Mine fisker og akvarier (side 24)

Mine Symphysodon aequifasciatus, grønn VF Discus tilpasser seg forholdene godt hos meg. Første bilde er alle 7 samlet når jeg kommer til akvariet om morgenen. Da vet de at det er tubifex de snart får, men også hvitemygglarver og blackworms senere på dagen. Jeg synes de begynner å vise mer farger og det har dukket opp redspot på flere av de andre som den på bilde 2. Den med flest redspot bilde 3 har blitt mer tydeligere i rødfargen. Det er en gradvis utvikling takk være det levendeforet de får, det er dyrt men nødvendig om man vil ha fin VF Discus.
Tidligere dro jeg mye ut i skog og mark for å fange sorte mygglarver som oftest langs opparbeidet skitraseer. Med meldinger om at det benyttes mye fluor forbindelser i skismøring som blir liggende igjen i naturen tror jeg ikke det er bra for fiskene å fange mygglarver i smeltevannsdammer langs skiløypene lengere.
Flotte bilder som alltid. Utrolig flotte svarthvitt bilder av Scalarene!
Grapejuice
Flotte bilder som alltid. Utrolig flotte svarthvitt bilder av Scalarene!


Hei
Takk for hyggelig omtale av mine bilder.
I 1981 kjøpt jeg fra Oslo S. haraldi som jeg nettopp har funnet ut er en variant fra Namunda regionen med mye blått over hode og kropp. Har lenge trodd dette var en Alenquer variant, men de har som oftest mye rødfarger på kropp og i finner. Så derfor har jeg hele tiden vært usikker på variantens opprinnelse, men nå er den stadfestet.
I 1981 begynte jeg med mine første seriøse forsøk for å få til oppdrett av Discus, men det ble en fiasko. Senere har det blitt mange Discus oppdrett. Det er stor forskjell i vanskelighetsgraden i oppdrett av original og VF Discus varianter og akvarievarianter av Discus. Den leksa har jeg fått lære i de siste 40 årene. Det startet med denne nydelig varianten som jeg håper å få fatt igjen en gang i framtiden.
Amatitlania nigrofasciata
For 50 år siden hadde jeg mine første møter med Amatitlania nigrofasciata, Sebracikliden. Jeg hadde satt opp et 375 l. kar med tre par av arten for å studere deres atferd. Først dannet det seg par bilde 1 og 2 som lekte og fikk unger. Det ble et senario som jeg aldri har glemt i adferd mellom parene med synkronisering av lekene som i naturen og kidnapping og adopsjon av unger mellom parene. Det var unger som rømte og sluttet seg til et annet pars ungeflokk. Det skjer som nevnt i naturen og er en strategi for artens overlevelse. Om et par blir tatt av rovfisk vil ungene flykte over til andre par med unger. Ungene må være omtrent like store ellers så dreper foreldrene de andre ungene som da oppfattes som inntrengere og angripere mot dere egne unger. Naturen er sindig og dette kan du selv studere som jeg igjen gjorde for 10 år siden med å sette opp en 310 l. har med 2 par bilde 3. Jeg kan love at disse fiskene ikke vil skuffe. La skuespillet og naturopplevelsene starte og gi tilskuerne en opplevelse for livet. Fantastisk art denne Sebracikliden. Lykke til.
For de som ønsker se mer om hva jeg har skrevet om Sebracikliden kan du åpne link; https://drive.google.com/file/d/1tCJLnlBCC4f4VKBJWXVIeumATFxHrUea/view
Dette er et fortedrag jeg laget for 10 år siden

God Påske
Rød-turkis Discus er en akvarieform mellom kryssing av Royal Blue Discus og sterkt ensfarget rød Discus fra Alenquer regionen. Begge er varianter av S. haraldi og krysset frem til den første Rød-Turkis varianten av Dr. E. Schmidt-Focke for over 50 år siden i Tyskland. Denne varianten er senere krysset frem til mange andre varianter. Det er veldig vanskelig i dag å få tak i eksemplarer av den opprinnelige stammen til Dr. E. Schmidt-Focke. Derfor kan det være interessant å se på Rød-turkis Discus som selges på margede i dag. Jeg har kjøpt 8 stk Rød-turkis Discus 8 - 9 cm for oppforing. Jeg har hatt Rød-turkis Discus fra samme leverandør som vist på bilde.
Først skal gjengen gjennom Gjelemark-kuren Den starter på fredag. Linken går til et foredrag jeg har laget om emnet.
Her er oppsettet for kjøring av kalium-kuren. 375 karet til venstre er vanntanken hvor vannet tilpasses til pH 7.0 og temp 30 gr. Bruker ledningsvann er reduserer pH til 7 med eikeekstrakt. En pumpe overfører vannet til behandlingskaret via slange når det fylles med vann.
Karet 375 til høyre er behandlingskaret som er fylt opp med 200 liter vann. Dermed tømmes og fylles karet raskere. Det er en pumpe i behandlingskaret som tømmer karet via slange til avløp. Ser noen av de 8 rød-turkis discus i behandlingskaret. I morgen starter behandlingen som tar ca tre uker.
Fiskene spiser både levende og tørr for.
Kjøpte også 8 stk APISTOGRAMMA CACATOUIDES VF som var veldig små, men de tar levende daphiner, meksikansketanglopper og tubifex samt discus granulat fra JBL. De virker å ha tilpasset seg akvariet med kokoshuler og røtter. Ser at det er begge kjønn blant fiskene, men de trenger mye for til å vokse.
1 kalium-kur er avsluttet i dag og turkis-Discus fiskene spiser Tetra Discus Granulat og levende for som tubifex og BlackWorm. Som nevnt denne kuren varer ca. 3 uker
De grønne Tefe Discus viser bedre og bedre farger og tegninger, men det vil dukke frem flere redspots på fiskene etter hvert og de blir kraftigere i fargene.
Cacadueciklidene ser ut til å trives så godt at et par har ryddet sand inni en kokosnøttskall og spyttet ut sanden i en haug foran nøtten. Snuten til hunnen vises i hullet på toppen av nøtten. På det siste bilde står hannen over nøtten mens hunnen er inni. Jeg vet ikke om de har lekt ennå, men mye kan tyde på det. Hannen jager alle andre til motsatt side av karet lengst mulig unna nøtten
9 År siden laget jeg er foredrag om Lek med Apistogramma hongsloi
Denne kalles Rød Apistogramma og er en meget vakker art, som også leker på synlige flater.
Disse Apistogramma artene er flotte akvariefisk som jeg vil anbefale for alle akvarister. De trenger mindre akvarier, men hold artene adskilt så de ikke krysser seg.
Det er to par som har lekt av Kakadueciklidene. Den ene hunnen er her fotografer ved et kokosnøttskall. Den andre står ennå inni den andre kokosnøtten. Hannen driver å jager de andre 5 fiskene så det setr ut som han har lekt med begge hunnene. Ungene er meget små så jeg er usikker på om det er mulig å oppdrette dem. Fiskene får dahniner fra egne kulturer og det er mulig at det så små nauplier at ungene får til å spise dem. De burde egentlig ha fått infusorier, men det er mulig de finner noen av dem i bunnslammet.
Skal sette opp ei lita hylle med 6x60 kar for oppdrett av Apistogramma og annen små fisk.
Var ferdig med 3 kur på turkis-Discusene i dag. Har også satt et VF Royal-turkis par alene i et 450 kar. De har gått en tid å vist tydelig at de er et par.
bjornik
...Ungene er meget små så jeg er usikker på om det er mulig å oppdrette dem.

Med nyklekket artemia er det ingen problemer med å oppdrette Apistogramma-yngel, de tar dette fra første dag de svømmer fritt.
Tom C
[QUOTE=bjornik]...Ungene er meget små så jeg er usikker på om det er mulig å oppdrette dem.

Med nyklekket artemia er det ingen problemer med å oppdrette Apistogramma-yngel, de tar dette fra første dag de svømmer fritt.


