- Hjem
- Forum
- Fór og fóring
- Din beste oppskrift på fiskefor
Din beste oppskrift på fiskefor
Postet 18.02.07 kl 16:36
Endret: 19.02.07 kl 13:49
Postet 19.02.07 kl 13:49
Postet 19.02.07 kl 17:32
Postet 20.02.07 kl 20:48
Postet 06.05.07 kl 22:55
Endret: 06.05.07 kl 22:56
Postet 27.10.07 kl 11:10
Postet 27.10.07 kl 14:12
Postet 27.10.07 kl 19:51
Postet 27.10.07 kl 20:18
250g reker
250g sei *
100g erter
100g spinat
2fedd vitløk
1/4 paprika
4 gelantinplater **
1boks discus granulat.
multivitamin
*(eller annen fisk, har selv brukt laks/sei)
**(gelantinen smeltes i varmt vann etter den er bløtet opp)
dette kjøres sammen i foodprossessor, og legges i plastposer, klemmes flatt og fryses.
knekker av passe porsjoner til fiskene.
Dette gir jeg kun til mine discus, og pansermallene som er i discusakvariet som ryddehjelp.
250g sei *
100g erter
100g spinat
2fedd vitløk
1/4 paprika
4 gelantinplater **
1boks discus granulat.
multivitamin
*(eller annen fisk, har selv brukt laks/sei)
**(gelantinen smeltes i varmt vann etter den er bløtet opp)
dette kjøres sammen i foodprossessor, og legges i plastposer, klemmes flatt og fryses.
knekker av passe porsjoner til fiskene.
Dette gir jeg kun til mine discus, og pansermallene som er i discusakvariet som ryddehjelp.
Postet 27.10.07 kl 20:37
Postet 08.11.07 kl 20:49
jeg driver fortsatt på forsøksstadiet når det gjelder hjemmelager for, men har laget noen runder i dag. her er oppskriftene, har desverre ikke nøyaktige mål på alt, da jeg bare tok sånn ca på øyemal.
oppskrift 1.
500g kamskjell
gulrøtter
reker.
vitaminer
gelatin
oppskrift 2.
5 små torskefileter
200g erter
litt reker
vitaminer
gelatin
oppskrift 3.
1/2 seiblokk
reker
200g erter
vitaminer
gelatin
oppskrift 4.
reker ca 75%
erter ca 25%
er fortsatt ikke ferdig, men mangler en del essensielle ingredienser, og torsk og sei tiner på kjøkkenbenken nå. jeg har laget en landling også av 200g erter og 1 1/2hel hvitløk, som jeg skal blande i de neste dosene.
jeg har også tenkt til å prøve å blande inn litt paprika.
også et lite tips. jeg ser de fleste putter maten i poser og kjevler de flate. men hvis du putter maten i isbitformer så er det mye enklere, bare å ta ut en terning i ny og ne, men dette passer kanskej best til litt større fisker da terningene er litt store. selv var jeg på biltema og kjøpte 50 isterningsformer, de er avlange, av den typen du kan putte i en plaske.
her er en link
http://www.biltema.no/
søk på isbit, og se på den lyseblå, men avlange former.
den har også lokk, så du kan stable de så høyt du bare klarer uten at de fryser fast i hverandre. det er lett å brekke de lange isitene.
oppskrift 1.
500g kamskjell
gulrøtter
reker.
vitaminer
gelatin
oppskrift 2.
5 små torskefileter
200g erter
litt reker
vitaminer
gelatin
oppskrift 3.
1/2 seiblokk
reker
200g erter
vitaminer
gelatin
oppskrift 4.
reker ca 75%
erter ca 25%
er fortsatt ikke ferdig, men mangler en del essensielle ingredienser, og torsk og sei tiner på kjøkkenbenken nå. jeg har laget en landling også av 200g erter og 1 1/2hel hvitløk, som jeg skal blande i de neste dosene.
jeg har også tenkt til å prøve å blande inn litt paprika.
også et lite tips. jeg ser de fleste putter maten i poser og kjevler de flate. men hvis du putter maten i isbitformer så er det mye enklere, bare å ta ut en terning i ny og ne, men dette passer kanskej best til litt større fisker da terningene er litt store. selv var jeg på biltema og kjøpte 50 isterningsformer, de er avlange, av den typen du kan putte i en plaske.
her er en link
http://www.biltema.no/
søk på isbit, og se på den lyseblå, men avlange former.
den har også lokk, så du kan stable de så høyt du bare klarer uten at de fryser fast i hverandre. det er lett å brekke de lange isitene.
Postet 27.03.08 kl 15:18
Lager litt forskjellig
Men har i hovedsak.
Hvitløk
Reker m/skall
Spinat
Erter
Gelantin
Laks
Som regel fyller jeg opp en 10 liters bøtte før jeg legger i poser som jeg klemmer flate.
Har vel som regel mer grønt en fisk og reker da jeg har mange fisk som krever mye grøntfor. Og jeg bruker mye hvitløk. Lukter jo litt hvitløk i hele leiligheten noen ganger om jeg har foret veldig mye.
Siste blanding hadde jeg også et glass med rødbetter i, med saft og alt. Synspila parret fikk jo en veldig fin og rød farge av dette foret.
Hvitløk
Reker m/skall
Spinat
Erter
Gelantin
Laks
Som regel fyller jeg opp en 10 liters bøtte før jeg legger i poser som jeg klemmer flate.
Har vel som regel mer grønt en fisk og reker da jeg har mange fisk som krever mye grøntfor. Og jeg bruker mye hvitløk. Lukter jo litt hvitløk i hele leiligheten noen ganger om jeg har foret veldig mye.
Siste blanding hadde jeg også et glass med rødbetter i, med saft og alt. Synspila parret fikk jo en veldig fin og rød farge av dette foret.
Postet 28.05.08 kl 14:20
Endret: 28.05.08 kl 14:21
Postet 28.05.08 kl 14:25
Funger hos meg.
Jeg har mange mellomamerikanere, geophagus, og diverse l-maller. Og de spiser unna alle sammen. Så regner med det går greit.
Lager du store mengder er det jo greit og bruke food prosessor, og ta alt i en 10 liters bøtte etterhvert. Så blander du alt sammen der før du legger alt i poser.
Lager du store mengder er det jo greit og bruke food prosessor, og ta alt i en 10 liters bøtte etterhvert. Så blander du alt sammen der før du legger alt i poser.
Postet 28.05.08 kl 14:44
Inaktiv bruker
en opskrift jeg prøver nå er
.............................................
ingridienslisten =
2 gulrøtter
100g erter
6 frosene hagesnegler med skalld
1 Hvitløk
100g reker m/skall
1 seibit av seifil
100g Spinat
4 gelatinplater
1boks discus granulat
det var oppskriften min =
.............................................
ingridienslisten =
2 gulrøtter
100g erter
6 frosene hagesnegler med skalld
1 Hvitløk
100g reker m/skall
1 seibit av seifil
100g Spinat
4 gelatinplater
1boks discus granulat
det var oppskriften min =
Postet 07.06.08 kl 14:19
David Gabrielsenen opskrift jeg prøver nå er ............................................. ingridienslisten =:-D 2 gulrøtter 100g erter 6 frosene hagesnegler med skalld 1 Hvitløk 100g reker m/skall 1 seibit av seifil 100g Spinat 4 gelatinplater 1boks discus granulat det var oppskriften min =:-D
Hvilke fisker gir du dette til?
Postet 07.06.08 kl 15:52
Inaktiv bruker
melom amrikanskeciklider foreksempel sebrasiklide sjadekciklide og noen afrikanere =
Postet 07.06.08 kl 17:13
Postet 07.06.08 kl 17:28
Inaktiv bruker
det er ikke skalet som blir spist en sneglekjøtet som går ned på høy kant =
Postet 07.06.08 kl 17:34