Kampfisk bøller med snegler

Vi har et lite kar på 20 liter med en kampfisk og noen snegler, samt en sugemalle. Har ei rot og noen planter. Kampfisken driver og "tøffer seg" for sneglene, og stanger litt i dem, spiler ut gjellene etc. Har hatt flere kampfisk, men både denne og den forrige driver med dette. Den forrige leverte vi inn på en butikk, da vi kjøpte denne vi har nå, de hadde heller aldri hørt om at kampfisk driver og "viser seg" og plager snegler.

Er dette noe man må forvente, eller er denne (og den forrige) forstyrret i hodet?
Rupert
Vi har et lite kar på 20 liter med en kampfisk og noen snegler, samt en sugemalle. Har ei rot og noen planter. Kampfisken driver og "tøffer seg" for sneglene, og stanger litt i dem, spiler ut gjellene etc. Har hatt flere kampfisk, men både denne og den forrige driver med dette. Den forrige leverte vi inn på en butikk, da vi kjøpte denne vi har nå, de hadde heller aldri hørt om at kampfisk driver og "viser seg" og plager snegler. Er dette noe man må forvente, eller er denne (og den forrige) forstyrret i hodet?


20 liter blir nok for liten plass, til noe annet enn en kampfisk (knapt plass til en kampfisk). Alt annet som rører på seg blir da for "nært" iht kampfisken.
Den gjør bare det instinktene sier
Kanskje den kjeder seg? Om du ikke har der allerede kan det kanskje hjelpe å ha i en del mer planter/røtter o.l. tenker jeg. Ville uansett ikke bekymret meg, avvikende personligheter er stort sett mer underholdende enn A4
--
Og enig med Julnil ifm størrelse på karet. Jeg har også sugemalle (ancustrus) i små tanker, men har alltid et nytt og større hjem til dem når de vokser seg litt større, de blir jo ganske store.
Tilfeldig bekjentskap
© Vidar Alfei
Reklame for plussmedlemskap