Nye oppsett, ny plass.

Etter å ha bodd trangt men godt i21 år var tiden inne til å slå gode krefter sammen og flytte fra borettslag til første etasje i 4mannsbolig.Dette var tidlig sommer for snart 2 år siden. Jeg sitter inne med 4800 liter fordelt på 8 akvarier:180-240-360-528-720-720-1233 =600l i"snitt".Friske ikke overforede fisk i alle vannlag med stor vekt på " amasonasfisk" er et slags kjennetegn på hobbyen min.Da både jeg og fjellreven er utrydningtruet har jeg byttet gjenkjennelsesnavn til etternavnet : purdnan.For å få en lettest mulig overgang kvittet jeg meg med discus og uaru (dyreparken).Jeg hadde t.o.m. oppdrett på uaru (3 vokste opp sammen med andre av slekten og 30 dolkestikktetra og 35 discus tetra!!!).Dette var i 528 literen den gang den var i veggen.Gode foreldre, bra foring og et virvar av røtter bidro nok også.Jeg tenker på uaru hver dag!
Endelig bilder
Jeg har nettop hatt besøk av fotograf, så nå er selvskapskarene tilgjengelige for forumet !
Nydelige akvarier!
Hei! Har sittet og kikket litt på bilder av medlemsakvarier og kom over dine. Så flotte akvarier du har, virkelig inspirerende!
Fisk i tank
Takk for hyggelig kommentar.Utfordringen er ofte tiden, ikke d å ha nok tid,det rydder jeg, men som oftest så puster fisken en inakken fra ei bøtte.Jeg lager noen skisser av og til for å påvirke underbevissheten litt.Akkurat nå er jeg i den heldige situasjon å ha en 180liter tilgjengelig uten fisk som "venter",har vrihassel,skinner og en masse røtter og i morgen er d søndag med regnvær...
En mega kjempetabbe...
Mandag kveld aviste jeg frysen og kjøleskapet, kikket under,ingen hjul, javel da får jeg det ikke ut alene , jeg tar strømmen...Tirsdag morgen kl. 0700 plugget/ vippet jeg opp automat sikringene og auda i naborommet kom lyset på 1233 literen og 528 literen!Alle forstår nå at disse karene med mine fineste fisker Scalarer og nå heckelli ciklider har vært uten pumper og strøm i 8 timer, det var 1 time til jobb bussen skulle gå.Jeg rakk å bytte 250 liter og helte i ei lita flaske nitrivec ...Samme vannbytte ettermiddag og daglig siden... Småfiltrene har jeg krystet og byttet rundt med andre småfiltre fra ikke "utsatte tabbekar", Det ser ut til å ha gått "greit"!, er d noen med biologisk kompetanse som kan komme med tilleggsråd? Timingen var kjempedårlig da jeg venter på uaru igjen, er jeg heldig om 14 dager,kommer til bytte vann daglig en stund til...
På tide med en oppd...
Tiden er en indikator på endring også i akvariehobbyen.Fotograf Daniel ble invitert på kyllingsuppe med hjemmelagd foccacia brød.Jeg har stor jobb foran meg: jeg vil nemlig ha naturlig oppdrett på uaru. De får det ikke til i kulpen,derfoe er det meningen at kulpen(1233) skal bli botia kar med et stort "rev"sentralt av javabregne på røtter. Uaruen skal få det litt lettere med hensyn til "revir" i 2 meteren i ganga.Viser bilde av 2meteren og 3.2 meteren i stua samt det nyeste "Portugisiske".
Her snakker vi akvarie ja! Super-flott! Hadde nok trengt lås på døren i 4mannsboligen din om jeg bodde der for jeg hadde vel rent ned dørene i håp om å få titte, hehe. Kjempeflott. Håper det gikk greit med det strømbruddet.
Hei
Mange takk,det gikk bra med strømbruddet for drøye 2 år siden.Du kunne låst deg inn m en nøkkelhullciklide ! Ser du har dronningrasbora!de er kjempefine.Hva syns du om den grønne kysseguramien ? er den ikke kul ?
purdnan
Du kunne låst deg inn m en nøkkelhullciklide !


Hehehe

Må bare skryte litt jeg også, fikk hakaslepp når jeg åpnet bildene (på mobil)!

Håper på fortsettelser
Den
Fredag for ei uke siden hoppet jeg i det : tømte 720 for planter og fisk- mellomlagret Danderte 720 med røtter fra 1233 mm.Tappet ut 80% vann fanget uaru og maller,fikk nytt hjem i 720,danderte 1233 med røtter med bregner .Botia fikk nytt hjem. En nabo knipset litt for meg med mobilen.7 timers jobb etter arbeidsukas slutt og jeg betalte en kjip pris.Tigerbarber og klovnerasbora daua trolig av sjokk ved mellomlagring, er de store botiane synderen i 60l ?Det som er bra er at jeg er tålig fornøyd m jobben - fikk ikke fanget skivetetraene..Håper de ikke spiser bregnene eller cryptocorynene.
Tilfeldig bekjentskap
© Cecilie Isaksen
Reklame for plussmedlemskap