- Hjem
- Forum
- Fór og fóring
- Må jeg bruke oksehjerte?
Må jeg bruke oksehjerte?
Postet 15.11.11 kl 17:14
Det er ikke prisen som gjør at man bruker oksehjerte, men visse kvaliteter nettopp den delen av dyret har. Hadde det vært like greit med vanlig kjøtt hadde man jo selvsagt brukt det. Det er ingen som hadde giddet å gå mann av huse og spesialbestille seg oksehjerter uten en god grunn
Jeg mener å huske at jeg har lest Geir K skrive at grunnen til at nettopp oksehjerte brukes var det lave fettinnholdet, dette er den delen av oksen med lavest fettinnhold. Og at man med et hjerte kan skjære vekk fettet som måtte være, da det ligger synlig. Vanlig kjøtt har høyere fettprosent av "usynlig" fett i selve kjøttet.
Discus (eller annen fisk) skal ikke fôres med usunt fett.
PS!
Jeg fikk litt angst for at jeg husker feil og gjengir feil nå. Skal sende en email til Geir og spørre
Jeg mener å huske at jeg har lest Geir K skrive at grunnen til at nettopp oksehjerte brukes var det lave fettinnholdet, dette er den delen av oksen med lavest fettinnhold. Og at man med et hjerte kan skjære vekk fettet som måtte være, da det ligger synlig. Vanlig kjøtt har høyere fettprosent av "usynlig" fett i selve kjøttet.
Discus (eller annen fisk) skal ikke fôres med usunt fett.
PS!
Jeg fikk litt angst for at jeg husker feil og gjengir feil nå. Skal sende en email til Geir og spørre
Postet 15.11.11 kl 17:40
Endret: 15.11.11 kl 17:44
Postet 15.11.11 kl 18:02
Postet 15.11.11 kl 18:08
Jeg har laget mye for til mine Discus, men jeg har aldri brukt okse hjerte eller annet rødt kjøtt. Jeg brukte reker, hvit fisk (torsk) og spinat som hovedingredienser. Poenget med Discus for er at det skal ha høyt protein innhold. Oksehjerte har det, og er derfor mye brukt. Det lite tvil om at det virker, samtidig er det liten tvil om at dette ikke er noe Discusene har stor tilgang på ute i naturen .
Vil du bruker okse kjøtt, så må du bruke hjerte. Det er som Mona O sier, pga fettet, og dels også pga muskel strukturen i hjertet som gjør at det lar seg fordøye for en fisk. Hjerte er helt unikt her. Men, torsk, reker og spinat finker fint og det får du tak i de flesete butikker du handler til daglig.
Vil du bruker okse kjøtt, så må du bruke hjerte. Det er som Mona O sier, pga fettet, og dels også pga muskel strukturen i hjertet som gjør at det lar seg fordøye for en fisk. Hjerte er helt unikt her. Men, torsk, reker og spinat finker fint og det får du tak i de flesete butikker du handler til daglig.
Postet 15.11.11 kl 21:35
KikkanHei! Tenkte jeg skulle lage hjemmelaget Discus for. Men må jeg bruke oksehjerte? Kan jeg ikke bruke renskåret biff og storfe? /Christian
Hjertemuskulaturen hos pattedyr har en helt annen struktur og oppbygning enn muskler (kjøtt) fra andre deler av kropen. Bruker du "biff" etc får discusen problemer med fordøyelsen på grunn av bindevevet, og det kan føre til forstoppelse og i verste fall død.
Stephan
Postet 15.11.11 kl 21:57
Stephan Sandemose forklaring er den ene årsaken og MonaO gav den andre.
Oksehjerte egner seg god på grunn av det lave fettinnholdet samt at det fettet som finnes er meget enkelt å fjerne. Husk bare på at okshjerte er meget kraftig kost og filtrering og vannbytter må stå i stil med foringen.
Fullvoksne discus har ikke behov for så kraftig for så ofte som fisk i oppvekst så her kan man gjerne gå over til granulat og kun benytte oksehjerter noen få ganger i uka. Hvis fisken har vært syk og har blitt tynn har den også behov for litt kraftig kost for å hente seg inn.
Postet 15.11.11 kl 22:16
Postet 30.11.11 kl 13:39
Stephan SandemoseHjertemuskulaturen hos pattedyr har en helt annen struktur og oppbygning enn muskler (kjøtt) fra andre deler av kropen. Bruker du "biff" etc får discusen problemer med fordøyelsen på grunn av bindevevet, og det kan føre til forstoppelse og i verste fall død. Stephan
Hva med hjerte fra andre pattedyr? Slik som geit,gris, sau osv. Er det ok??
Tenker bare at det kan hjelpe Kikkan med å finne noe, hvis hun har flere alternativer hun kan lete etter.
Postet 30.11.11 kl 14:55
Kikkanfinner ingen steder de selger oksehjerte :( Har ringt diverse kjøttforetninger og butikker. Ingen som vet hvor jeg kan kjøpe oksehjerte i buskerud? Dyrebutikken har det, men det er sånne frossene plater som koster mer enn gull i sin vekt.
Hei, jeg bestilte det rett fra slakter.
De spurte bare om antall kilo jeg skulle ha
Til info bestilte jeg hos Slakter Eide i Lillesand
Kunne hente det dagen etter bestilling
70 kr kiloen
Postet 30.11.11 kl 16:59
Endret: 30.11.11 kl 17:00
-Kamilla-[QUOTE=Stephan Sandemose] Hva med hjerte fra andre pattedyr? Slik som geit,gris, sau osv. Er det ok??
Ja, det er helt OK, men trolig vanskeligere å få tak i. Husk bare å skjære bort fettet som ligger UTENPÅ hjertet. Gjelder selvfølgelkig også oksehjerte - eller storfehjerte, som vel er den rette betegnelsen. Det er mye kuhjerter "oksehjertene"...
Meny-butikkene tar inn oksehjerte på bestilling - om du ikke kommer ut for en ekstra sær butikk.
Stephan
Postet 30.11.11 kl 20:17