algekulers egenskaper som filtermedium

hei hå

var innom en dyrebutikk i dag der en ansatt fortalte meg om algekulenes egenskaper som naturlig filter. var og er nok litt skeptisk til dette, men hun hadde tre av disse kulene i et kampfisk karr uten filter, og når hun klemte på dem så kom det ut samme "guffe" som når man klemmer på en svamp.

litt logisk virker det da.. så til dette kan jeg jo nytte godt av, hvis det virkelig fungerer, i lillepytten med bunnfilter. dvs at vannet som blir trukket ned og inn i bunnfilteret, først passerer en drøss av disse flotte kulene.

dekorativt OG nyttig?
Inaktiv bruker
Har slike algekuler, og det er sant at de kommer gugge/dritt ut av dem om man klemmer på dem, men dette tror jeg ikke er fordi de "renser" vannet. Dette har vel bare med at det er ting i vannet som blir liggende på dem. Om du har grus i et kar, og rører litt i denne, kommer jo akkurat samme guffa opp. Fórrester, drit osv blir jo liggende der det får "feste" og der det ikke er så mye strøm fra pumpen.
Tjaaa... Tviler på at det fungerer som et filter. Det er nok mer slik som Torjus sier.
Men, man skal ikke undervurdere planter, mose, og algekuler, for de er jo med på å rense vannet, uansett. De forbruker co2 og avfallsstoffer. Det skal imidlertid ganske mye til for at plantene skal kunne veie opp for et filter. For å se det fra motsatt vinkel, så kunne jeg aldri forestilt meg et helt planteløst akvarium, nettopp fordi det gir fiskene helt klare fordeler.
Hei
Kan noen forklare meg hva algekuler er for noe? Hvordan ser de ut,
hvilken nytte har de og hvilke fordeler i forhold til vanlige planter? Jeg er nybegynner og vil gjerne lære så mye som mulig
Husk å bruke søkemotoren hvis du lurer på noe

Algekule
Jeg var visst litt rask med å legge inn dette spørsmålet, skulle selvsagt søkt først... Sorry
Ingenting å si sorry for... Ville bare minne på om søkefunksjonen. Den er et viktig redskap
Tror eneste måten å få en algekule til å funke som filter på, er å tre den på ett pumpehode

Det vil være en meget begrenset passasje av vann gjennom ei slik kule, og filtreringsegenskapene (nedbryting av ammoniakk og nitritt) vil derfor være miminale.

Men at kulene er dekorative og noe reker elsker å sitte å plukke på, er det ingen tvil om
Vurderer selv å sprette en slik, for å se om jeg får til veksten på røtter, i stedet for kuleform
Apropos algekule.. kjøpte en i går. Han i butikken spurte om jeg ville ha en stor,"for den kunne jeg jo dele opp".. men,jeg mener å ha lest her inne at det er svært vanskelig å få de runde igjen etter deling? -Han sa derimot at det bare var å rulle dem til kuler (nermest som å bake boller..)
Er det verd å prøve, eller? :-/
Inaktiv bruker
Fru Fiskebolle
Apropos algekule.. kjøpte en i går. Han i butikken spurte om jeg ville ha en stor,"for den kunne jeg jo dele opp".. men,jeg mener å ha lest her inne at det er svært vanskelig å få de runde igjen etter deling? -Han sa derimot at det bare var å rulle dem til kuler (nermest som å bake boller..) Er det verd å prøve, eller? :-/

Har prøvd det jeg og det går fint. Men de vokser saaaakte.... Algekula du tar "avleggere" av blir ikke lett å få rund igjen.
Inaktiv bruker
Frank Angell
Men at kulene er dekorative og noe reker elsker å sitte å plukke på, er det ingen tvil om :) Vurderer selv å sprette en slik, for å se om jeg får til veksten på røtter, i stedet for kuleform :)

Har også lyst til å prøve dette. Men om man fester den med f.eks sytråd på en rot vil det jo ta laaang tid før den har vokst så mye at tråden blir "usynlig"..
Jeg har hatt algekule i ca et halvt år, og kan ikke si jeg har registrert noe vekst, nei... Men det kommer sikkert an på forholdene? Det er jo strømmene i innsjøen den kommer fra, som gjør at den blir rund... Kanskje den trenger mer sirkulasjon? Noen som vet hvordan man dyrker fram disse kulene i "fangenskap"?
Inaktiv bruker
Mulig jeg deler en opp, binder den til en rot, og setter powerheaden på max (1000L/T) rett mot den
Aggi
[B]Kanskje [/B]den trenger mer sirkulasjon? Noen som vet hvordan man dyrker fram disse kulene i "fangenskap"? ;)


Bare kanskje, da... Men det er jo verdt å prøve
jeg har hatt mine i ca en mnd. den ene har ligget helt i ro i yngelakvariet, og den begynner å få form som ett eggg
Algekulene vil bidra til filtrering
Algekulene er ikke planter i vanlig forstand, men en alge, og i et akvarium er den nyttig fordi den utkonkurrerer endel andre alger.

Hvorfor utkonkurerer den andre alger? Jo fordi den opptar næring fra vannet. Hva gjør den da? Jo renser vannet

Ellers kan du skjære algekulene i biter og feste de til steiner da vil de danne et teppe. Men de vokser meeeget sakte.
Inaktiv bruker
Cyberbob66
Hvorfor utkonkurerer den andre alger? Jo fordi den opptar næring fra vannet. Hva gjør den da? Jo renser vannet :-)

Andre planter gjør jo det samme?
Hei
dette er ein gammel tråd men må bare spørre:

er det noen som har eit bilde av ein kule som har dekt ein stein og som vet hvor lang tid det tok?
Det kunne jeg også godt tenke meg å se Har en del algekuler, og hadde vært gøy å gjøre noe ut av de
Har en kolega som er ekstremt erfaren akvarist som påstår at med riktig beplantning osv så er filter bare tull, han har ikke ett eneste filter i noen av sine karr... jeg forstår ikke hvordan han får det til men... Han har drevet med akvarier i 35 år eller .no og har sittet i styret i NAF osv så han burde jo vite hva han prater om...
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen