- Hjem
- Forum
- Fór og fóring
- Spørmål om bananmark kultur
Spørmål om bananmark kultur
Jeg kjøpte en boks med havregrøt med bananmark kultur på auksjon for 3 dager siden. Boksen er en plastboks og den er helt tett når lokket er på. Mener å huske at selger sa at den var laget samme dag som jeg kjøpte den.
Jeg fikk med meg at havregrøten er havre blandet med vann og med littegrann sukker og at noe bananmark så er strødd på. Jeg fikk også med meg at dersom det ikke skjedde noe særlig så kunne jeg strø littt tørrgjær på for å få fart på den. Når den er klar kommer jeg til å se at noe kryper oppover innsiden av boksen. Dette kan jeg skrape av og fore med. Alt dette er greit.
Men - så har det kommet til noen flere spørsmål som jeg ikke klarer å finne svar på på nettet, så jeg prøver meg her:
1) Trenger kulturen luft? Dvs. må jeg lage hull i lokket eller la det være litt åpent? Eller kan den stå med tett lokk?
2) Trenger den lys? Eller kan den stå mørkt?
3) Trenger den varme? Eller går det bra med 18-20 grader? Hva er idealtemperaturen?
4) Hvor lang tid etter at kulturen er laget skal det ta før jeg ser at det skjer noe og at noe kryper oppover sidene på boksen?
Jeg fikk med meg at havregrøten er havre blandet med vann og med littegrann sukker og at noe bananmark så er strødd på. Jeg fikk også med meg at dersom det ikke skjedde noe særlig så kunne jeg strø littt tørrgjær på for å få fart på den. Når den er klar kommer jeg til å se at noe kryper oppover innsiden av boksen. Dette kan jeg skrape av og fore med. Alt dette er greit.
Men - så har det kommet til noen flere spørsmål som jeg ikke klarer å finne svar på på nettet, så jeg prøver meg her:
1) Trenger kulturen luft? Dvs. må jeg lage hull i lokket eller la det være litt åpent? Eller kan den stå med tett lokk?
2) Trenger den lys? Eller kan den stå mørkt?
3) Trenger den varme? Eller går det bra med 18-20 grader? Hva er idealtemperaturen?
4) Hvor lang tid etter at kulturen er laget skal det ta før jeg ser at det skjer noe og at noe kryper oppover sidene på boksen?
Postet 05.02.12 kl 12:25
Det er ikke microorm du har kjøpt da, beskrivelsen din ligner på en slik kultur? I linken jeg la inn kan du lese mer om hvordan de behandles
Postet 05.02.12 kl 12:32
Postet 05.02.12 kl 12:46
Takk for svar folkens!
Er nok bananmark, men som Pål sier så kultiveres disse på samme måte som micromark
I linken din finner jeg følgende svar:
Jepp, lag hull i lokket.
Bør stå "lunt", f.eks. oppå lysarmaturen til akvariet. Tror kanskje ikked et er ideelt for min del da akvariet står på et litt kjølig sted i huset... så jeg setter dem på badet.
3-6 dager.
Men følgende finner jeg ikke noe svar på. Noen som vet?:
Rita RevestrekDet er ikke [URLBLOCK1] du har kjøpt da, beskrivelsen din ligner på en slik kultur? I linken jeg la inn kan du lese mer om hvordan de behandles :)
Er nok bananmark, men som Pål sier så kultiveres disse på samme måte som micromark
I linken din finner jeg følgende svar:
Lachris1) Trenger kulturen luft? Dvs. må jeg lage hull i lokket eller la det være litt åpent? Eller kan den stå med tett lokk?
Jepp, lag hull i lokket.
Lachris3) Trenger den varme? Eller går det bra med 18-20 grader? Hva er idealtemperaturen?
Bør stå "lunt", f.eks. oppå lysarmaturen til akvariet. Tror kanskje ikked et er ideelt for min del da akvariet står på et litt kjølig sted i huset... så jeg setter dem på badet.
Lachris4) Hvor lang tid etter at kulturen er laget skal det ta før jeg ser at det skjer noe og at noe kryper oppover sidene på boksen?
3-6 dager.
Men følgende finner jeg ikke noe svar på. Noen som vet?:
Lachris2) Trenger den lys? Eller kan den stå mørkt?
Postet 05.02.12 kl 15:11
Jeg har mine microorm i en skuff på badet, og mitt inntrykk er at det funker best med varme og mørke! Da kan jeg som oftest høste dagen etter jeg har satt ny kultur!
Har og lagt merke til at en stopper opp når det blir for kaldt!
Jeg "mater" med både tørrgjær og babygrøt vekselvis når den dabber av, ellers bruker jeg havregryn-oppskriften.
MVH Pål
Har og lagt merke til at en stopper opp når det blir for kaldt!
Jeg "mater" med både tørrgjær og babygrøt vekselvis når den dabber av, ellers bruker jeg havregryn-oppskriften.
MVH Pål
Postet 05.02.12 kl 21:31
Endret: 05.02.12 kl 21:32
Postet 06.02.12 kl 00:16