Takk for svar!
Ser at de tar dapnine naupliene. Har flere kulturer å høste av. Den andre hunnen har også kommet ut med sitt kull, så nå er det ikke så lett for de andre seks. De står bak et stort svampfilter, men kommer frem for å spise daphniner. Da blir de raskt jaget tilbake til filteret.
Her står hannen mellom sine to fruer. Til venstre hunnen som fikk unger for to dager siden. Til høyre noe uskarp står hunnen som fikk unger i går. Forholdet mellom hunnene er ikke godt som vi ser i bilde 2. Det utvikler seg til munnhuggeri ordets rett forstand når de møtes med utspilt munn for til slutt å hugge hverandre i munnen. Det er litt av en forestilling som skjer i 250 karet de går i, Bigamisten med fruer jager de fem andre bak svampfilteret i karet. På siste bilde er hunnen med 2 dager unger og de har vokst, så de tar daphiner.
Her er kakadueciklidene i dag og viser mer farger. Hannen bilde1 viser mer deltagelse i å hjelpe hunnen med det første kullet og holde annen fisk unnå. Hunnen bilde2 vokter fremdeles unger som spiser daphniner. Så i dag tidlig en av de andre hunnene som snappet til seg en unge, for dem er det mat. Hun ble kraftig jaget etter hendelsen.
Dette er VF ungfisk som ennå ikke er farget ut.
Apistogramma borellii, Gul Dvergciklide er en annen Apistogreamma art jeg oppdrett for noen år siden. Jeg laget dette foredraget i år om arten Gul Dvergciklide Oppdrettet av disse artene er stort sett lette. En staselig og flott akvariefisk.
Mitt foredrag;Pterophyllum scalare er en art med stor betydning for meg i mine år som akvarist. Det er en art som jeg alt i 1971 oppdrettet i store mengder. Det er noe eget med scalaren interessen slipper aldri tak i meg. Det er spennende å se at det finnes mange varianter på mange spennende lokasjoner hvor scalaren avviker i utseende i Amazonas. Peru-altum er av de. Den er en vanlig scalare. Det er knekken i panna som har gitt den tilnavnet altum. På bilde 2 er den vanlig grå varianten som jeg all de år har hatt til forskjellige tider, men det finnes så mye annen flott vilt fanget scalare jeg kunne tenke meg å se nærmere på. En klump med sprell levende scalare unger er alltid fascinerende å se fra egg til oppvekst av ungene.
bjornik
Apistogramma borellii, Gul Dvergciklide er en annen Apistogreamma art jeg oppdrett for noen år siden. Jeg laget dette foredraget i år om arten...

En liten korreksjon: I foredraget ditt står det: "Arten lever i Amazonas og Orinoco vassdraget".
Apistogramma borellii har nok aldri vært i nærheten av hverken Rio Amazonas eller Orinoco-vassdraget.
De forskjellige formene/variantene finnes i noe kjøligere områder; i Rio Paraguay-vassdraget (Brazil, Paraguay, Argentina), i Mato Grosso-området (Brazil og Bolivia), og i Río Uruguay-vassdraget (Brazil og Uruguay).
Tom C
[QUOTE=bjornik]Apistogramma borellii, Gul Dvergciklide er en annen Apistogreamma art jeg oppdrett for noen år siden. Jeg laget dette foredraget i år om arten...

En liten korreksjon: I foredraget ditt står det: "Arten lever i Amazonas og Orinoco vassdraget".
Apistogramma borellii har nok aldri vært i nærheten av hverken Rio Amazonas eller Orinoco-vassdraget.
De forskjellige formene/variantene finnes i noe kjøligere områder; i Rio Paraguay-vassdraget (Brazil, Paraguay, Argentina), i Mato Grosso-området (Brazil og Bolivia), og i Río Uruguay-vassdraget (Brazil og Uruguay).

Jeg har hentet dette fra info om arten som er feil. Takk for opplysende informasjon som korrigerer lokasjonene om arten. Jeg synes den er stilig, men ser på dine sider så mange flotte Apistogramma arter som er for meg ukjent. Takk for at du viser dette.
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap