Liv's vannverden (side 38)

Åhh denne channoides står på ønskelista mi! Holder du den i veldig lav ph?
Hei, så det - har svart på innlegget ditt med ønskeliste Jeg har en del yngel, så skal nok klare å skaffe deg et par om du har tålmodighet itl å vente til jeg er sikker på at det er han og hun.

Mine går ikke i spes surt vann, ph ca. 6,5 - ser ut som de trives. fått 3 kull på dem på ca. like mange mnd
Herlig, har svart deg der!
He he, ble mye surr dette her. Nå har vi vært i kontakt både i annonsen din, min ønskelistetråd og din personlige tråd
Puh! Det finnes altfor mange kommunikasjonskanaler enda godt vi ikke har hverandres e-mail og mobilnr i tillegg :-P
Hei. Jeg håper det er okei å hoppe litt inn i tråden din med noen spørsmål. Jeg så at du har hatt oppdrett på apistogramma i år og jeg har nettopp sett frittsvømmende yngel fra mitt A. hongsloi par. De går i et selskapskar og er førstegangs foreldre og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre.

Jeg har gitt mamma et nattlys, men vet ikke om det kanskje gjøre vondt verre eller hva? Skal jeg prøve å flytte yngelen til et annet kar eller la de være? Litt oppkavet her som du sikker skjønner
Jeg er stor tilhenger av delt løsning, noen i yngelnett og noen med foreldrene (sørg for at de er finmasket da apisto yngel er ørsmå). Veldig forskjellig hvor gode foreldre de er, og selvfølgelig avhenger det også av "samboerne" i karet. Er det mange sultne tetra så er det ikke så lett å være foreldre. Viejitaene gjorde jeg ikke noe med, de gikk med foreldrene i karet - men det er tett beplantet og kun en liten stim på ildtetra å passe på. 3 overlevde av første kullet og har ca. 10 nå av kull 2. Borellii fjernet jeg yngelen så fort jeg kunne da hannen mistet interessen og hunnen av skikkelig svimete. Yngelen forsvant i rekordfart. Da er det bare å få fanget det du kan. Utrolig vanskelig å fange disse små med hov så bruk gjerne hevert og få dem over i en bøtte først - deretter over i yngelnett.

Er karet godt innkjørt så hadde jeg ikke stresset med spesielt for, har gitt litt ekstra corytabletter som jeg har plassert i nærheten av kokosnøtta foreldrene har base i. Ellers gir jeg gjerne frossen cyclops og artemia der det er yngel. Har ellers brukt yngelforet til JBL. men går de i hovedkar så er det lite vits siden dette er fint flakfor og neppe vil rekke å komme ned til yngelen som som regel går i bunnen av karet.

Håper du ble litt klokere, tror alle har sin måte å gjøre ting på. Jeg har gjort det på denne måten da jeg ikke ønsker for store kull og mye pes med oppforing og salg. Holder for meg om 2-5 overlever fra hvert kull. Gøy å se dem vokse opp, men ikke behov for store kull heller.

Jeg lar det stå på noe lys i rommet når jeg har egg og yngel, antar det hjelper foreldrene. Så i alle fall at thomasiene mine mistet all yngelen sin da det ble strømbrudd her, så jeg antar det hjelper.

Tusen takk liv. Jeg skal være flink å holde min egen tråd oppdattert. Så nå kan vi krysse fingrene
En liten oppdatering her:

Thomasi mamman gjør en kjempefin jobb og har fortsatt 3 yngel som hun passer godt på. Det ser også ut som det går fint med de 7-8 jeg fiska over i yngelnett i det karet. De er vel snart 2 uker gamle nå.

De røde kurvciklidene får det bare ikke til. Skjedde samme som sist. De passa kjempegodt på eggene, men plutselig sånn dag 2 eller noe så var alt vekk. Skjedde mens jeg var på jobb, så jeg vet ikke helt hva som skjer. Kanskje de ikke helt skjønner greia når det blir wigglers. Jaja, hannen er fersk ennå, disse to har vel bare lagt egg sammen 2-3 ggr. Forrige hannen (som døde) kom hun lenger med et par ganger, men da også forsvant plutselig all yngel sporløst. Dette skjedde vel 2-3 ggr etter yngelen var blitt frittsvømmende.

Viejita hunnen ser ut til å ha jaget kull 2 ut av hula og mitenker at hun vifter egg på kull 3. Ser ut som det er 2-3 overlevende fra kull 2 også.

Ancistrus yngelen vokser, ser ikke ut som det er så mange av dem som har klart seg (med mindre de gjemmer seg veldig godt) men ser nå en og annen på glasset.

Ny yngel på gang hos channoides, ser ut som han tygger. Yngelen i yngelnett og yngelkar ser ut til å klare seg fint. Legger nok ut for salg sånn etter jul en gang.

Selger kampfisk ungfisk og et par ungfisk av egyptisk munnruger om noen skulle være interessert. Blir flere viejita til salgs også etter nyttår en gang samt en liten borellii.
OJ! Det var litt av en liste! Jeg er stålimponert!
Det har yngla vilt i hele høst og vinter her Skikkelig morsomt! Har 9 kar da så jeg har jo litt fisk å få yngel på.
Miniatyrrasbora
Fikk tatt et ok bilde av to av miniatyrrasboraene mine. Helt nydelig liten gruppefisk. Lyser litt som glødebåndetetraen, knøttsmå - under 2 cm store. Har sendt bildet til fiskebasen også for å se om det blir antatt. Denne arten ligger uten bilder i dag - syns den fortjener et bilde for å friste flere til å kjøpe dem.
Corydoras black
Måtte ta et bilde av søte coryen som stadig "crashlander" i lyrataen min
Alltid så morsomt å se coryene når de hviler langt oppe i karet på den måten. Mine foretrekker bladene til Hydrocotylene og ligger gjerne og kuler'n så lenge at jeg blir bekymret og må undersøke. Da skvetter de selvfølgelig til alle kanter

Jeg har forresten noen schultzeier som beveger seg veldig langt opp i overflaten på jakt etter godbiter. Roten i midten av karet rekker helt opp til vannflaten, men av og havner det mat i mosen der. Schultzeiene vrikker seg da over rotenden med halve kroppen over vann. Snakk om matvrak!

De miniatyrrasboraene var da utrolig vakre. Det er nesten slik at jeg ikke tør innom tråden din når du viser bilder av så mye fristende vakkert
De er kjempemorsomme. Har flere ganger lurt på om de har vært syke eller døde, ligger helt rolig leeeenge i buskaset. Ellers veldig gøy å se at blackene mine begynner å bli mye mindre sky. Syns fortsatt de er litt tynne, men de er kanskje lengre og slankere enn mange andre cory? De får i alle fall godt med for.

Rasboraen er kjempefin Falt helt for dem i butikken og ønsker meg egentlig flere, de er så små at det kunne vært kult å ha rundt 20 stk. Har bare 8 nå. De får faktisk være i fred for større fisk også. De kunne nok helt sikkert fått plass i gapet både på dvergguramiene og kampfisken, men ser ikke ut til at noen prøver seg på dem.
De rasboraene er nydelige, jeg digger små fisk, så den størrelsen passer meg perfekt
Men de er fra asia, ikke sant?? Det ødelegger jo litt i en sør amerikansk biotop
Den er ennå nydeligere i virkeligheten. Er også veldig glad i små fisk. Og ja... den er asiatisk - du får få deg en asia biotop også, utrolig mye flott fisk fra det området.
Ja ikke bare fisker som er flotte i asia, nesten alt av reker er jo derfra å, mose oxo, så uannsett blir det ikke mye ren sør amerikansk biotop på meg.

Får se hva man gjør, hadde jo asiatisk biotop en stund, det er jo masse flotte planter fra asia å, men de har ikke corydoras vettu.
Men de har pangio, en hel masse av dem og ellers mye annet morsomt. Får se hvilken hylle jeg legger meg på, eller om jeg begynner å blande vilt og vakkert ;D
Blandings kan være kjempefint det Enig med deg med fravær av cory, pangio er nok ikke helt min greie - for ormeaktige. Men... på Oslo Zoo har de nydelige flyndrer jeg har vurdert å kjøpe. Supersøte der de ligger i sanden
Curiosity killed.....
Antar det er mange med god fantasi som kan spole tilbake og se for seg hva som har skjedd her ja....... Dagens underholdning!!
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap