Noen erfaringer med wromak?

https://www.aquamanias.no/productdetails.php?product=5206
Meget lyst på noe slikt en gang. 3 meter langt. Er sikkert galskap, og blir absolutt ikke noe nå, men kanskje en gang i fremtiden....
Noen som kjenner til kvaliteten? Prisen skulle jo tilsi meget høy kvalitet.
Eventuelt andre merker som bygger 3 metere med bord, lys og det hele?
Jeg har hatt et 840-liters Wromak de siste 7-8 årene.

Selve karet er bra. Tykt glass som er godt limt.

Skapet er så som så. Opprinnelig var plastknottene under skapet plassert feil, og skapet begynte å sprekke opp under vekten til akvariet. Jeg byttet ut skapet med et nytt, og dobbeltsjekket at plastknottene satt der de skulle, direkte under bæreveggene. Det nye skapet har holdt greit.

Lystoppen er direkte dårlig. Det er noen aluminiumsprofiler, men mesteparten av toppen består av kjip, billig plast med dårlig passform. De siste årene har varmen fra ballastene til lysrørene fått plasten rundt til å begynne å smuldre opp.
Jeg vurderer en 1300 liter av Wromak Mega. Så det var interessant å lese posten til Kampfisk!
Jeg hadde aldri tenkt å bestille møbelet. Møbelet er dritstygt og halvparten av prisen. Samboer snekrer møbel så jeg hadde tenkt at han skulle bygge møbelet, men planen var å bruke lysarmaturet.

Kampfisk: minner lysarmaturet mye om de som følger med Juwelakvariene?

Dream Aquarium bygger akvarier på mål. Du finner en priskalkulator på siden. De opererer hovedsaklig med saltvannsakvarier men de kan sikkert skaffe lys til ferskvannsakvarier også. Det trenger jo ikke være heldekkende armatur med lysrør heller
Link til nettsiden deres:
Ciklide
Dream Aquarium bygger akvarier på mål. Du finner en priskalkulator på siden. De opererer hovedsaklig med saltvannsakvarier men de kan sikkert skaffe lys til ferskvannsakvarier også. Det trenger jo ikke være heldekkende armatur med lysrør heller :) Link til nettsiden deres: [URLBLOCK1]


Hos webzoo kan man også bestille akvarium på mål. Står de bestiller fra forskjellig produsenter. Usikker på pris da man må kontakte dem.
Lystoppen minner ikke om noen annen som jeg har vært borti. Det kan jo hende at Wromak har endret på designet siden jeg kjøpte det, LED har jo blitt mer vanlig etter den tid. I så fall håper jeg de har gjort noe drastisk med kvaliteten også.

Min lystopp er bygget rundt en ramme som hviler på kanten rundt karet. Tror forsåvidt den er av aluminium, med et svart belegg. På baksiden er det fire runde hull for slanger og ledninger. Denne rammedelen er forsåvidt helt grei, selv om plastforingene som sitter i hullene bak er litt skranglete, noen av dem har falt av og henger på slangene bak karet og slenger.

Også litt upraktisk er det at selve akvariet har en glassplate på midten for å stive det av, mens lystopp-rammen har to aluminiums-stenger på hver side av midten. Så til sammen er det tre tverrgående elementer som sperrer for tilgangen ned i karet.

Uansett, oppå rammen ligger det en tykk "bjelke" på langs, som inneholder elektronikken til lyset. Denne består av en U-formet del av sprøytestøpt plast, med en lang flat plast-plate på toppen.

Holderne til lysrørene og tennerne sitter på den U-formede delen, og har begynt å løsne pga at plasten har blitt svekket av varme. Det er pakninger mellom disse delene og selve U-profilen, og det virker ikke som spesielt gode pakninger. Både holderne og plasten rundt dem virker svak.

Jeg er litt bekymret for kondens og vann inni der med elektronikken, men det har gått bra så langt. Er også bekymret for at et av rørene skal løsne helt og falle ned i vannet, det ville blitt en ganske utrygg elektrisk situasjon. Jeg har foreløpig forsterket de løseste delene med smeltelim. Naturligvis er dette ikke noen holdbar løsning på permanent basis.

Til slutt er det selve lokkene, som bare er fire firkantede plast-plater med et par-tre millimeters tykkelse. To av dem ligger mellom bjelken og den fremre kanten av rammen, og to ligger mellom bjelken og bak-kanten. Hvis bjelken ligger litt skjevt, ramler de rett ned i vannet, så man må lirke litt for å få bjelken til å ligge akkurat riktig. Og så må platene lirkes litt til for at det ikke skal bli gliper imellom dem. Disse plastplatene er ganske unøyaktig kuttet til, og hjørnene er ikke helt 90 grader, så de må sorteres riktig for å passe sånn rimelig greit mot hverandre.

Jeg har vært litt bekymret for at katta skal hoppe oppå lystoppen, og at platene da skal bøye seg under vekta, gi etter, og gi dyret et ufrivillig bad, men han har hittil vært fornuftig nok til å holde seg unna.

Jeg vurderer selvsagt å bytte ut lystoppen, men tenker at da kan jeg like godt bytte ut hele akvariet med et litt mindre et. Dette 840-literskaret er upraktisk høyt. 70 cm fra bunnglass til kant. I tillegg kommer toppen på 7-8 cm og selvfølgelig skapet på 60 eller 70 cm, husker ikke helt.

Det er en stor fordel å kunne nå bunnen med fingrene uten å måtte stå på en krakk. Det får jeg ikke til med mine 182 cm, og kona ville nok måtte bruke både dykkermaske og krakk hvis hun skulle prøvd.

Så jeg tror det blir maks 720 liter på oss snart, eller kanskje noe enda litt mindre. Og absolutt noe av bedre kvalitet enn det Wromak leverte meg sist. Et stort akvarium er jo gjerne noe man regner med å ha i noen år, så med den erfaringen jeg har nå, er det utelukket for meg å ofre kvalitet for pris ved neste korsvei.
Tilfeldig bekjentskap
© Joakim Tryland
Reklame for plussmedlemskap