Bakgrunn i akvariet

Hei.
Jeg begynner å bli fornøyd med innredningen i mitt 100 l akvarium, men sliter litt med å finne ut hvilken bakgrunn jeg vil ha.
Ikke så veldig pent med ledninger som henger bak :-/

Har tenkt tanken på å bare male baksiden med sort akrylmaling. Men er usikker på om det vil bli for mye sort? Tar gjerne i mot synspunkter og råd
Har ikke erfaring med bakgrunner, mitt råd er masse planter og røtter
Folie
Svart eller mørk blå folie fungerer veldig bra for meg, fin bakgrunn for å få frem fargene på en del fisker Eller kan du jo gjøre som meg å sette akvariet ut fra veggen som en romdeler og bygge opp noe (stein/røtter etc) ca i midten eller lengst fra den side du ser mest inn fra.
Plussmedlem
Jeg har brukt sort akrylmaling på både bak- og sideglass i de fleste akvariene mine, og jeg syns det gir et mye bedre inntrykk enn bart glass hvor man ser den lyse veggen bak. Sideglassene malte jeg bare på de karene hvor man uansett ikke så inn fra siden, da, så på ditt kar er det nok best om du holder deg til bakglasset.

Akrylmaling på bart glass har riktignok litt begrenset holdbarhet, spesielt om malingen får kontakt med vann, men hos meg har det holdt seg akkurat mange nok år til at det er på tide med en "makeover" av karet ellers, altså bytte av bunnlag etc.

Jeg syns med andre ord ikke at det blir "for mye sort" med malt bakglass, absolutt ikke! Det gir en veldig fin kontrast til grønne planter, røtter og innredning ellers, så det kan anbefales Maling er også lettere enn folie å få pent, spør du meg - folie skaper gjerne en del gjenskinn og kan ødelegge inntrykket litt.

Ooog, hvis du skal male... husk å male 2-3 strøk, ellers ser du gjerne veggen bak, og det blir et irritasjonsmoment helt til du gjør noe med det
Folie
For å montere Folie legges først mix av salo og vann på glasset og foliens limside. Legger så folien på, justerer retning og stryker vekk salo og vann mix med en gumminal. Gjort på 10 minutter Bruk mattsvart for å unngå gjenskinn......
Innenfor glasset kunstige stein i akrylmalt isopor forseglet med drikkevannsgodkjent epoxy.

Bak glasset en enkel mørkeblå papirduk festet med borrelåsteip rett på glasset. Så lenge denne er mørk og diskret kan man bruke nær sagt hva som helst.
Hei og tusen takk for svar

Jeg har nå bestemt meg for å bare henge sort tøy på baksiden til å begynne med. Kommer nok til å male bakgrunnen sort etterhvert, men er bare det at da må jeg flytte akvariumet fram fra veggen for å komme til, noe som innebærer at jeg må tømme en god del vann. Jeg har også veldig lyst til å prøve meg på å lage slike isoporsteiner. Så det blir, men ikke enda.

Tror det kan bli veldig bra med en enkel mørk bakgrunn når jeg etterhvert skal fylle på med mange bakgrunnsplanter, klarer bare ikke helt å bestemme meg for hvilke enda
Hvor får du tak i drikkevann godkjent epoxy? Og hva heter den?
Maling??
Malte bakveggen på 240 literen svart med Lady Supreme som jeg hadde liggende, funket som bare det?? Ikke den beste malingen til dette, men har fungert veldig greit så langt.
Hei. Lurer på å male bakgrunnen på akvariet. Hvor kjøpte du malingen og hvilken pensel brukte du? Må vannet være oppvarmet for at malingen ikke skal sprekke? Christian
Plussmedlem
Hei, Christian.
Tråden har ikke vært aktiv siden 2018, og brukeren Våt Fersking har ikke vært pålogget siden -19. Tror ikke du får svar derfra.

Jeg bruker svart akrylmaling til hobbybruk, og liten malingsrull for å påføre malinga.
Mye billigere enn å bruke Lady-maling og er lett å fjerne om man ønsker forandring. Om man synes tørkinga går tregt så kan man korte ned ventetiden mellom strøkene med hårføner e.l.

Malinga kjøpte jeg på Europris, men butikker som Jula, Biltema, Coop dagligvareforretninger osv har alle akrylmaling til en veldig rimelig penge.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap