Rengjøring

Jeg prøver å gjøre mitt beste, men hjørnene på akvariet ser ikke ut. Hva kan jeg gjøre for å få skinnende rene glassvegger, innsiden og utsiden? Hvilke produkter skal jeg bruke?
Man skal helst ikke bruke noen flytende "produkter" når det kommer til rengjøring av akvariet. Det holder med vann. Bruk en dott vanlig hvit filtervatt og skrubb med den, fuktet med vann. Den gnir du effektivt vekk alger på innsiden av akvarieglasset med. Ta så en ny dott, fukt den litt med vann og gni over frontglasset. Poler med en microfiberklut etterpå, som IKKE er innsatt med noen kjemikalier eller rengjøringsmidler. Det er viktig å holde alt sånt langt unna akvariet, for selv ørsmå mengder av det er svært giftig for miljøet i vannet.

Selv brukte jeg egne kluter til akvariene mine. Kjøpte noen microfiberkluter i egen farge som kun ble brukt til akvariene. F.eks hadde husets kluter rød farge, mens de til akvariene var grønne. Noe som gjør de lett å skille og kjenne igjen.

Microfiberkluter er gull verdt når det kommer til kjemikalie-fri rengjøring og polering av frontglass. De tar mye smuss og fingerflekker.
Ooh, her må det handles Har du noen tips til merker/hvordan finne ut om de ikke er tilsatt noe, mona o?

Lykke til med ryddesjauen, Camilla Vet ikke hvilken erfaring du har med planter, men flere av dem (helst hurtigvoksende) ville gjerne redusere intervallen mellom nødvendig rensing.
Plussmedlem
Tviler på at så mange microfiberkluter o.l er tilsatt noe i utgangspunktet Men mye som ligger og slenger hjemme er jo fullt av Jif, Ajax og andre skumle ting...

Jeg fikk en idé om at jeg har en haug microfiberkluter liggende som egentlig er ment til bruk på bil, ved polering og sånt. Må bare finne de som ikke har polish eller voks på seg, så kan jeg rengjøre glassene mine ;p
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap