Microorm- noen gode sider/ oppskrifter?

Holder på å styre med min andre microorm kultur. Forrige gang døde den, men nå har jeg hatt denne en uke og den lever!

Søkt i forumet, mn finner ingenting om oppskrifter. Denne gangen SKAL jeg klare det, så har noen noen oppskrifter?

Skal det være i en lukket beholder? regner med det siden det stinker gjæret..

Fiskene elsker det, og kanskje dette kan hjelpe på på vekstraten til cory yngelen.
Det er lurt å lage 2-3 kulturer med ca en ukes mellomrom. Da har du alltid orm til å fore med, og om noe skulle gå galt, så har du backup.

Jeg pleier å bruke barnegrøtpulver. Jeg har litt lunkent vann med litt sukker opp i en boks ( ca 3 cm oppover fra bunnen) Jeg rører barnegrøtpulveret ut i vannet til det blir en fast grøt. Så strør jeg tørrgjær over, og smører litt Microorm på.

Jeg legger lokk løst over, og setter boksen lunt. Dagen etter begynner jeg å høste de som kryper opp på kanten. Jeg bruker en liten slikkepott til å skrape opp ormene med.
Takk for svar. Da lager jeg et par nye kulturer i morgen- bare i tilfelle. Den jeg har nå lever som bare det.
Mistet epost med svar på hvordan man skal spice opp kulturen igjen.
Var det sukker eller mer tørrgjær?
Sliten så spør her istedenfor å søke mere. hehe

Espen
HvemErJeg?
Mer gjær. ;)


Takker.
Kjapt levert.

espen
De er ikke spesielt kresne. Personlig bruker jeg en blanding av hvetemel og rismel, med en anelse tørrgjær drysset over. Har brukt hvetemel + havre og det fungerte helt fint også.

Da jeg begynte med dem brukte jeg sukker, fordi noen sa jeg burde, men jeg sluttet med det ganske raskt og har ikke merket noen forskjell.

Her lever en kultur ca en måned om vinteren, og et par uker om sommeren. Starter en ny når jeg ser det er mindre ormer oppover plasten.
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap