T&as våte verden (side 9)

catappa hjalp mot BGA i 54L, der er alt borte nå etter 3 blader (ett om gangen). men i 325L har det ikke akkurat blitt noe bedre. og nå er det tomt her for catappa. kanskje en av oss skulle starte en tråd om dette, Lisbeth?

om det hjelper eller ikke? for lite datagrunnlag til å si noe her annet enn at det funka i det ene akvariet og ikke i det andre. anyway, kanskje man skal søke litt i andre "ego-tråder" og se om man finner noe fornuftig der

anyway II, siden "ego-tråder" er så populære om dagen så kan man jo like gjerne lire av seg noen tanker rundt debatten som "raser" her på Akvaforum om dagen. hva skal man si? at noen ikke liker dette fenomenet driter vi 100% i. hvis du ikke liker det som stå her så finn på noe annet å gjøre på. kutt ut internett og gå over til tekst-tv, det er jo veldig trygt og godt.

poenget med en "personlig" tråd er vel at den er "personlig" og ikke nødvendigvis av allmenn interesse? hvis man har lyst til å skrive noe om nisser så lager man vel en tråd i underforumet "off-topic"? hvis man lurer på noe om reker så lager man vel en tråd der slikt hører hjemme? hvis man lurer på om jorden er flat søker man vel ikke svar i en "personlig" tråd (hvis man da ikke er "smart" nok til å finne de svarene man gjerne vil finne - uavhengig av hva som er "sant")?

nok om det. det er vinter og snart jul. er nissen homo? :p
Hi, hi... Elsker ego-tråder jeg; mange med stooor underholdningsverdi ;D

Takk for en god latter på sengekanten,,,
Yngel i 180l
180L: våre to ancistrus sp har klar å produsere yngel i dette karet! imponerende siden de går sammen med en gjeng botiaer

ellers skjer det lite nytt. blir nok en rufs igjen i både store og små kar denne helgen.
Har akkurat vært på youtube og gått tur med bikkja di! Hærlig hund
Lisbeth
Har akkurat vært på youtube og gått tur med bikkja di! Hærlig hund :)


det er artig med hund ja - og fin liten tass du har

ellers er det de våte vennene som får mest oppmerksomhet i dag. etter at 8-tallskulefisken Baltus døde er behovet for snegler redusert. derfor pakker vi ned 17L og 20L i dag.
Rip 17l & 20l
17L: ut med alt gresset og mesteparten gikk til 180L. snegler og grus gikk til 25L. gress til 54L og 180L.

20L: ut med alle rekene og over til 54L. snegler, planter, pyntestein og grus over til 25L.

25L: nytt filter, inn med en varmekolbe, substrat, pyntestein, nytt lys fra 20L.

54L: vannbytte og filterrens. inn med en del mer windelløv fra 180L og noe gress fra 17L. inn med flere kirsebærreker fra 20L. dvergkulene digget å få gress med snegler på, nå er de tjukke og lykkelige

180L: inn med nytt gress og lett ominredning av steiner og huler.

og ja, 20L blir plutselig kanskje lagt ut for salg/gi bort.

og jada, 17L blir kanskje plutselig satt opp igjen med noen lekrere snegler.

og ja, og ja, flere kar blir kanskje tatt ned og solgt/gitt bort i løpet av vinteren.
Megarufs før jul
20L & 40L: flyttet over litt grus fra 20L til 40L. plantet gress og innredet 20L til å passe sneglene. flyttet over en koloni blæresnegler fra 325L. og jaggu var det ikke en reke i karet som har klart seg etter forrige "flyttelass" :p

240L: vannbytte og planterufs. ut med alt av flyteplanter, men det løsner nok og flyter opp noe gulrotgress etterhvert ja.

110L: vannbytte, brakkvann ut og rent ferskvann inn. sandsneglene stortrives i karet nå som kulefisken er borte. satte inn litt vallisneria fra 180L, spørs om det går, men nå som vannet blir mindre salt - kanskje?

180L: vannbytte og planterufs. ser ut som om det går seg til etter ominnredningen sist vannbytte. vallisnerian fortsetter å falle fra hverandre, men stilte ned Fluval 4 på minimum, kanskje de tar seg opp igjen nå med mindre strøm i karet?

325L: vannbytte og ut med alt av flyteplanter. god rens av halvdaffe sverdplanter, nå har de fått en dose jern og de får mere lys nå som flyteplantene er borte. varmekolben er muligens kaputt, sugekoppen hadde løsnet så toppen lå og fløt i vannskorpen, festet den på nytt, blir vannet varmere funker den, hvis ikke: kjøp ny før nissen kommer.

ellers? mye mulig det blir noen guppy i 110L før pinnekjøttet legges i vann. time will show...
Guppy
180L: et "tomt" kar med en gibbi, noen amanoreker og en helvetes gjeng sandsnegler ble litt vel tomt. i dag kom det 4 guppy i hus - en herre og tre fruer. nå blir det liv - RAI RAI ! !
Black
240L: helt mørkt og alle hjemme. må sjekke armaturet, har et ekstra liggende i skapet.
Teppemann og Avada
240L: helt mørkt og alle hjemme. må sjekke armaturet, har et ekstra liggende i skapet.


240L: det var bare det ene lysrøret som hadde tatt kvelden for godt, hadde et ekstra lysrør på lur. begge armaturene funker fett

180L: kåtskap på gang mellom sherrybarbene. en knallrød hann og en smellfeit hunn rullet rundt inne i javamosen. fikk noen små klipp på video, kanskje klippe de sammen i morgen.

ellers alt knall. savner ikke 17L og 20L, livet blir litt enklere med to færre småkarer å passe på.
Nå har vi vaska vannet og vi har børi vann
325L: ut med noe stein, dekorasjon er småplanter. mere plass til bolivianerne.

240L: ingen ting

180L: ut med gressrester og lett trim av det korte gresset, så nesten ut som om BGA, så alt det måtte ut. så 4 ancistrusyngel oppe ved pumpa og varmekolben

110L: to bøtter vann. SG 1.002. skrudde ned varmekoblen litt. helt utrolig mye sandsnegler ute nå som kulefisken er borte

54L: trim av gress og lett rufs

40L: inn med noe deco fra 325L

25L: utvendig filterrens

er nissen fornøyd nå?
O heilage vatten
julefreden senker ser snart som en mallepille i et akvarie. sakte og gradvis. skal prøve å pusse litt alger før nissen kommer. ellers ganske rolig. og lutefisken får svømme i fred for oss.

GOD JUL!
Vått nytt år
3 guppy daua i jula. ellers alt knall

mye mulig vannbytter og planterufs i morgen.

time will show.

vått nytt år!
Tannklipp og vannbytter
240L: tannklipp på to kulefisker, lett planterufs, vannbytte

110L: vannbytte, inn med noe mer gress og javamose

180L: vannbytte

325L: vannbytte og planterufs
Rip john arne
325L: John Arne er død. hans mange avkom lever rundt omkring i andres akvarier. hvil i fred, du gamle bardun.
Osram
54L: skiftet lysrør pga kaputt, inn med Osram, gult og varmt, greit nok. vannbytte, filterrens, planterufs og ut med 2 crypto.

180L: inn med 2 crypto fra 54L.
Vvs
240L: vannbytte, planterufs

325L: vannbytte, varmekolbebytte, lett planterufs

110L: varmekolbebytte

Vann. Varme. Sanitet.

amen.
Teppemann og Avada
110L: varmekolbebytte


+ vannbytte og litt gressroting.

de to varmekolbene funker ok computer, så nå blir det mer stabil temperatur i de to karene fremover. og det er jo fint det.
54L: vannbytte og inn med nylonstrømpe over filterinntaket. håper bestanden av kirsebærreker kan ta seg noe opp.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap