Oppsett av sortvannskar med eikeløv (side 12)

Svein A
Husk det Geir, ALLTID en fisk i hver pose skal du være 100 sikker :-) Svein


Derfor gikk det så jævli bra med mallene til Bengt. Problemet er å få plass til alt. Med 31 stk Cory i hver sin pose måtte jeg ha hatt inn to isoporkasser til i bilen. Med to kasser til ville sikten bakover blitt lik null.

Med nå ser det hele meget lysere ut enn det gjorde for noen timer siden. Kun to dødsfall og tre som ser skikkelig pusk ut. Har fått luftet de skikkelig og satt de inn i karantenekarret, så nå stiger det jevnlig Cory til ooverflaten. Har vil litt flaks så bereger vi 2/3 av de 25 jeg hadde med.

Jeg skriver det hele på kontoen for å være akvarist i Tromsø. Av og til må man ta en kalkulert risk for å få den fisken man ønsker. En vanlig Sterbai koster 149 kroner her

Er forøvrig helt enig med konklusjonen din Svein
Med tanke på at fisken ble pakket i 6-7 tiden torsdag, så er det ikke dårlig dersom det går såpass bar som det nå ser ut til. Hvis det i tillegg blir noen kull på disse Cory'ene i fremtiden så kan vi vel til og med driste oss til å kalle det hele for en suksess?
HaakonH
Med tanke på at fisken ble pakket i 6-7 tiden torsdag, så er det ikke dårlig dersom det går såpass bar som det nå ser ut til. Hvis det i tillegg blir noen kull på disse Cory'ene i fremtiden så kan vi vel til og med driste oss til å kalle det hele for en suksess?:)



det hele så meget kritisk ut en stund, men nå ser det som sagt lysere ut. Det virker som de kommer litt mer til hektene når du har vært oppe i overflata og fått hentet seg litt luft.

Her er noen tidlige bilder tatt i et heller skittent karantenekar. Når katten er borte danser musa på bordet.

<img src="http://akvaforum.no/images/aquarium/11020_060729222845.jpg">

<img src="http://akvaforum.no/images/aquarium/11020_060729222916.jpg">


Så får vi håpe at det klarer seg såpass mange at både jeg og Nils får en gruppe hver.
Jammen er det dyre fisker der oppe i Tromsø !!
Geir Kristiansen
En vanlig Sterbai koster 149 kroner her :-(


Her i Haugesund koster C.Sterbai 80 kr/stk.

Jeg har bestilt 10 stk via en kjenning, og det billigere enn 80 kr/stk

Jeg gleder meg voldsomt til mine C. Sterbai =)))))

Maren =))
Det gikk ikke så bra med de nye Apistogramma baenschi
Hunnen fant jeg død i går kveld, og hannen ligger klistret mellom en trerot og bakgrunnen. Han er helt mørk i fargen og ser ikke det minste glad ut selv om han er i live.

I den andre 98 literen har ekteparet Macmasteri trøbbel i ekteskapet. Etter at siste kull med egg forsvant, ser det ut til at hannen er sint på hunnen. Han vil visst hevne seg for at hun kanskje ikke passet godt nok på avkommet...? For hver gang han ser henne nå, så jager han henne. Hun er fremme av og til, men ser hun hannen på den andre siden av karet så stivner hun til, og stikker og gjemmer seg. Ser han henne først, så er han nådesløs og styrter frem for å jage henne. Dette har de ikke gjort før, det har vært bare fryd & gammen siden de ble kjøpt.

Får håpe ting ordner seg igjen

Bildet viser den stakkars A. baenschi hunnen.

For at bakteriekulturen i filteret i den nyeste 98 literen (der A. baenschi er) ikke skal dø ut, må jeg sette inn noen andre fisker der. Lurer på å sette inn det eldste kullet med Corydoras adolfoi De har det litt trangt der de er nå, så det vil sikkert bli bra for dem å få større plass.
Evt setter jeg inn en A. trifasciata hann med en hunn, så kan de boltre seg der. Baenschi hannen er vel ikke i stand til å krangle med noen, så han bør kanskje flyttes. Kabalen må gå opp, så jeg må tenke ut en løsning her.
Siden A. baenschi hannen er så svekket, så vil muligens A. trifasciata paret gå løs på ham, så det funker nok ikke så bra at de er der samtidig.

Her er et bilde av den ene av de to nye A. trifasciata hannene jeg kjøpte lørdag. De to går sammen med en bande Corydoras, og jeg tenkte at en av dem kunne få en hunn og flytte inn i 98 literen (så den ikke blir stående så godt som tom).
<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/30juliApistogrammatrifasciatamale2.jpg"/img>

Dette med "ekteskapelige" krangler opplever jeg her også.
Ikke rart kjælenavnet til palettene er Tommy & Pamela

Heldigvis skjer dette skjeldent, men de hadde hver sin runde for et par uker siden.
Først var hun sinna på hann, etter noen dager byttet de på og han jagde henne.
Og plutselig er alt fryd og gammen igjen!

Samme skjedde med "Blue fin"- paret mitt.
Han fikk det visst for seg at hun var for kresen eller noe.. men etter noen dager med jaging er de som frimerker på hverandre igjen.
Da var en Apistogramma trifasciata hann fisket ut og flyttet til den fisketomme 98 literen, og en hunn fra 128 literen ble også håvet opp. De fire hunnene sto der alle sammen og glante forventningsfullt oppover mot overflaten, i den tro at det var mat som kom da jeg begynte å fikle med karet
To stykker skjønte at "her er det ugler i mosen" og forsvant da håven kom ned i vannet. De andre to så ikke ut til å helt fatte hva som skjedde. "Mat...eller var det ikke mat!???!" Så det var bare å scoope henne opp med et sveip med håven Slapp å rote rundt i hele karet etter en *he-he*

Både hunnen og hannen ble veldig opptatt av den andre da de ble satt ut i den nye 98 literen. Hannen har vært uten dameselskap i tre dager, så han ble voldsomt begeistret og blåste ut hele finne-prakten sin. Hunnen var gul på forhånd da jeg håvet henne ut, og det var gledelig å se at gulfargen kom tilbake øyeblikkelig i det nye karet.

De har to huler å velge mellom; en halv kokosnøtt og en liten rot-bit med en naturlig "tunnel" i.
Forhåpentligvis blir det lek og egg av dette, og her er det heller ingen som kan spise opp yngel eller egg for dem. Bare de er villige, så....


Det var fryktelig skuffende at A. baenschi'ene ikke tålte transport-sjokket, men "sånt skjer i blant" prøver jeg å si til meg selv...
Gratulerer Mona!
-Med en fantastisk tråd!

Utrolig lærerikt og interessant for en apistogramma-nybegynner som meg å følge med på!

Her er et bilde av en av mine små håpefulle:apistogramma velifera.

Har et lite spørsmål også: du bruker sortvannsekstrakt i noen av dine kar. Har dette noen effekt ut over å skape en dunkel stemning? (feks. påvirker vannverdiene?)

Jeg har en ph på ca 5.5 i mitt kar, dette skjer naturlig pgav. brønnvannet vi har. Ellers har jeg eikeblader oppi, og mye planter, javamose og flyteplanter som skaper en naturlig dunkel stemning. Men tror du fiskene blir "mer fornøyde" med sortvannsekstrakt i tillegg?

Håper du fortsetter å holde oss oppdatert!

Maren



turnips
Har et lite spørsmål også: du bruker sortvannsekstrakt i noen av dine kar. Har dette noen effekt ut over å skape en dunkel stemning? (feks. påvirker vannverdiene?)


Det demper lyset og setter "smak" på vannet som fiskene setter pris på.
Jeg liker å bruke sortvannsekstrakt fra flaske fordi det er latmannsvarianten men også fordi det gir mindre påvirkning av ph enn torv. Man kan filtrere over torv eller ha torv i strømpe hengende i karet, men jeg synes det er enklere å tømme en skvett fra flaske ved vannbytte.

Den jeg bruker, [URL=http://www.webzoo.net/site/maler/x/?case_vis=visprodukt&kategoriID=223&produktid=1048&HKatID=]HS Negrocell[/URL], påvirker ikke ph nevneverdig. Ikke som jeg har merket iallefall. Jeg tar på øyemål, sånn passe farging av vannet.

Ph justerer jeg med eikebark-ekstrakt, for med det har jeg bedre kontroll. Med torv i tillegg hadde det blitt litt uforutsigbart. Synes jeg da

turnips
Men tror du fiskene blir "mer fornøyde" med sortvannsekstrakt i tillegg?


Jeg liker å tro at disse sortvanns-fiskene liker det, ja Har fått flere fisk i lek med det, fisk som skal ha sortvann eller torv i vannet. Og jeg liker det selv, det gir et helt spesielt preg. Fascinerende med fisk fra slike biotoper. Veldig!
Jeg får forhåpentligvis Apisto. Baenschi på fredag !! Gleder meg til det =)))
mona o
Det gikk ikke så bra med de nye Apistogramma baenschi :-( Hunnen fant jeg død i går kveld, og hannen ligger klistret mellom en trerot og bakgrunnen. Han er helt mørk i fargen og ser ikke det minste glad ut selv om han er i live.


Det var trist :'''( å høre at det gikk som det gikk med Ap. Baenschiene dine !

Tør jeg spørre hva du ga for dem ??

Jeg får noen Apisto. Baenschi skjønner du
Jeg begynner å bli litt engstelig for hvordan det kommer til å gå med mine Ap. Baenschi :-o
Forhåpentligvis får jeg dem på fredag. Håper det går bra med mine da
Jeg har bestilt 1 hann og 2 hunner, men dessverre har jeg i dag funnet ut at den Apistogramma-arten leker i par Ikke i harem som jeg trodde En ny oppdagelse. Godt at man lærere noe nytt hele tiden =)

Baenschiene mine er VF (Vilt Fangede). Det er et stort pluss =)))))

Jeg skal prøve å starte en tråd om dem her på AF !!

Maren =))

Hei Maren
Foreløbig vet jeg ikke prisen, for jeg har ikke gitt noe for dem enda

Ingen grunn til å være urolig for dine fisk selv om jeg var uheldig.
Det kan være så mye rart. Jeg la merke til at fiskene var helt, helt mørke i fargen, nesten brunsvarte, da jeg tok dem ut av posen. Merkelig, siden fisk flest pleier å være ganske "fengselsbleke" da.
Sjokk av noe slag, kanskje?

Uansett, de to andre fiskeposene i samme bærepose gikk det helt fint med. Hadde med noen flere Pyrrhulina zigzag også, og de smeltet rett inn blant de jeg hadde fra før og eter som bare det.
Dette er jo en blyant-tynn fisk, så det er ganske fornøyelig å se dem spise som hester og få en kul på størrelse med en ert midt på

Apistogramma trifasciata paret jeg satte i samme karet etter A. baenschi går det helt fint med. Jeg byttet halvparten av vannet først bare. Det nye paret ser litt små ut i det "store" karet helt alene, men...
[External Image]
Hei, Mona =))
Vet du ikke prisen ?? Hmmm, merkelig !!

Jaja, jeg skal betale 100,- kr per stk, og det blr 300 kr for 1 hann og 2 hunner =))
Gleder meg voldsomt til Baenschiene !!

Enig, det må ha vært noe gale med de Baenschiene dine !! Fisker pleie jo å være likebleike i posen de er i, ikke mørke slik som dine var !! Kanskje du kan starte en tråd her på AF og se om noen vet hvorfor fiskene dine ble så mørke. Bare et forslag altså !!
Sjokk, hmm ja det kan jo være en grunn til at de ble mørke.
Stress kan jo o være en mulig årsak.

Var Baenschiene i posen lenge før de kom i 98 literen ??
Mulig det var mistrivsel.

Ja, Mona du kan spekulere videre i årsaken til at Baenschiene ble mørke, men det er ikke så lett å finne ut det !!

Jeg får bare se hvordan det går med mine Ap. Baenschi som kommer på fredag. Jeg har gjort et kar klart til dem. Der skal de være de neste 4 ukene. Jeg kan nå alltids "hyl" ut her i tråden din, og gi deg en tilbakemelding om hvordan det går med dem. Jeg får håpe på det beste vett du !!

Kos deg med Pyrrhulina zigzagene du

PS !! Jeg får andre fisker på fredag også bl.a.; Ap. Eunotus (F1) og Cory. Sterbai.

Maren =))
I dag greide jeg å ta et bra bilde av den ene Apistogramma macmasteri yngelen
Ren og skjær flaks, den sto der og beitet og nappet litt i algene på en rot. Da jeg stakk kameraet bortil glasset, stoppet den opp og glodde litt på meg. Og da trykket jeg på utløserknappen, og fikk endelig til et skarpt bilde

Jeg er littegranne kry, ja *gliz* (dette er jo ikke hverdagskost)

Det er fremdeles igjen to av yngelen i kullet som jeg oppdaget 17 mai i dolkestikk-tetra akvariet.

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/2augustMacmasteriyngel1.jpg"/img>
Vakker liten tass, men så er jo alle disse barna søte da... :op

mona o
Når jeg sto og ventet på bussen hjem med en diger rull myggnetting under armen, lurte jeg litt på hva jeg skulle gjøre med de restrerende 9 meterne på rullen med myggnetting:-) Men det ordner seg sikkert:-) Tenkte å lage et "yngel-bur" av noe, som kan senkes ned i hovedakvariet slik at yngel kan få friskt strømmende vann. Vanligvis bruker jeg yngelkar, men sånn i nødsfall en gang kan det jo være smart å ha....?


Har også lurt på det, kjøpte slik myggnetting på Maxbo i begynnelsen av juni. Har igjen en del meter og har tenkt litt på å bruke bl.a. til å lage mosevegger og mosebunnn i noen akvarier... Men har vært usikker på om nettingen kan ha noe å si på vannkvaliteten? Noen som vet? Eller bare jeg som er overforsiktig? :op
Hvem har sagt at man ikke kommer langt kun med et vakkert ansikt?

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/2augustapistotrifasciatafjes.jpg"/img>
I den nyeste 98 literen plasserte jeg en hunn og en hann Apistogramma trifasciata for få dager siden. A. baenschi paret takket jo for seg, så jeg måtte ha noe fisk der for å holde filterets bakteriekultur i drift. Så da fisket jeg ut en av de nye hannene jeg kjøpte lørdag, og en hunn fra 128 literen. Kunne jo like gjerne prøve å få til lek og oppdrett på et par

I går kveld så jeg at hunnen har hatt det litt travelt
Hun har ryddet veldig i kokosnøtta. Enten stor-rengjøring...eller klargjøring?

Se på all sanden hun har plukket ut fra inne i nøtta, og spyttet ut utenfor så det renner nedover fra åpningen

<img src="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=26462&d=1154601361"/img>
Bildene dine begynner å bli riktig så bra nå jo

Kjekt med slike tråder, mye inspirasjon i bilder av andres kar.
Flott!
Kjekt at Apisto'ene ikke er av de som må på 3 stevnemøter før det skjer noe... hehe

Er du har Javamose i karet, passer det helt inn i denne biotopen? Hvliken type sand har du foressen?
Tereriks
Er du har Javamose i karet, passer det helt inn i denne biotopen? Hvliken type sand har du foressen?


Javamose passer slett ikke inn her nei, fysj egentlig Men jeg hadde tenkt å lugge det av kokosnøtta før jeg satte den nedi (jeg tok den fra et annet kar der den aldri ble brukt likevel). Men så glemte jeg det, og skviset nøtta på plass i sanden. Siden har jeg ikke giddet å rote rundt nedi der for og dra av mosen Tenkte at jeg får vel være litt "fleksibel" og ikke bli heeeelt hysterisk med tanke på biotop-riktighet... Men jeg tenker på det hver gang jeg ser den kokosnøtta, at "det er noe som ikke stemmer helt...." Sånn er jeg bare (så jeg drar den vel av til slutt).

Sanden er Rådasand, vanlig type i de fleste akvarieforretninger. Det er et lag med korn størrelse 0.4 - 0.8 mm nederst, og så strødde jeg et lag med "pudder-sand" øverst som har korn str. 0.33 mm. Begge er Rådasand. Den pudder-sanden var fin å se på Men den er litt for fin å brukes alene, dersom man har lyst å ha planter i karet. Røttene sitter ikke særlig godt i finkornet sand, derfor en litt grovere type som nederste lag slik at planterøttene får noe å klore seg fast i.
Tilfeldig bekjentskap
© Linn-Therese Nilsen
Reklame for plussmedlemskap