Fór og fóringsrutiner. (artikkel)

I denne artikkelen finner du info om ulike typer fór som finnes på markedet og om gode fóringsrutiner.

[URL=/text.cfm?id=1684]>> Les hele artikkelen her[/URL]
God oversikts artikkel for nybegynnere. Husker jeg leste denne selv flere ganger.

Kanskje man kunne nevne kaninpellets som alternativ til grisedyre malletabletter? og røtter til trespisende maller?

En henvisning til hjemmelaget for og bruk av frukt/grøntrester hadde også hevet artikkelen.

Men jeg liker at den er så kort og oversiktlig.
En meget bra artikkel


"Mygglarver finnes som hvite, sorte og røde. De hvite er de som har lavest næringsinnhold og smak, mens røde (også kalt blodormer) har høyest."

Svarte mygglarver har høyest næringsinnhold. Nok et argument for å kutte ut de røde

Hvorfor er det regnet for å være "sunt" å ikke fôre fiskene en dag eller to i uka?
Jeg synes det strider mot sunn fornuft, det at det skal være "bra" for noen å ikke få noe å spise på et helt døgn. Hva er så bra med det egentlig?
Vi gjør da ikke slikt med de andre kjæledyrene våre!? Har aldri hørt noen tvinge bikkja si eller burfuglene sine til å faste to ganger i uka... Og ikke mot oss selv heller, med mindre man har en eller annen fiks idè for spesielt interesserte.

Mange av oss tobeinte blir temmelig grinete bare vi hopper over et enkelt måltid en dag, for å ikke snakke om å droppe det helt et par ganger i uka....

Jeg tror nok fiskene setter pris på et par munnfuller i ny og ne daglig. Det er bedre med flere små måltider enn et stort. Det er slik de ofte spiser i naturen, et nipp her og der når de kommer over noe spiselig.
Mona o
Du sier at du alldri har hørt noen tvinge hundene sine til og faste en dag og to i uken... Da har du ikke snakket med så mye hunde folk tipper jeg. En Hund har bare godt av og gå en dag og to uten mat en gang i blant... På denne måten ungår du at hunden blir mat lei... Mange hunder blir matleie... Og da er den eneste måten og få hunden til og spise igjenn og sulte den.... Man lar den gå en til to dager uten mat, så gir man den kansje 3-5 forkuler... dagen etterpå øker man kansje til 10 forkuler osv.... Vis man ser på Forfedrene til hunden så fikk ikke de mat vær dag... Kunne pratet lenge om dette jeg, men nå er dette en side for folk som er intressert i akvarium
Fodring
Jeg har hund og den har aldrig manglet mad, faktisk har den tørkost stående hele tiden. Hele familien har hund og nogen af dem også til jagt og INGEN sulter nogensinde deres dyr, det ville da være dyreplageri.
Om fisk er andeledes skal jeg ikke kunne sige da jeg er nybegynner, men alle dyr er levende væsener og hvorfor skulle de være anderledes?
Man troede jo også engang at kupering af hundehaler var en god ting som ikke gjorde ondt! ajjajajaj
Jeg vil have mad hver dag og ikke undvære mine lemmer, hvad med dig?
Jeg elsker mine fisk og ønsker at gøre det bedste for dem jeg kan.

Sunt for fiskene med foringsfrie dager?
Jeg kom over denne gamle diskusjonen om foringsfrie dager i akvariet. I artikkelen står det i en setning at det er sunt med en foringsfri dag eller to innimellom.

At det er sunt med foringsfrie dager, tror jeg er myntet på nybegynnere, som ofte har en tendens til å fore for mye. Med mindre mengde for blir belastningen på vannet mindre, og det blir sunnere å leve i. Det er nok ikke ment som en oppfordring til å sulte fiskene. Etterhvert lærer man seg til hvor mye for som er nødvendig for at fiskene skal trives og at vannet holder seg i balanse med hensyn til passe mengde næringsstoffer til plantene.

En ting jeg også merket meg i artikkelen er at flakfor regnes som tilleggsfor, og levendefor som basisfor. Jeg tror det er det omvendte som er praksis hos de fleste akvarister, og trodde akvariefisk kunne leve godt på tørrfor i forskjellige fasonger, med et tilskudd av levendefor, grønnsaker etc.

Artikkelen gir en god basiskunnskap, og det er opp til den enkelte å skaffe seg mer kunnskap om emnet på egenhånd.
Tilfeldig bekjentskap
© Holger Lockertsen
Reklame for plussmedlemskap