Gullfisker som begynner å bli et problem...

Hei!
Vi er skikkelig nybegynnere, og har for 2 mnd siden oppgradert vår gullfiskebolle til et 120 l akvarie. Syns så synd på de 2 gullfiskene vi hadde og ville gi de mer plass og selskap. Nå har vi de sammen med gurami, platy, bunnfisk og elefantfisker. Dette går kjempegreit, det er fin ro og harmoni i tanken, men problemet jeg har er at gullfiskene spiser så og si ALT av mat som kommer oppi! Forer veldig lite men ofte pga infusorier (har ikke dette problemet lenger) og elefantfiskene som får røde mygglarver føler jeg ikke får spist så mye som de vil. Dette er kanskje en bagatell men morsinstinktet har slått inn!=)
I vår faste dyrebutikk mener de at vi bør bytte inn gullfiskene i andre fisk- men får dårlig samvittighet for at de sannsynligvis kommer i en liten bolle igjen... Tenker de ender opp med 120 literen alene og de andre i et mye større akvarie, he he!=)
Noen som har meninger og råd ang dette???
Hei

vi hadde faktisk akkurat samme problematikk.... Vi skaffet oss et 280 liters kar, da vi syntes gullfisken hadde det for trangt i 25-literen.....

I det lille karet, var gullfisken rolig og svømte bare harmløst frem og tilbake, og gjorde ikke noe for tred.....

Men, da vi slapp den oppi det store karet, som vi hadde innredet med masse planter, og gjort det skikkelig fint til den skulle flytte, endret den i løpet av et døgn totalt personlighet.... Den raste rundt, og gikk totalt bananas nedi karet der, og ødela plantene, sog rota og styra helt ille nedi der.... den tok tak i plantene, og nappa de av på en finurlig måte, så grasset hele tiden fløyt rundt i karet.... dette karet hadde vi jo brukt en del kroner på å beplante og.....

Etter 1,5 døgn var dens herjinger nok, og det bar ubønnhørlig tilbake i det lille karet, hvor den atter roet seg, mens vi lurte på dens skebne..... Her er det guttungen på 11 som er akvarie-sjef, og å kverke den var ikke noe alternativ, men han skjønte vi ikke kunne slippe den oppi det store karet igjen....

Løsningen ble da at vi tok kontakt med dyrebutikken og forklarte situasjonen, og fikk beskjed om at vi bare kunne komme tilbake med den, og han fikk bra betalt av de for den også..... På den måten svømte den ut av våre liv, og vi har masse andre fisk, som koser seg i karet, og som ikke oppererer som en forhøster oppi der....

kansje noe liknende kunne passe for dere????


Vegard
He he=) ja ser helt klart at det må gjøres noe! Forhøster var rette navnet- disse to krapylene har også gått amok på plantene, så vi byttet ut med gullfiskvennlige planter- og disse får stå i fred. Vi skal anrette en stor utedam til våren/sommeren- lurer på om de kan flytte ut?=)
de kan flytte ut ja. det blir jo flott for dere, og ikke minst for dem
Karianne Bruland
Tenker de ender opp med 120 literen alene og de andre i et mye større akvarie, he he!=)


Selv om 120L fortsatt er for lite til gullfisk er vel dette det eneste fornuftige å gjøre. Gullfisk er veldig glupske, fjerner du dem ikke kan du risikere at de andre fiskene sulter i hjel.

Elefantfisk har heller ingen ting i en 120L å gjøre, har du lest om dem?
(her står det minst 250L, jeg syns det også er alt for lite til en fisk som kan bli 35 cm lang...)

Som vanlig anbefaler jeg å lese artikkelen "Fisk for fiskenes skyld"


Takk for svar! Har fått omplassert gullfiskene til et 450 l kar hos en bekjent- der kommer de til å få det helt topp! Store flyttedagen er på søndag!=)

Ang du som mente elefantfiskene burde ha et 250 l kar eller mer- helt enig! Men de er relativt små enda, og vi er midt i husbyggingsprosess dvs ferdig om 3-4 mnd- da har vi klar en vegg vi skal ha 500-700 l på. Håper og tror de klarer seg oppi det lille til da!?! Har lest innpå fiskebasen om de, vel og merke etter vi anskaffet oss de- og er helt helt enig i det du sier! Vi gjør det beste for de med mat og gjemmesteder og lyssetting inntil videre!

Uten ris blir man ikke vis!!!=)
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap