Tommans akvarier. (side 2)

Da er ferien over, og kom hjem til gode nyheter i min 450-liter. Mine mistanker om at lek var på gang med mine Guianacara geayi var helt rett. De har gravd en diger grop utenfor en av hulene i karet, og når jeg lyste inn der med en lommelykt kunne jeg henrykt konstantere at det kryr med små wigglers inni der. Dette var kjempemoro, så da er det bare å håpe at de er gode foreldre, da det ikke er mangel på farer i karet.

I tillegg ligger Ancistrusen og vifter på egg i karet. Nicaraguaciklidene har også begynt å grave seg en grop, de Røde kurvciklidene ser ut til å finne tonen og et par av palettene har gjort krav på en kokosnøtthule. Så alt i alt begynner det virkelig å skje spennende ting i karet nå!
I dag var mine Guianacara geayi ute på tur med sine søte, små for første gang. De virker som flinke foreldre og passer veldig godt på yngelen. I dag har faktisk Scalarene lagt egg utover den ene sverdplanten. Så nå er det flere par i karet som passer på egg og yngel, så noe knuffing blir det, men ikke noe mer enn at dette ser ut til å gå helt fint.
I dag var dessverre eggene til scalarene borte. Spørs nok om mallene i karet har forsynt seg i natt. Har hatt på et lite lys ved siden av akvariet de siste nettene, slik at Guianacara geayi-foreldrene bedre skal klare å passe på yngelen om natta, tenkte kanskje det skulle hjelpe scalarene også, men de har nok sovnet. Prøver nok å ta ut eggene neste gang, over i et kar som ikke har fullt så mange farer.
Tenkte bare jeg skulle legge ut bilde av mine stolte Guianacara geayi-foreldre som passer på yngelen. Har enda ikke sett noe frafall av yngel. Det er sikkert noen som har blitt spist, men foreløpig ser dette ut til å gå veldig bra.

Nå har faktisk mitt Nicaraguaciklide-par også lagt egg, så om noen dager er det nok enda fler yngel i karet. Noe disse gjør som jeg ikke har sett før er at far henter mat til mor. Hun ligger konstant og passer på eggene, og når far får tak i mat tar han dette i munnen og spytter over til mor. Ganske fascinerende å se på må jeg si. Skal se om jeg får tatt noen bilder av disse også, men for i dag er det bilder av Guianacara geayi.
Inaktiv bruker
skal du fore opp Guianacara geayiynglen du har nå ??
Planen er vel å se ann litt fra dag til dag hvordan de klarer seg i storkaret. Jeg forer de nå med JBL Fluid Artemia som jeg tar i en sprøyte og sprøyter ned til de, samtidig som jeg regner med at de finner litt annet småsnacks i karet. Viser det seg at dette ikke er tilstrekkelig kommer jeg nok til å håve inn de jeg får tak i og fore de opp i et eget kar.
Som sagt så ser jeg ting litt ann fra dag til dag. Dette er jo det første kullet de har her, så hvis det viser seg at dette ikke går kommer jeg nok til å ta foreldrene ut i et eget kar, så de kan fostre opp neste kull helt uforstyrret. Hadde vært utrolig moro å fått til disse da det ikke er en veldig vanlig fisk.
Nå har jo Nicaraguaciklidene også egg, så blir nok samme fremgangsmåte der. Har en reol liggende klar i garasjen, som jeg sikkert kommer til å sette opp snart, så da får jeg ihvertfall ett kar til som kan brukes.
Må si jeg bekymrer meg litt for om yngelen får nok mat i karet, så det blir spennende å se hvordan det utvikler seg i dagene fremover.
I storkaret vokser yngelen til Guianacara geayiene ganske bra, de er nok over dobbelt så store nå som da de kom ut av hulen. Har nok tynnet seg ut litt i antallet altså, men fremdeles er det en god gjeng som holder koken. I går var det faktisk flere av de som prøvde seg på å spise røde mygglarver når jeg foret foreldrene med dette. Bitene var nok litt for store til at de klarte å få i seg noe særlig av det, derfor har jeg tenkt til å prøve å kutte opp mygglarver i småbiter i dag, og se hvordan det går. Får bare håpe foreldrene ikke spiser opp alt sammen.

Nicaraguaciklide la jo også egg, men de mistet de igjen ganske fort. Det er første gang de legger egg, ihvertfall hos meg, så får håpe de klarer det bedre når de får litt bedre trening.
Scalarene har også lagt egg, to ganger faktisk, med de har forsvunnet begge gangene. Tror den ene mallen virkelig har fått smaken på egg, og lar seg ikke skremme vekk enkelt.

Ellers skal jeg sette opp reol i dag. Gleder meg til det! Da blir det tre 110-litere over hverandre, så det blir perfekt. Har hatt noen plastkar stående en stund, men disse skal jeg nå legge ut for salg og heller satse på oppdrett i 110-literne. Kanskje jeg kommer til å dele det ene karet i to, har ikke bestemt meg helt enda.
Flott fisk og akvarium.
Jøss så flott fisk denne Guianacara geayiene er. Tror faktisk jeg skal skaffe meg en slik selv. Ser ut til at jeg må gjøre om en del i akvariet mitt, men det må gå.

Flott tråd foresten, litt mer oppdatering hadde jeg likt.

Lykke til med yngel.Tilfeldig bekjentskap
© Rune Evjeberg
Reklame for plussmedlemskap