Forslag til fisk i 180l?

Jeg har satt opp et 180 Liters akvarium, men klarer ikke å bestemme meg for hvilken fisk jeg skal ha i det. Det eneste som er bestemt er at jeg vil ha noen L144, men de har enda ikke fått flyttet inn i karet. Som bunnlag har jeg JBL sanisbar, og karet er godt beplantet med både hurtigvoksende og saktevoksende planter.

Jeg leker også med tanken om å gå til inskaffelse av et 60-120L akvarium til reker. Eventuelt fisk som kan gå sammen med rekene der.

Fisker jeg typisk liker er de med litt farger, og litt spessielt utseende.
Derimot liker min samboer best fisk som har den mere typsike "havfisk" fassongen, slik som molly og kardinaler. Vi har sett litt

Er det noen som har gode forlag til hvilken fisker /fiskesammensetninger jeg kan ha i karet som kanskje kan falle i smak?
Plussmedlem
Hvilke vannverdier har du....
Finn ut hvor du ligger på skalaen ift Ph og Gh.
Dette er kriterier det er viktig å se på mht valg av fisk. Velger du fisk som passer dine vannparametre noenlunde så gjør du ting ganske mye enklere for deg selv nå i oppstartsfasen og ikke minst bedre for fisken.
Er utdannet innenfor biologifag, så å leke litt med vannkjemi får å få korrekt spiller ingen rolle for meg. Og siden ingen fisk bor i karet enda, er jeg heller ikke fastlåst til noen verdier ?? Men i utgangspunktet er det et meget bløtt vann (0-1°dH) vi har i forhold til tetra sine dråpetester (vet disse ikke er de beste testene, men er det eneste jeg har tilgang til i området hvor jeg bor). Og pH er på 7,5.
En stim med kardinaltetra pluss noen platy og black molly får du ihvertfall et fint farvespekter
Svein G
En stim med kardinaltetra pluss noen platy og black molly får du ihvertfall et fint farvespekter :-)
...men dessverre også fisker som vil ha helt forskjellig typer vann:
Kardinaltetra trives naturlig i bløtt og surt vann, Platy og Black Molly bør ha hardt og alkalisk vann.
Tilfeldig bekjentskap
© Tone Andreassen
Reklame for plussmedlemskap