Junes akvarietråd

Tenkte å opprette en egen tråd nå som det endelig er blåst liv i akvarieinteressen [External Image] Jeg hadde lovet meg selv å ikke starte med akvarie igjen før vi hadde kjøpt eget hus og hadde plass til minst et 900 liters kar eller større, men fristelsen ble for stor selv om vi bor trangt i en leilighet med et barn og to spinnville katter.

Vi fikk en gutt i fjor sommer, og ting tar litt tid når man har hendene fulle med en aktiv liten krabat. Vi kjøpte et pent brukt Rio 300 kar i oktober, det tok to måneder å få skiftet ut bakgrunnen til en ny BTN slimline. Rett før nyttår fikk vi endelig fylt med vann, og forrige dagen kom de første fiskene oppi.

Hovedinteressen min har alltid vært Søramerikanske fisker, så planen var å innrede det etter inspirasjon jeg har fått fra videoer og bilder derfra. - Men så var det det her med småbarnsforeldre da... Det endte opp med en hasteinnredning sammen med et vannskifte på kvelden etter en handletur på TAM Alna, mens besteforeldrene måtte distrahere en sulten og trøtt gutt. Fisk skulle jeg ha, så hadde vi ikke kjøpt med oss nå, så hadde det vel gått et par måneder til [External Image]

Vi kjøpte med oss 20 nettetra og en klovnepleco som fikk æren av å innvie karet. Jammen fylte ikke tetraene opp karet, så det spørs hvordan det går med planene jeg hadde om en tetrastim, en gruppe corydoras, en stim med ottoer, et par cichlider på midten, et par på bunn + en malle eller to.. Rart med det at akvarier virker så veldig store med en gang de kommer i hus og planene går litt løpsk [External Image]

Noen cichlider som hovedfisk skal det forhåpentligvis bli, men har vanskelig for å bestemme meg. Scalarer er jo et klassisk valg, men føler at det kanskje blir litt kjedelig med tanke på all den spennende fisken man kan få tak i. Tar gjerne i mot forslag!

Noen bilder:

[External Image]
Nyinnkjøpt.

[External Image]
Skiftet bakgrunn og fylt med sand (torvplater i bakkant og et tynt lag plantenæring under).

[External Image]
Karet per dags dato - 16.02.10.

[External Image]

[External Image]
Nettetra.
Plussmedlem
Fint akvarium! Blir moro å følge med på tråden din videre!
Kalle klovnepleco valgte å komme frem en tur i går, så da måtte kameraet frem!

[External Image]

Alle fiskene ut til å trives og alle vannverdiene er fine og stabile. Ellers så tenker jeg så det knaker på hva mer som oppi karet etterhvert. Prøver å få sambo til å engasjere seg litt mer, og han har lyst på Discus.. Ser jo andre får det til å fungere i selskapsakvarier, men jeg føler kanskje 300 liter blir litt lite [External Image] Jeg får lese litt mer rundt først..
Kan du legge ut et bedre bilde av den katta di? Ser ikke fjeset på den, men kroppen og tegningene ligner på siam-orientaler?
Hehe, trodde dette var et akvarieforum jeg - Men joda, det er 50% orientaler i henne. Hun er en fawn tigré huskatt (orientaler/burmeser), nydeligste pusejenta i verden.. Vi har også en Selkirk rex hann, som forøvrig er kjempekompis med fiskene

Her er mine to "gærninger":
[External Image]

Frøya
[External Image]

Bernard
[External Image]
Aha, orientaler/burmeser! Ser jo at det ikke er noen siameser i den når jeg ser fjeset Pene katter du har!
Takk for det

[External Image]

I går flyttet det inn noen nye beboere, fire små nøkkelhullcicklider:

[External Image]

[External Image]

[External Image]

Litt småpaniske de første timene, men da jeg fôret med frossne daphnier på kvelden ble dem brått modigere. Har ikke sett snurten av dem i dag, så jeg begynte å bli litt bekymret, men kom på at jeg lagde en hule under filteret, så forhåpentligvis har dem søkt tilflukt der.

[External Image]
Se så fine tannebisser!

Nettetraene er virkelig morsomme, de forfølger oss rundt akvariet i håp om litt mat. Ikke mye til stimfisk akkurat, men det blir kanskje bedre når det kommer en litt større og "skumlere" fisk oppi der. Har vel så og si bestemt meg for å satse på scalarer, selvom vi har hatt det før og kanskje er litt kjedelig, så er det jo flotte fisker. Altum er jo et alternativ, men vet ikke om jeg tør (eller tør å ta meg råd..).
Ble litt småbekymret på lørdag da jeg skiftet vann, for nøkkelhullciklidene ble helt paniske og mistet all retningssans og senere på kvelden måtte jeg avlive en nettetra som lå på siden og kavet.. Vannverdiene har vært de samme hele veien, så satser på at tetraen bare var en del av statistikken.

Den hadde ingen synlige sykdomssymptomer annen enn et sår over munnen, så muligens det var en "krigsskade". Det er en del knuffing i stimen. Ciklidene er heldigvis friske og raske, bare veldig nervøse, men har bedret seg de siste dagene.

Sambo lurte på hva jeg ønsket meg til bursdagen min i morgen. Den var veldig grei; "Jeg ønsker meg en tur til åpningen av TAM Liertoppen!" [External Image] Forhåpentligvis får vi tatt oss en tur og finner noen scalarer eller coryer. Noen som vet om det er flere tilbud enn bare på akvarier og fôr? Er det samme åpningstid som senteret?

Ellers er det grusomt kaldt her i dag, var -16 da jeg stod opp [External Image] Kjedelig at det skal væare så kaldt. Vanligvis ville jeg ikke klaget over vanlig vintervær, men blir veldig isolert inne når man har en baby som helst ikke skal ut i så kald luft..
Hvis du først skal dit
Så er det vel bare å sette bilen i fri og trille ned hit:

http://nettakvariet.no/forum/showthread.php?t=1104553
Hmm, det kommer sikkert til å være mye fint der, men auksjoner er jo skumle [External Image]
Spennende tråd.
Blir gøy å følge med.
Flott kar du/dere har så langt.

Espen
Pokker ta, ser ut som det er sykdom i akvariet allikevel [External Image] Fant akkurat en død nettetra og en annen liggende på bunn som jeg avlivet. Den ene hadde ingen symptomer, den andre var mattere i glansen enn vanlig og litt "lurvete" i skjellene.

Det må ha komme fort, for jeg satt å nistuderte alle fiskene etter jeg avlivet den første tetraen på lørdag. Ut ifra det jeg har lest og sett av bilder høres det mest ut som Costia. Da får jeg bare overtale sambo til å kjøre meg et eller annet sted å kjøpe medisiner. - Bursdagsmiddagen for meg i dag får bare vente [External Image]
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap