsiktig i akvarievann, og byttes kun hvis de begynner å gå i oppløsning. Unntaket er finfilteret (det hvite)...det kan gjerne byttes ofte.
Tusen hjertelig takk for svar!
Skal lese tråden og følge opp så godt jeg kan. Oppdaterer nok her etterhvert.
Sjøstjerna Sissel
Fine vannverdier legger jeg i at jeg tester med strips og alt ser normalt ut.


Strips er helt upålitelige til å måle akvariets vannverdier. Det finnes "utallige" innlegg her på forumet som gjør oppmerksom på nettopp det. Skal du måle vannverdier, må du bruke dråpetester.
Tilfeldig bekjentskap
© Mari galland
Reklame for plussmedlemskap