Starten (side 13)

Bare en liten oppfølging av Tefe'en, den spiser godt nå og virker veldig bra. Problemet er at alle de andre discusene i karet nærmest nikket enige seg i mellom og tenkte at dette er det nye mobbeofferet. Kanskje ikke så rart, Tefe'en er jo 10 cm og de andre mellom 12 og 15 cm. Men herr eller frøken Tefe puster rolig, holder seg lys og fin, men som sagt, den får ikke lov og leke med de store gutta ennå. Den har jo forøvrig ikke begynt og farge skikkelig ut ennå, så det blir spennende å følge utviklingen.

Jon
Nå har de kommet
Litt tidligere enn planlagt kom de tre siste discusene. Jeg var en snartur i Åsgårdstrand i dag og hentet dem. På bildene ser der først Pigeon Blood Snake Spotted, drøye 20 cm, nærmere 21, så en Santarem på drøye 18, den var så lite samarbeidsvillig når vi skulle fange den og få den i pose, så det er sikkert en hunn ,og til sist en jeg fikk med på kjøpet, vi er ikke helt sikre på hva det er, har hørt det skal være en Brilliant Turquise, men den ligner ikke så veldig, den er 18 cm og skal fetes opp her. Men morro er det, nå er dem i kassa hvor jeg forsiktig har blandet vann fra karet med posevannet, og blir der en liten time. Alle tre svømmer oppreist nå og puster relativt rolig. Jeg skal ta bedre bilder når dem har kommet seg i karet og har roet seg.
Det var alt folkens, ha det bra.

Jon
Gratulerer med ny fisk, de ser kjempefine ut
Nye bilder
Her kommer som lovet bilder av de nye discusene, d.v.s. den ukjente er ikke så fotogen av seg, eller så blir han redd når han ser meg, for den ville absolutt ikke bli avbildet. Det første bildet er da Pigeon Blood Snake Spotted, jeg målte den skikkelig når jeg overførte den til karet, 21 cm, og det andre bilde er da Santarem, kontrollmålingen der viste faktisk 19 cm og spør dere meg så er det noen riktig flotte fisker. Dem spiser alle tre nå så da er vel alt i orden.
Det var vel alt, ha det bra folkens.

Jon
Denne discusen av litt ukjent herkomst type fikk plutselig lysr til å vise seg frem og jeg var snar med å ta frem kamera. Noen som har peiling på hva slags type det er, jeg har som nevnt hørt Brillianr Turquis men syns ikke det ligner i det hele tatt. Mulig det er en miks hvor Brilliant Turquise er en av foreldrene. Denne fikk jeg med på kjøpet, den var ikke helt i form, hang med hodet og problemer med balansen, men den har spist som en hest og har faktisk vært på rett kjøl i hele dag, så det er en klar bedring. Jeg legger også med et oversiktbilde av 350-literen hvor alle 7 er avbildet, Det er en gjennomsnittlengde på over 19 cm på disse og er et praktfullt syn i karet. Jeg har også bevisst valgt forskjellige varianter og farger for variasjonens skyld,
Det var alt for i dag, ha det bra folkens.

Jon
Den ukjente =)
Vi kjøpte den "ukjente" av Betine for en god stund siden, hun fortalte da at det var en Brilliant Turquoise. Betine tar inn discus fra tp-discus i Danmark, der denne også kommer fra. Ta en titt på hjemmesiden til tp-discus, kanskje det ligger noe mer info om den der.

http://www.tp-discus.dk/

Jeg legger ved et bilde av den i dens "glans dager" Her kan man faktisk se at det er en Brilliant Turquoise synes jeg. Etter vi fylte opp med Stendker i selskaps akvarie inne, ble den satt ut i akvariet med mange andre store discus. Men uten planter sand og et miljø, begynte den å sture. Dette er grunnen til at vi sendte den med deg. Den hadde nok ikke funnet seg tilrette der ute noen gang, og ville noe sturet seg i hjel etterhvert. Jeg tror den vil komme seg i løpet av få uker nå når den har et miljø rundt seg igjen =)

Joda, dere har nok rett, det er nok en Brilliant Turquise, og den får nok tilbake "sitt gamle jeg" når den er helt restituert. Discusen er i alle fall ikke til å kjenne igjen på denne lille uka den har vært her. De 2 første dagene så sto den nesten rett opp og ned og drev rundt i karet. Nå har den vært vannrett i 2 dager og spiser mest av alle discusene i karet. Den spiste oksehjerte faktisk første kvelden den var her. Jeg trudde også at den skulle bli mobbeofferet, men den rollen ser det ut til at Santarem'en har fått uten at den sulter ihjel av den grunn. Men det går virkelig bra i karet nå, slutt på egglegging og slåssing, alle munnsår og merker etter den kraftige slossinga har grodd og det er blitt et virkelig harmonisk og rolig kar.
Tefe,en i det andre karet går det også bra med, den er mye mere framme nå, og jeg syns faktisk at den har vokst på den lille stunden den har vært her.

Jon
Hjelp det ene "leksparet" har drista seg til å legge egg og fulgt opp ansvaret, så nå vifter det noen bittesmå wiglers på den innvendige filterveggen. Det er den ene Solid Red Fire hunnen og Kobalthannen som ikke har spist opp egga sine med da wiglers som resultat. Og jeg som ikke har tenkt på oppdrett i det hele tatt. Men det svømmer 3 sultne SAE'er i karet så jeg tar det ganske så rolig foreløpig. Men jeg får ta det som et tegn på at det er bra forhold i karet og at jeg gjør saker og ting riktig.

Jon
Hoppet av discusjaget
Ca. et halvt år siden jeg har oppdatert siden sist, og det har vært et rolig "akvaristisk" halvår. Det går av seg selv med de 3 karene jeg har i stua, med ukentlige vannbytter, 2 daglige foringer og ellers vanlig vedlikehold og ingen sjukdomsutbrudd. Jeg hoppet av dette jaget etter den "perfekte" discus og koser meg med fiskene i stedet. Det har resultert i at jeg har discus i fra 12 til 20 cm. De har alle fått det samme stellet, men har altså hatt forskjellig vekst. Jeg gidder ikke å selge, gi bort eller avlive discus som ikke når forventet vekstrate men lar dem svømme sammen med de større kameratene sine. Jeg har sikkert gjellemark også, men så lenge det ikke kommer noen levende fisk opp av 450-literen så tar jeg det med knusende ro og lar discusene være mest mulig i fred. Noen av de "ekstreme" discusholderne vil sikkert påstå at det er dyreplageri, men jeg er ikke så helt overbevist om det selv, og hva så om discusene bare blir 8-10 år og ikke 15 år?
Det er til og med alger på alle røttene mine uten at jeg får angst, og når målte jeg vannverdiene sist? Husker ikke.
Det siste halve året har alltså lært meg enormt mye om dette med å kose seg med akvariehobbyen, og så lenge jeg ikke kan se noen som helst form for sjukdom eller mistrivsel hos fiskene mine så ser jeg ingen grunn til å forandre på dette.
Tenke seg til det at det virkelig går an å bare kose seg med hobbyen sin, eller?

Jon
I gang igjen.
Nå er det snart et år siden sist jeg var på denne tråden,og mye har skjedd siden da. Jeg har flyttet tilbake til en knøttliten leilighet på Bjølsen i Oslo og solgt nesten alt av akvarier og utstyr,men greide å få plass til 125-literen ved siden av vinduet. Foreløpig er det 5 perleguramier, 6 røde fantomtetraer, 3 rødmunnstetraer og 2 ancistruser i karet, det får stå slik i et par mndr.så det blir skikkelig innkjørt før jeg utvider begge tetrastimene noe, jeg tenkte meg 10 av hver. Men det er i alle fall godt og ha etablert seg i Oslo igjen og at jeg greide å beholde et av karene. Jeg vil vel også ta opp tråden "Dagens Fugl" igjen etterhvert, men ikke så veldig hyppigda jeg ble oprert for prolaps i korsryggen i sommer og må ta det litt piano fremover.
Første vannbytte
Da har karet ruslet og gått en uke og det er tid for første vannbytte. Jeg har hatt 3 10 liters bøtter stående fra i går, så vannet er luftet og oppvarmet til rundt 20 gr. og det er vel neppe behov for slamsuging ennå. Plantene må jo få litt gjødsel. Som dere ser av bilde så er det kommet litt flere planter oppi, sverdplante og javabregne, og jeg greide ikke å vente så all fisken som skal være der har kommet. Det er 5 Perlegurami, 11 rød fantomtetra 16 rødmunnstetra, 5 C. Sterbei og 2 ancistrus. Det vil jo bli en del måling av vannverdier framover, men jeg antar at "kickstarten" med filterguffe fungerer bra. Jeg har aldri hatt problemer med det før, uten at det er noe garanti for denne gangen.

Jon
Det er godt å se at tråden din er i gang igjen, og at du ikke er helt helbredet for litersyke.
Jeg ser for meg at du klarer å finne plass til flere akvarier denne gangen også.
Hei igjen Tove, og takk for sist.

Ja, det var godt å komme i gang igjen etter et ufrivillig opphold med hobbyen. Det var godt å se at så mange av de "gode gamle" fortsatt er her på AF, og at det er kommet noen nye. Foreløpig er det ikke plass til flere akvarier her, men det er snakk om at jeg kan få kjøpe fellesrom som grenser til stueveggen her om et år eller 2, så en vet jo aldri.....
Med 125 literen går det foreløpig bra, så bra at C- sterbaiene viser tydelige lektendenser selv om dem er i yngste laget. Men det er jo bestandig spennende i begynnelsen av kar, spesielt når du kickstarter og overbefolker det, men jeg har vel såpass erfaring at det bør gå bra. Jeg har en 90 liters balje i kjellerboden hvis nitritet skulle komme og behovet for vannbytter blir stort .

Jon
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap