..min yngle tråd...

Nå får jeg se hvordan det går med yngel utover levendefødende. Har en del på gang, dvs. jeg tror jeg har noen lekspar nå.

Først ut er Kakadueciklide (Apistogramma cacatuoides). Det har vært lek med en hann og to hunner en stund. Dette er andre gangen - men første gangen hold hunnen på i "nøtta" bare et døgn. Nå er vi over tredje døgnet i nøtta - og jeg håper virkelig at det klaffer.

De kommer nok til å gjøre feil med yngelet - men da har de fått trent seg på det også.

spennede timer
Jammen har Palettciklidene også lagt egg.
I dette karet har jeg satt in et par med Palettciklide som jeg håper ble lekspar. Siden karet er så lite har jeg bare unge SAE og Otto i i tillegg.

17 oktober 07 la de egg, dagen etter at de flyttet inn. Så de først i dag. Følger opp hvordan det går.
Kakadueciklidene

I dag er det egentlig dagen hvor det skal bli yngel på Kakadueciklidene i Dvergciklidekaret.

Fruen er mye ute i karet nå, jeg er skeptisk til at dette har gått bra. Det er et ølite håp siden hun gjevlig er innom, men det er lite. Jeg tok ut hannen med ei annen dame i går- for at hun skulle få fred i karet - kanskje derfor hun er så mye ute. Er i hvertfall ingen hjelp i at jeg løfter på nøtta - får jo ikke ruget ut noen unger selv

Faren for at yngle prosjektet er stoppet for denne gang er i allefall stor.
Palettciklidene

Det tok noen dager i kokosnøtta før det ble yngel. Jeg tok en titt i nøtta og fikk bekreftet at et var egg der. Når yngelet var klekket begynte hun å flytte yngelet rundt i karet- hun hadde 4 forskjellige steder hvor hun gjemte dem. Mye trafikk og lite mat - de var ikke interesert i mat og annen fisk fikk ikke lov å bevege seg.

Det tok da ni dager før ungene ble frittsvømmende. Det er de nå og det er et sted mellom 20 - 30 stk. For meg ser det ut til å være like mye yngel etter tre dager som jeg så antall egg. Det ville i så fall være ganske stor overlevelses prosent.

Mater nå med Yngelfor og artemia. Ser ut til at foreldrene har fått tilbake kreftene og at yngelet finner mat. Utrolig flinke foreldre
Sebraciklidene

Det gikk ikke særlig bra med Kakadueciklidene, men de prøver vel igjen. Palettciklidene viser barna rundt i karet og passer på at de finner mat. Nå er Sebraciklidene ute med yngel - de flyttet yngelet i går til en annen hule - først da jeg var sikker på hva de holdt på med. Det blir spennede å følge dem og se om de kan klare å få frem ungene i et kar hvor det også er et par av Prinsessen av Burundi.
Prinsessen av Burundi

En liten oppsumering:

Kakadueciklidene har prøvd seg en gang til - men nøtta ble "robbet" av annen fisk. Har justert litt på det og venter spent til neste gang.

Palettciklidene svømmer rundt i 60 liter med ca 30 yngel. De begynner å bli store og fine nå.

Sebraciklidene har ca 50 yngel, selv om dette bare er en halvpart av de som ble klekket - er det fremdragende arbeid av foreldrene. De går i et kar sammen med Prinsessen av Berundi, noe som er en stor utfordring.

Prinsessen av Berundi har nå begynnt sin lek i ei kokosnøtt med hull i "taket"
Juvelciklide

I dag ble minst hundre Juvelciklideyngel frittsvømmende. Foreldrene har vært veldig skye de siste dagene, hunnen i hula og hannen bortgjemt et annet sted. Men i dag er de ute med yngele sitt. Er glad de er i et kar alene nå - ellers hadde andre fisker hatt liten plass å boltre seg på.

[External Image]

Et akvarie kun regnet til oppdrett, 50 liter og mindre pent - men det er nytt da.
Kakadueciklidene

Jeg mistet faktisk en hunn i lek av Kakaduene, vet ikke hvorfor og hvor hun ble av-- borte er hun. Men det stoppet alikevel ikke her, den 16 oktober hadde jeg frittsvømmende yngel på den minste av hunnene. Det er et sted mellom 16 og 20 yngel og aller ser ut til å ha det bra. Trodde nøtta hennes hadde blitt "robbet" - men der tok jeg feil

Dette er det jeg har slitt mest med å få til og det har i det hele kostet 4 kakaduer livet og 7 mnd før karet ble annet enn "dødens kar. Aner ikke hvorfor dette karet har vært så vanskelig å få skikkelig kontroll på. Men nå er vannverdiene stabile og fiskene trives.
Corydoras aeneus

Så langt har det gått bedre enn ønsket med yngling - skjedd my den siste mnd og har måtte begrense mengden av yngel sjøl. Litt trist - men det ble for mange.

I går plukket jeg 68 egg etter noen av mine corry'r, bestemte meg for at jeg skulle prøve meg på aeneus først. Får gå gradene vel, med dette blir mitt siste drett på bronsje valør. - De jeg har - som apstio og Rod sebra - delfin osv - vil jeg selfølgelig forsøke meg på - men mye utfordringer ligger i sølv og gull valør.

Blir spennde å se om jeg klarer å klekke corryegg selv - ligger i Mytilen blått med luft nå.
Corydoras aeneus

Så langt har det gått bedre enn ønsket med yngling - skjedd mye den siste mnd og har måtte begrense mengden av yngel sjøl. Litt trist - men det ble for mange.

I går plukket jeg 68 egg etter noen av mine corry'r, bestemte meg for at jeg skulle prøve meg på aeneus først. Får vel gå gradene - men dette blir mitt siste drett på bronsjevalør. - De jeg har - som apstio og Rød sebra - delfin osv - vil jeg selfølgelig fortsette med - men mye utfordringer ligger i sølv og gull valør.

Blir spennde å se om jeg klarer å klekke corryegg selv - ligger i Mytilen blått med luft nå.
Rød Zebra (Pseudotropheus estherae)

Mens jeg venter på at eggene til corry'n skal klekke, må jeg klekke ut en ide på hvordan jeg skal få min Rød Sebra ut av karet og opp i et tygge kar. Regner med at hun kommer til å tygge frem til 15 Desember. Innen da bør jeg ha fått satt opp et nytt kar og funnet en harmløs og lite stressende måte å få henne over i dette karet på.
Apistogramma
Hei Solvard hvordan går det med de siste Apistogramma som ynglet har de over levd. Å hvor mange Corydoras yngel er det du har i tanken nå :o)
Tilfeldig bekjentskap
© Trude T.
Reklame for plussmedlemskap