Innbygging av 696 liter malawi

Etter en periode uten noe større kar, er det på tide å fylle på med noen liter igjen. Flyttet inn i ny leilighet sammen med samboeren i sommer, og gjesterommet kommer i tiden fremover til å forvandles til akvarierommet

Har lenge hatt planer om å bygge inn et kar, men har av forskjellige årsaker utsatt det. MEN: i forrige uke sendte jeg inn bestillingen på det nye utstyret!
Karet skal som sagt stå på gjesterommet, men med moduler og bakgrunn på 3 av sidene, slik at den åpne siden vender inn mot veggen (ut mot stuen). Det skal da kappes hull i veggen slik at karet eksponeres fra andre siden av veggen.

Karet er i helglass med målene 145 x 80 x 60, altså 696 liter.
Rommet som karet skal stå i begrenser størrelsen en del. I tillegg skulle det egentlig vært 70 cm høyt istedet for 60, men produsenten hadde visst sluttet å lage kar høyere enn 60...

har også bestillt bagrunn type rocky 160 samt 6 moduler, alt fra back to nature.

Bordet er i porsa, og er forholdsvis høyt, da det skal eksponeres i veggen ved siden av spiseplassen, så vil i hovedsak bli beskuet sittende på spisestuestoler eller stående.

Filtrering utføres av 2 stk Fluval FX5, som også er bestillt.

Lyset har jeg fra før: Aquamedic 1 x 150W med 20.000 K pære.

Skal knipse noen bilder av veggen der det skal inn i løpet av de nærmeste dagene, samt av deler og utstyr etterhvert som det kommer.
Bilder
Bedre sent enn aldri!
Vært noen svært hektiske uke med jobb, men da har jeg omsider fått tatt et par bilder av noe av det nye utstyret, samt av veggen som karet skal i.

Har teipet opp et ca omriss på veggen der karet skal.
Ble visst 2 like innlegg der gitt.....
Hei Richard, lenge siden jeg har sett deg her på forumet.

Ser at omrisset er ganske høyt oppe på veggen, hvordan blir det og jobbe i karet tror du?
Spennende prosjekt dette, noen planer om hvilke arter du skal ha?

Heisann!
Ja, har ikke hatt så mye tid til akvariehobbyen i det siste...
Ja det er ganske høyt, fordi det stort sett vil ble beskuet stående eller fra høye spisestoler ved spisebordet. Må nok regne med å bruke en benk når jeg skal rote rundt i det ja

Når det gjelder arter så skal jeg tilbake til det helt enkle.
Sikkert mange malawi entusiaster som vil synes valget mitt er kjedelig, men sier som rema 1000 reklamen: det enkle er ofte det beste

Blir en samling av forskjellige mbuna, regner med 8-10 arter og til sammen ca 80-100 individer. Har gode erfaringer med å "overbefolke" litt for å redusere aggresjon. Årsaken til valg av type, er flere:
- ønsker et fargesprakende midtpunkt i stuen
- synes en del annen malawi blir for rolige - vil ha full fart i karet!
- jobber mye for tiden, så er greit med arter som ikke er veldig krevende.
Forstår deg godt, tenker ofte i samme bane selv. Mbunaene er de mest fargerike, og valgspekteret desto bedre ved kjøp både privat og i butikk. Blir gøy å følge med her.
Har forresten fått beskjed om at selve karet kommer førstkommende fredag, så da blir det mange spennende timer og dager med planlegging og testing av modulplasseringen. Ser for øyeblikket for meg at det blir veldig mange moduler i et ikke veldig stort kar, men men vann og fisk håper jeg det vil bli akkurat slik som jeg har tenkt og forestilt meg

Kim: Hvis du er i Drøbaksområdet er det bare å stikke innom for en kikk

Bildet er redigert på pc for å illustrere ca hvordan det vil bli seende ut.
Da har karet kommet!! Jippi!
Fikk hjelp av en kamerat til bæringen, og det var forholdsvis tungt! Og som store akvarier flest: relativt uhåndterlig! Men nå er det i hvertfall i hus
Skal forsøke å få knipset noen bilder i løpet av helgen.
Her kommer det et par bilder av karet
Så spennende. Gleder meg til fortsettelsen på denne tråden.
Har alltid ønsket meg innebygd kar..
Her er et par bilder av Aqua Medic lampen som skal brukes til karet. Den er pr. idag benyttet til en midlertidig 45 liter som huser noen få individer.
Pæren er på 150W og 20.000 Kelvin.

Har ikke benyttet HQI belysning tidligere, men har valgt å prøve det for å få den "skimrende" effekten i vannet, som jeg synes gjør akvariet veldig mye mer levende. Ønsker også å ha en del skyggeområder i karet, så regner med at en enkelt lyskilde på 150W skal være tilstrekkelig.
I dag har jeg kappet av bakgrunnen i lengden. Dette er gjort med en alminnelig sag. Må også kappe av noen centimeter på toppen av bakgrunnen. Skal prøve å få gjort dette i løpet av uken. Har også funnet fram hullsagene til hullene til filterristene, men venter med disse til jeg har bestillt og mottatt ristene, så jeg ikke bruker feil dimensjon
Spennende med slike innbyggingsprosess. Den lampen som du har på bildet er hel topp. Hvorfor må du kappe toppen av bakgrunnen? Er det et slags sikring mot overrenning?
Karet er 60 cm høyt, og det samme er bakgrunnen, så for at jeg skal kunne få lagt på dekkglasset må ca 4 cm på toppen fjernes.
Skal ha overrenning også, for å sikre ren og proteinfri overflate, men det skal løses ved hjelp av en Aqua Medic overrenningskam som skal monteres i øvre venstre hjørne bak en modul. Bilder kommer etterhvert som jobben fremskrider
Jeg forstår. Så du bruker Aqua Medic merket du også. Det er kvalitet varer. Jeg har dem i alle mine sirkulasjonspumper bak hjørnefilter. Har du tenkt ut hvordan sirkulasjon skal se bakfilter og i karet? For det skal være god sirkulasjon i et Malawikar samtidlig som den skal ta med seg alt avfall bort.
richard82
Da har karet kommet!! Jippi! Fikk hjelp av en kamerat til bæringen, og det var forholdsvis tungt! Og som store akvarier flest: relativt uhåndterlig! Men nå er det i hvertfall i hus:) Skal forsøke å få knipset noen bilder i løpet av helgen.


Tungt for deg!? Da hadde nok jeg knukket tvers over! Lykke til Richard, det blir nok strøkent

Mvh,
Kristian
Blir spennende å følge med fremover.Espen
Badat
Kommer i utgangspunktet bare til å bygge inn utløpene til de to FX5'ene i bakgrunn/moduler og teste hvordan dette vil fungere. Ved behov kommer jeg til å spe på med en eller to ekstra sirkulasjonspumper som i såfall vil være skjult bak en modul. Hva slags merke det vil bli på disse har jeg ikke vurdert foreløpig, men blir nok noe beregnet for saltvann tipper jeg.
Kristian
Du får si ifra når du har planer om nytt kar og trenger bærehjelp hehe
Skylder deg en god porsjon tjenester!

Så er du forresten hjertlig velkommen på besøk for å ta en titt når ting begynner å komme i boks. Ta gjerne med deg Roger også
Hvis der er noen som har et par sekker med Biltema blåsesand liggende er jeg meget interessert i å kjøpe disse.
Ta i såfall kontakt via Akvaforum her i tråden eller på mail, evt ring meg på mob 932 33 851.

Er også åpen for andre substratalternativer
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap